Nu, nu este. Trebuie sa ne indepartam de evul mediu si sa ne indreptam spre viitor, spre tehnologie si cum sa facem viata mai usoara oamenilor, sa se dea update la medicina si sa ne alegem lideri care chiar sa faca ceva pentru tara noastra si de asemenea trebuie sa fim uniti sa si avem empatie pentru semeni nostri si sa-i ajutam pe cei vulnerabili. Ca sa supravietuim ca specie trebuie sa avem grija unii de altii nu sa fie divizie si razboaie.
Am fost și eu ateu convins acum mai mult timp. Nu-mi mai pot imagina cum poate să-ți funcționeze așa încet mintea cat sa ai idei din astea Sper că ai până-n 21 de ani și o să vă treacă când creșteți mari
Este o scriere lungă și nu știu dacă am timp să răspund la toate întrebările. Dacă nu aș fi cunoscut pe Dumnezeu, cu siguranță că aș fi vorbit cu aceeași necredință.
Copii din timpul lui Elisei de fapt nu au batjocorit pe Elisei, ci pe Dumnezeu. Elisei a fost slujitorul lui Ilie. Prin Ilie Dumnezeu a făcut multe minuni în Israel, și în împrejurimi. Apoi Ilie a fost luat la cer într-un car de foc. Elisei a făcut și el minuni după aceea. Dar copii au batjocorit pe Dumnezeu în față. Și pentru că acei copii nu au văzut pe Dumnezeu, ei s-au îndreptat spre Elisei, spre acela care era reprezentantul Său. I-au zis pleșuv probabil din pricina că era chel sau avea un început de chelie. I-au zis în batjocura să se se suie la cer așa cum s-a urcat și Ilie. Copii au văzut mâna lui Dumnezeu în mijlocul lor și ei nu au învățat să fie educați și să ofere respectul cuvenit lui Dumnezeu; și nici pentru oameni nu aveau respect. Caracterul lor nu mai putea fi îndreptat. Când niște celule devin canceroase, ele nu mai pot fi vindecate, ci doar îndepărtate, tocmai pentru ca lipsa de educație să nu se răspândească, și ca astfel Dumnezeu să nu fie nevoit să distrugă o cetate întreaga din pricina unei mâini de copii lipsiți de educație, de judecată, de raționament. Biblia spune că Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit: ce seamănă omul, aceea va și secera. Chiar dacă oamenii refuză să se închine lui Dumnezeu și să accepte guvernarea Sa, ei nu trebuie să Îl batjocorească. Eu nu înțeleg de oamenii și copii ajung să își strice caracterele prin batjocură. Înțeleg refuzul de a aproba un om și pe Dumnezeu. Dar este nebunie, lipsa de judecată batjocura. Batjocura reprezintă caracterul denigrat al celui care batjocorește.
Omorârea copiilor în cazul lui Elisei a fost una providențială. Ea a fost cu bătaie lungă, în sensul că acei copii au atacat prin cuvintele lor sfințenia, caracterul lui Dumnezeu manifestat în mijlocul lor prin Ilie și Elisei. Asta reprezintă o stare de păcat din care omul nu mai poate fi nici reeducat, nici mântuit.
În ziua judecății finale, Dumnezeu va arăta și cazul acestor copii; toată răutatea inimilor lor exprimată în cuvinte va fi dată pe față. (Domnul Isus a spus că oamenii vor fi judecati pentru orice cuvânt nefolositor pe care îl vor fi rostit. Este de înțeles că cu cât mai mult vor fi judecati pentru cuvintele rele care le-au rostit.) Atunci tot universul și chiar și acei copii vor spune în dreptul lui Dumnezeu că El a fost drept în decizia pe care a luat-o în dreptul acelor copii.
Dorința lui Dumnezeu este ca toți oamenii să fie mântuiți. Refuzul îndelungat al acestora de a fi mântuiți poate duce la cuvinte și fapte mai abominabile decât ale acestor copii.
Fiecare din noi să caute să se certe cu Dumnezeu în mod personal, așa cum am făcut și eu când am fost adolescent, nu și public.