| Scotianca a întrebat:

Crestini, aceste fapte arata ca biblia este un model bun de urmat de noi cat si de copii nostri?

Astazi ne vom uita si vom analiza cele mai socante si absurde versete din Biblie.
Aceste versete sunt nebunesti sunt extrem de salbatice ceva ce cu siguranta nu vei fi invatat la biserica s-au la scoala.
Cand esti la biserica vei auzi de multe ori zicand ca biblia este ''perfecta'' iar ca cartile ce au fost alese sa fie inclusesi ca au fost cu inspiratie ''divina''. Tot odata biserica a exclus anumite carti care desi sunt mentionate in Canon iar multe dintre aceste carti ajutau sa dea sens povestilor ce au fost incluse, este mai usor sa credem ca biblia este inspirata de divin si fara eroare daca nu o citesti niciodata. Acest lucru este adevarat dar desigur depinde si in ce denominatie de crestinism esti. Eu am fost educata sa cred ca biblia este Cuvantul lui Dumnezeu si ca este perfect infailibila. Ceea ce inseamna ca nu exista nici o greseala sau vreo eroare in ea. Totul este perfect si este exact asa cum ar trebui sa fie. Ei crede ca biblia este autorizata de Diumnezeu si ca Dumnezeu doar a folosit oamenii ca niste instrumente de scris, ca stilourile. Deci mai exact biblia este autorizata de Dumnezeu si este inspirata divin si este perfecta.

Astazi vom vedea daca acest lucru este cu adevarat real. Deci hai sa aruncam o privire la aceste versete ce sunt considerate ''divine'' dar despre care nu sunt foarte discutate sau sunt trecute cu vederea fara prea multe explicatii.
2 Regi 2:23
Pedepsirea tinerilor batjocoritori
23 De acolo Elisei s-a dus la Betel. În timp ce mergea pe drum, nişte băieţaşi au ieşit din cetate şi şi-au bătut joc de el, strigându-i: „Suie-te, pleşuvule! Suie-te, pleşuvule!"

24 El s-a uitat în spate, i-a văzut şi i-a blestemat în Numele Domnului. Atunci au ieşit din pădure două ursoaice şi au sfâşiat patruzeci şi doi dintre aceşti copii. 25 De acolo Elisei s-a dus la muntele Carmel, iar după aceea s-a întors în Samaria.

Acest lucru este oribil. Stiu, nu e o situatie frumoasa ca cineva sa rada de cineva ca e chel, esti constient ca esti chel si ca 42 de copii rad de tine, poate nu ai o zi intocmai buna dar sa il pui pe Dumnezeu sa scoata doi ursi si sa masacreze 42 din acesti copii este putin exagerat.

Urmatorul verset este despre Lot si ficele sale.
Geneza 19:30-38
30 Lot a ieşit din Ţoar şi a locuit pe munte împreună cu cele două fiice ale sale, pentru că se temea să rămână în Ţoar; a locuit într-o peşteră împreună cu cele două fiice ale sale. 31 Cea mai mare dintre ele i-a zis celei mai mici: „Tatăl nostru este bătrân şi nu este nici un bărbat prin împrejurimi care să intre la noi, aşa cum este obiceiul pe tot pământul. 32 Haide să-l facem pe tatăl nostru să bea vin şi să ne culcăm cu el, pentru ca să avem copii de la tatăl nostru." 33 Astfel, ele l-au îmbătat pe tatăl lor în noaptea aceea, iar cea mai mare s-a dus şi s-a culcat cu tatăl ei; el n-a ştiut nici când s-a culcat ea, nici când s-a sculat. 34 În ziua următoare, cea mai mare i-a zis celei mai mici: „Noaptea trecută eu m-am culcat cu tatăl meu; să-l îmbătăm şi în noaptea aceasta, apoi tu te vei duce şi te vei culca cu el, pentru ca să avem copii de la tatăl nostru." 35 Ele l-au îmbătat pe tatăl lor şi în seara aceea, apoi cea mai mică s-a dus şi s-a culcat cu el. El n-a ştiut nici când s-a culcat ea, nici când s-a sculat. 36 Astfel, cele două fiice ale lui Lot au rămas însărcinate de la tatăl lor. 37 Cea mai mare a născut un fiu şi i-a pus numele Moab[a], care este strămoşul moabiţilor de astăzi. 38 Cea mai mică a născut şi ea un fiu şi i-a pus numele Ben-Ami[b], care este strămoşul amoniţilor de astăzi.
In primul rand este un lucru oribil ce s-a intamplat aici. Ficele acestea s-a culcat cu tatal lor deci ca urmare este incest. Propriile lui fice la imbatat pe tatal lor ca apoi sa faca sex cu el fara ca acesta sa-si dea consentamantul si au devenit gravide cu acesta. Deci in primul rand aceasta poveste este oribila dar de asemenea nimic rau nu se intampla cu Lot si familia sa. Aceasta familie este considerata una dreapta in ochii lui Dumnezeu si nu exista nici o pedeapsa (nu ca as zice ca Dumnezeu sa se duca sa pedepseasca oamenii pentru ca deja face exces de treaba asta) dar mentionez ca Dumnezeu a ucis in mod brutal 42 de copii trimitand ursoaicele din padure sa-i sfasie doar pentru ca a ras de cineva ca e chel dar cu toate acestea avem asalt si incest si Dumnezeu nu face nimic.
Deci cam asftel de lucruri sunt aceptate de Dumnezeu si altele sunt urate de Dumnezeu.

