De ce mai întrebi dacă oricum nu răspunzi când ți se aduc argumente? Ca să ce? Să te simți inteligent? Îți aduce satisfacție?
Nu o sa ma chinui sa explic unui ateu care oricum nu va crede. Nu imi consum timpul degeaba. Daca erai interesat de subiectul asta, nu puneai intrebarea in bataie de joc.
Are 15 ani, a mentionat intr-o alta intrebare, nu-ti mai bate capul cu el.
Vezi ultima ta întrebare, când te-am rugat să-mi explici ce eroare ai găsit tu în argumentul cosmologic, piticule de grădină. N-ai putut, așa că ți-am trimis, de pe Reddit, argumentul cosmologic formulat de Aristotel, explicat într-un mod simplu, să-l poți înțelege.
Hai mai, pe bune? Tu-i raspunzi ca si cum ar fi un adult intreg la minte si capabil de o conversatie. Stiu la ce te referi, e comentariul ala in care EestiSodalane il intreaba ce argumente impotriva existentei lui Dumnezeu a auzit, ca sa nu se repete, si asta intra pe wikipedia si copiaza titlurile de acolo, fara sa stie la ce se refera.
Da, cum sa nu, ai auzit tu argumentele teleologice, ontologice si epistemologice. De parca stia el ce inseamna cuvintele astea inainte
A auzit argumentele cu teoria lui Darwin care invalideaza creationismul si cel cu diversitatea genetica face povestea cu arca lui Noe imposibila, aia a auzit, si acum se declara aparator al ratiunii. Inca odata, nu-ti bate capul, lasa-l sa intre aici si sa se joace singur de-a omul de stiinta, fara sa fie deranjat de nimeni, si in vreun an se maturizeaza si ii trece. Nu te astepta la o conversatie cu el, ca abia a invatat, saracul, sa citeasca.
Eu speram că măcar a intrat pe Wikipedia, a citit introducerea paginii dedicate fiecărui articol, a venit repede cu un contraargument și s-a bătut singur pe spate, că iar i-a închis pe religioși.
Sincer, mă așteptam să vină să-mi spună, ca Inferno, că argumentul cosmologic nu funționează fiindcă Universul are o vârstă finită, iar eu să-i zic că nu vorbim aici de o serie cauzuală temporală, ci de una ierarhică (dacă te interesează, caută-mi întrebarea din 27 decembrie, ai acolo discuția cu Inferno).
Pe scurt, îl suspectam de multe, dar nu de lipsă de onestitate.
Nu suspectai un ateu de lipsa de onestitate? Aici tu ai gresit
N-ai observat ca toti se cred oameni de stiinta si experti de toate felurile? Pun intrebari legat de teoria nu-stiu-care si de fizica cuantica etc. ca sa para ca ei la asta se gandesc si in timpul liber, dar de fapt au zero tangente cu domeniile astea si repeta aceleasi baliverne reddit-iste pe toate postarile.
Ateismul implica, automat, lipsa de onestitate. Mereu!