Deci sa aruncam o privire si la alte versete din Biblie

2 Cronici 18-22
20 Apoi a venit un duh, s-a înfăţişat înaintea Domnului şi I-a zis:
– Eu îl voi amăgi!
– Cum? l-a întrebat Domnul.
21 – Voi ieşi, a răspuns el, şi voi fi un duh de minciună în gura tuturor profeţilor lui.
Şi Domnul i-a zis:
– Îl vei amăgi şi vei reuşi! Du-te şi fă aşa!
22 Astfel, Domnul a pus un duh de minciună în gura acestor profeţi ai tăi. Domnul a rostit nenorocirea împotriva ta.

Acest verset nu e groaznic dar este rau. Aici se pare ca Dumnezeu i-a facut pe profeti sa minta. Nu pare cel mai bun lucru pe care il putea face dar asta arata ce ciudat si deceptiv poate fi Dumnezeu. Dar daca luati acest context si va amintiti ca Yahweh este un zeu caruia i place razboiul
https://en.wikipedia.org/wiki/Yahweh
https://ro.wikipedia.org/wiki/YHWH
Acest lucru nu are sens daca analizam din unghiul crestinesc unde ni se zice ca Dumnezeu este doar iubire, este corect, atat iubitor acest lucru nu are sens. Dar cand realizezi ca acesta nu e cazul, zeul din Vechiul Testament a fost la origine un zeu al razboiului numit Yahweh care cumva sa s-a transformat in religia monotesista care o cunoastem noi astazi din politeism. Deci cand analizezi dupa acel context are mai mult sens sa vedeti acest zeu ca distruge orase si lasa copii mici sa fie sfasiati de ursi. Acest zeu nu este un zeu al iubirii ci unul violent al razboiului.
Aceasta nu este singura instanta din biblie unde il vedem pe Dumnezeu facand ceva deceptiv.

Zeul Vechiului Testament este extrem de narcisist...
Ezechiel 4:4-8
4 După aceea culcă-te pe partea ta stângă şi pune pe ea nelegiuirea celor din Casa lui Israel! Câte zile vei sta culcat pe această parte, vei purta nelegiuirea lor. 5 Ţi-am hotărât un număr de zile potrivit cu anii nelegiuirilor lor: trei sute nouăzeci de zile vei purta nelegiuirea celor din Casa lui Israel.
6 După ce vei termina cu acestea, să te culci a doua oară, pe partea ta dreaptă, şi să porţi nelegiuirea celor din Casa lui Iuda timp de patruzeci de zile.

Dumnezeu aici porunceste cuiva sa stea culcat pe partea stanga pentru 390 de zile si pe partea dreapta timp de 40 de zile pentru ca oamenii au facut niste faradelegi. Dumnezeu este ciudat rau. El pune pe oamenii din biblie sa faca niste lucruri extrem de bizare si fara sens.
E ca si cum '' o sa-l fac pe acest om sa arate ca un idiot''. Filmul cu Shrek are mai mult sens ca Biblia pe bune. Shrek e o poveste mult mai credibila si mai bine inchegata ca biblia.

Deci sa continuam:
7 Apoi îndreaptă-ţi faţa spre Ierusalimul asediat şi profeţeşte împotriva cetăţii cu braţul descoperit. 8 Să ştii că voi pune peste tine funii, ca să nu te poţi întoarce de pe o parte pe alta, până ţi se vor împlini zilele asediului tău.

Asta e ceea ce scrie in biblie nu ma intreba-ti cum sa dau un sens la ce a zis aici. rolling on the floor)

Iuda 9
9 Însă nici arhanghelul Mihail, când i se împotrivea diavolului[a] şi se certa cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă împotriva lui o acuzaţie batjocoritoare, ci doar a zis: „Domnul să te mustre!"[b]
De ce i pasa lui Mihail de trupul lui Moise de a avut o disputa cu diavolul?
Unii spun din cauza ca Moise a comis crima pe timpul vietii lui iar acesta ia permis lui Iisus sa ofere optiunea pentru salvare.

Exodul 4:24-26
24 Pe drum, în locul în care au rămas peste noapte, Domnul l-a întâlnit[a] şi a vrut să-l omoare. 25 Dar Sefora a luat o piatră ascuţită, a tăiat prepuţul fiului ei[b], l-a aruncat la picioarele lui Moise şi a zis: „Tu îmi eşti un soţ de sânge!" 26 Atunci El l-a lăsat în pace. Ea a zis: „Un soţ de sânge" din cauza circumciziei.

Aici se pare ca Dumnezeu a vrut sa-l ucida pe Moise. Moise este tipul care este extrem de faimos in biblie ca i-a eliberat pe evrei din captivitatea egiptenilor.
Dar intr-o seara Domnul s-a dus la Moise si a incercat sa-l ucida. De ce? Nu stiu. straight face
Probabil Dumnezeu si-a zis ''la naiba cu acest tip'' asa ca Dumnezeu a incercat sa-l omoare pe Moise iar Sefora, care este sotia lui Moise a luat un cremene (o piatra foarte ascutita) si i-a taiat fiului ei preputul si l-a aruncat la picioarele lui Moise.

Deci in primul rand sotia lui Moise raspunde prin taierea preputul fiului sau straight face si il arunca la picioarele lui Moise. Iar atunci Dumnezeu se decide sa nu-l mai omoare. Pentru voi are sens asa ceva? Nu, nu are nici un sens.
Cand privesti asfel de versuri stii clar ca este ceva rau dar spalarea pe creier ce exista in crestinism este pur si simplu...Am vazut candva un website unde le vorbea femeilor ca femeia crestina trebuie sa ia model de la Sefora sau ceva in genu ca trebuie sa fim sotii bune ca si cum incercau sa foloseasca aceasta poveste ca o narativa ca sa le invete sa fie sotii mai bune pentru sotii lor.
Nu stiu, adica daca Dumnezeu incearca sa omoare pe cineva trebuie sa ciopartim o bucata din corpul unui copil? Asa ceva nu are sens.
Concluzie?
Dumnezeu se pare ca are un fetish cu mutilarea genitalelor masculine.
Asa cum ziceam Shrek e mult mai plauzibil decat ce gasim aici.
Ce lectie putem invata din aceasta poveste cu inspiratie divina? laughing) Nici una.

Numeri 22:20-21
20 În noaptea aceea Domnul a venit la Balaam şi i-a zis: „Dacă oamenii aceştia au venit să te cheme ca să mergi cu ei, scoală-te şi mergi cu ei, dar să faci doar ce-ţi voi porunci Eu."
Măgăriţa lui Balaam
21 Dimineaţa, Balaam s-a sculat, a pus şaua pe măgăriţa sa şi a plecat cu conducătorii moabiţi.
22 Dar Dumnezeu s-a aprins de mânie pentru că plecase şi Îngerul Domnului S-a aşezat în drum ca să i se împotrivească.

In aceasta poveste se pare ca Balaam nu a avut voie sa mearga undeva (nu stiu de ce) si Dumnezeu s-a enervat foarte tare ca acesta a mers.
Ce a facut Dumnezeu in acest caz?

Măgăriţa L-a văzut pe Îngerul Domnului stând în mijlocul drumului cu sabia în mână şi a părăsit drumul, luând-o pe câmp. Balaam a început să-şi bată măgăriţa ca s-o poată aduce din nou pe drum.
Deci Dumnezeu este nervos, Dumnezeu trimite un inger sa omoare pe Ballam, balaam alatoreste pe magarita sa, magarita vede acest inger care vrea sal omoare pe balaam dar aparent baalam nu poate vedea ingerul(doar magarul poate vedea ingerul) (nu stiu de ce acest lucru trebuie sa aiba sens) dar ma rog, dar se pare ca magarul doreste sai salveze viata lui balaam si prefera sa se duca in campie decat pe drumul initial iar balaam se infurie si isi bate magarul.

Numeri 22:24
24 Atunci Îngerul Domnului S-a aşezat pe un drum îngust între două vii unde erau ziduri de o parte şi de alta.
4 Atunci Îngerul Domnului S-a aşezat pe un drum îngust între două vii unde erau ziduri de o parte şi de alta. 25 Când măgăriţa L-a văzut pe Îngerul Domnului, s-a împins lângă perete, strângând piciorul lui Balaam. Atunci el a bătut-o din nou.

Deci ei merg pe aceasta alee sau pe oriunde erau aceste 2 ziduri iar acolo este ingerul care doreste sa-l omoare pe Balaam dar Baalam nu il poate vedea asa ca magareata ca sa-si scape stapanul de moarte sigura o ia pe un alt drum dar ii loveste piciorul stapanului sau iar lui Balaam nu i-a placut acest lucru si o bate din nou pe magareata.

26 Îngerul Domnului s-a mutat într-un loc strâmt unde nu era loc să te întorci nici la dreapta, nici la stânga. 27 Când măgăriţa L-a văzut pe Îngerul Domnului, s-a culcat la pământ sub Balaam. Balaam s-a aprins de mânie şi a început să o bată cu un băţ. 28 Atunci Domnul a deschis gura măgăriţei şi ea i-a zis lui Balaam:

– Ce ţi-am făcut de m-ai bătut de trei ori?

29 Balaam i-a răspuns măgăriţei:

– Pentru că ţi-ai bătut joc de mine! Dacă aş avea o sabie în mână, te-aş ucide chiar acum.

30 Măgăriţa i-a răspuns:

– Nu sunt eu măgăriţa ta, pe care ai călărit din zilele tinereţii tale până astăzi? Am eu obiceiul să mă port astfel?

– Nu, i-a răspuns el.

31 Atunci Domnul i-a deschis ochii lui Balaam şi el L-a văzut pe Îngerul Domnului stând în mijlocul drumului cu sabia scoasă. El s-a închinat cu faţa la pământ.

32 Îngerul Domnului l-a întrebat:

– De ce ţi-ai bătut măgăriţa de trei ori? Eu am ieşit ca să-ţi stau împotrivă, căci calea ta este una nechibzuită înaintea Mea. 33 Măgăriţa M-a văzut şi s-a abătut de trei ori dinaintea Mea. Dacă nu s-ar fi abătut, te-aş fi ucis cu siguranţă, dar pe ea aş fi cruţat-o.

34 Balaam I-a răspuns Îngerului Domnului:

– Am păcătuit căci nu am ştiut că stăteai împotriva mea în mijlocul drumului. Dacă ceea ce fac este un lucru rău în ochii Tăi, mă voi întoarce.

35 Îngerul Domnului i-a zis lui Balaam:

– Du-te cu oamenii aceştia, dar să le vorbeşti doar cuvintele pe care ţi le voi spune Eu.

Astfel Balaam a mers mai departe cu conducătorii lui Balak. 36 Când Balak a auzit că vine Balaam, i-a ieşit în întâmpinare în cetatea moabită de la hotarul Arnonului, la capătul teritoriului lui.
Deci acum acest biet magar refuza sa mai mearga ca sa protejeze viata stapanului acestuia dar drept rasplata de nervi stapanul il bate cu un bat.

Deci acum avem de aface cu un animal vorbitor exact ca in Geneza iar miliarde de oameni cred asta...
Concluzia acestui verset?
Nu vi se pare ca Dumnezeu i cam place sa faca misto de oameni? Pe unii i pune sa stea pe o parte, pe altii sa-si tina mainile sus, avem magari vorbitori, ingeri invizibili, si cand va ganditi ca aceasta este bblia ''perfecta'' si fara greseli avand inspiratie divina de la Dumnezeu.

Exodul 32:14
14 Atunci Domnul a renunţat la răul pe care avea de gând să-l facă poporului Său.
Acest verset este unul ciudat deoarece aici il aveti pe Dumnezeu asa cum spune si autorul, aici Dumnezeu se pocaieste lui insusi pentru raul pe care dorea sa il comita fata de poporul sau. Deci ganditi-va, atat iubitorul, benevolentul Dumnezeu s-a prins cu fapta consumata si a simtit nevoia sa se pocaiasca pentru cat de nervos a fost cu el insusi. El cel care era pe cale sa le creeeze multe probleme oamenilor sai. Deci practic Dumnezeu sa pocait lui insusi pentru gandurile sale rele. laughing))
Cred ca este cel mai ciudat lucru pe care l-am auzit...biblia este o carte ciudata.

Numeri 24:8
8
Dumnezeu l-a scos din Egipt,
i-a dat tăria unui bivol sălbatic.
Va devora neamurile duşmane,
le va zdrobi oasele
şi le va străpunge cu săgeţile lui.

Aici avem de aface cu un bivol(in engleza se pare ca scrie unicorn, nu stiu de ce in romana sa tradus bivol.)
Eu personal, ma indoiesc ca autorul biblic face referinta la un unicorn adevarat adica acea creatura mitologica cu corn din filmele fantasy ci mai degraba vorbeau despre un rinocer

Exodus 30:25-38
34 Domnul i-a zis lui Moise: „Ia nişte mirodenii plăcut mirositoare, precum stactele, onicele şi galbanul; amestecă câte o parte din fiecare cu tămâie curată 35 şi prepară un amestec de tămâie, la fel cum se face parfumul: să fie sărată, curată şi sfântă. 36 O parte din ea s-o pisezi mărunt şi s-o pui înaintea Mărturiei, în Cortul Întâlnirii unde mă voi întâlni cu tine. Ea să fie preasfântă pentru voi. 37 Când vei face tămâie după întocmirea aceasta, să n-o faci pentru voi înşivă, ci s-o priveşti ca sfântă pentru Domnul. 38 Oricine va face tămâie ca aceasta pentru a o folosi ca parfum, să fie nimicit din poporul său."

Practic aici spune ca vei fi pedepsit daca mirosi ca Dumnezeu thinking

Deci practic majoritatea scrierilor din bibliei sunt absurde avem magari vorbitori, Dumnezeu care se pocaieste lui insusi, v-am citit si povestea lui Lot si acestea sunt doar suprafata.

Nu ar fi fost nimic in neregula daca ar fi fost doar un mit ciudat pe care noi oamenii dea lungu istoriei l-am pus impreuna dar nu. Oamenii cred cred ca aceasta carte este inspiratie divina de la Dumnezeu si sunt multe verrsete unde Dumnezeu masacreaza oameni dar cred ca cea mai trista poveste este cea a ficei lui Iefta
unde Iefta isi ofera pe fica sa (o tanara fecioara nevinovata) ca o ardere de tot pentru Dumnezeu iar Dumnezeu e in genu ''Ok happy '' si accepta acest lucru. Dumnezeu ucide toti noii nascuti ai egiptenilor, ineaca intreaga umanitate la potop, ucide pe toata lumea, toti oamenii, toate animalele iar lista continua motivul pentru care aduc in discutie asa ceva este pentru ca aceasta carte modeleaza societatea in care traim cat si legile noastre, atmosfera noastra politica. Am ajuns intr-un punct in care intreaga societate a innebunit ori isi pierd drepturile si noi trebuie sa intelegem implicatiile pe care le face biblia. Sunt intr-un punct in care imi este greu sa inteleg cum vom mai putea noi functiona ca societate la acest nivel de sanatate psihica. Umanitatea in majoritatea cazurilor sunt nebuni. Nici macar subtil ci destul de deschis si pe deasupra suntem intr-un punct in care mii si mii de oameni mor sau isi pierd drepturile din cauza la cat de bolnava este umanitatea iar asta fiind in mare parte datorita spalarii pe creier a religiilor. De aceea este important deoarece religia transforma si modeleaza constiinta. Si dorim sa inlaturam oamenii de la aceste literaliste, fundamentale, violente si fasciste interpretari ale bibliei ca sa nu avem o teocratie cu drepturi deplin
fasciste. Priviti la toate evenimentele oribile ce se petrec in lume in care in mare parte au
la radacina religia sau sunt justificate de religie in grade mari sau folosesc religia ca sa se justifice anumite actiuni.

Răspuns Câştigător
| Rafayel a răspuns:

Nu, nu este. Trebuie sa ne indepartam de evul mediu si sa ne indreptam spre viitor, spre tehnologie si cum sa facem viata mai usoara oamenilor, sa se dea update la medicina si sa ne alegem lideri care chiar sa faca ceva pentru tara noastra si de asemenea trebuie sa fim uniti sa si avem empatie pentru semeni nostri si sa-i ajutam pe cei vulnerabili. Ca sa supravietuim ca specie trebuie sa avem grija unii de altii nu sa fie divizie si razboaie.

2 răspunsuri:
| mODIN a răspuns:

Am fost și eu ateu convins acum mai mult timp. Nu-mi mai pot imagina cum poate să-ți funcționeze așa încet mintea cat sa ai idei din astea rolling on the floor Sper că ai până-n 21 de ani și o să vă treacă când creșteți mari

| anonimg a răspuns:

Este o scriere lungă și nu știu dacă am timp să răspund la toate întrebările. Dacă nu aș fi cunoscut pe Dumnezeu, cu siguranță că aș fi vorbit cu aceeași necredință.

Copii din timpul lui Elisei de fapt nu au batjocorit pe Elisei, ci pe Dumnezeu. Elisei a fost slujitorul lui Ilie. Prin Ilie Dumnezeu a făcut multe minuni în Israel, și în împrejurimi. Apoi Ilie a fost luat la cer într-un car de foc. Elisei a făcut și el minuni după aceea. Dar copii au batjocorit pe Dumnezeu în față. Și pentru că acei copii nu au văzut pe Dumnezeu, ei s-au îndreptat spre Elisei, spre acela care era reprezentantul Său. I-au zis pleșuv probabil din pricina că era chel sau avea un început de chelie. I-au zis în batjocura să se se suie la cer așa cum s-a urcat și Ilie. Copii au văzut mâna lui Dumnezeu în mijlocul lor și ei nu au învățat să fie educați și să ofere respectul cuvenit lui Dumnezeu; și nici pentru oameni nu aveau respect. Caracterul lor nu mai putea fi îndreptat. Când niște celule devin canceroase, ele nu mai pot fi vindecate, ci doar îndepărtate, tocmai pentru ca lipsa de educație să nu se răspândească, și ca astfel Dumnezeu să nu fie nevoit să distrugă o cetate întreaga din pricina unei mâini de copii lipsiți de educație, de judecată, de raționament. Biblia spune că Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit: ce seamănă omul, aceea va și secera. Chiar dacă oamenii refuză să se închine lui Dumnezeu și să accepte guvernarea Sa, ei nu trebuie să Îl batjocorească. Eu nu înțeleg de oamenii și copii ajung să își strice caracterele prin batjocură. Înțeleg refuzul de a aproba un om și pe Dumnezeu. Dar este nebunie, lipsa de judecată batjocura. Batjocura reprezintă caracterul denigrat al celui care batjocorește.
Omorârea copiilor în cazul lui Elisei a fost una providențială. Ea a fost cu bătaie lungă, în sensul că acei copii au atacat prin cuvintele lor sfințenia, caracterul lui Dumnezeu manifestat în mijlocul lor prin Ilie și Elisei. Asta reprezintă o stare de păcat din care omul nu mai poate fi nici reeducat, nici mântuit.
În ziua judecății finale, Dumnezeu va arăta și cazul acestor copii; toată răutatea inimilor lor exprimată în cuvinte va fi dată pe față. (Domnul Isus a spus că oamenii vor fi judecati pentru orice cuvânt nefolositor pe care îl vor fi rostit. Este de înțeles că cu cât mai mult vor fi judecati pentru cuvintele rele care le-au rostit.) Atunci tot universul și chiar și acei copii vor spune în dreptul lui Dumnezeu că El a fost drept în decizia pe care a luat-o în dreptul acelor copii.
Dorința lui Dumnezeu este ca toți oamenii să fie mântuiți. Refuzul îndelungat al acestora de a fi mântuiți poate duce la cuvinte și fapte mai abominabile decât ale acestor copii.
Fiecare din noi să caute să se certe cu Dumnezeu în mod personal, așa cum am făcut și eu când am fost adolescent, nu și public.