| Hohenheim a întrebat:

Crestini, incercati pentru cateva momente sa va ganditi la religie dintr-o alta perspectiva, de ce daca dumnezeu daca ne iubeste pe toti la egalitate are un loc numit iad anumit creat pentru persoanele care pacatuiesc unde acestea o sa sufere in etern si bla bla bla. Daca ne iubeste pe toti la egalitate de ce ar face asa ceva?
Orice altcineva ti-ar zice despre religie ca fiind doar o societate corupta creata doar pentru scopuri financiare tu o sa negi pentru ca asa te-a invatat religia, spunand ca eu sunt fiul celui rau si ca incerc sa te corup. In acest mod a rezistat religia pana astazi.
Dece nu reusesti sa vezi ca biblia se contrazice pe ea insasi, de ce crezi ca rockerii aia care venereaza satana sunt bogati si duc o viata mult mai buna decit crestinii in general, de ce nu ii pedepseste dumnezeu?
Daca mama ta te-a invatat despre religie nu inseamna ca trebuie sa crezi si tu, du-te si tu si cauta, de ce ar trebui sa crezi in religie?, de ce ar trebui sa nu crezi in religie? Nu trebuie sa ai o mentalitate inchisa, incearca sa fii OpenMinded si uitate la religie din mai multe perspective. Incearca sa te documentezi mai mult despre religie si nu veni cu un raspuns precum eu sunt un pacatos si o sa ma duc in iad pentru ca nu cred.
Nu o sa va fie usor sa aflati ca in ceea ce ati crezut pana acum a fost doar o poveste puntru copii sau mai bine zis pentru sclavi care muncesc cu frica unei puteri divine si nu o sa aiba timp de a afla ce se intampla intr-adevar in lumea noastra. Un robot ieftin, care munceste si nu pune intrebari!
Ridica capul si uitate dincolo de cutie!
Poate gresesc eu si o sa ajung in iad dar daca e asa cred ca dumnezeu mi-a dat prea mult creier si mi-a dat putine probe despre existenta lui asa ca nu cred ca e vina mea daca nu cred.
P. S: Aseara cand trebuia sa mananc desertu' a trebuit sa ma duc pana la baie si cand m-am intors Romana imi mancase si partea ma asa ca ne-am cam certat dar astea sunt doar detalii.

Răspuns Câştigător
| Arthur a răspuns:

Dumnezeu a lăsat omului libertatea de a alege iar fiecare dintre noi poate crede ce vrea despre sine, despre realitatea apropiată sau îndepărtată, despre microcosmos sau macrocosmos, despre existenţa sau inexistenţa Divinităţii etc., dar, dacă după legile fizicii, matematicii şi concepţiilor diferitor filosofii pozitivul implică automat existenţa negativului, sunt sigur că existenţa raiului implică şi cealaltă existenţă ( ce e drept unii acceptă mai uşor existenţa primei uitând posibilitatea de a vizita ulterior, cu bilet numai dus, peisajul mai puţin încântător al celuilalt obiectiv turistic ).

24 răspunsuri:
| Mirceamrc a răspuns:

Frate deci din clasa mea sunt in a 7 a din 28 de copii vreo 13-14 nu credem, si nici eu nu cred! Treziti-va la realitate oameni buni! Nu exista dzeu ala

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiecare e liber sa creada ce vrea happy Credeti, deci, ce vreti, cu totii. Ce va doare as atare ca exista crestini?

| FluGg a răspuns:

Dumnezeu ne iubeste pe toti egal dar trebuie sa existe si o pedeapsa pentru cei ce nu asculta de el

| Hohenheim explică:

@Miceaamrc 13-14 copii care nu credeti? 12-13 dintre acei copii nu cred doar pentru a parea cool. Deci e trist.
@Efrumuseti Sunt total de acord dar e trist ca in secolul XXI majoritatea oamenilor inca cred in religie.
@oOdEOvOo Dovada ca am dreptate. Te rog frumos citeste raspunsul tau pana cand iti dai seama de ce prostie ai putut scrie. Raspunsul ala aproveaza ceea ce zic eu.

| BallerVD a răspuns:

@Mirceamrc Fain de tine. La mine in clasa toti sunt copilasi religiosi -.-. Si profa de romana fiind pocaita ma dispretuieste pentru ca sunt Ateu si mereu cand ne asculta pe mine ma asculta cel mai mult si mai greu.
Oricum parerea mea e ca daca Religia nu ar mai exista, Omenirea ar fi mult mai dezvoltata.Religia ne trage in jos. ne face sa ne certam cu semenii nostri din cauza credintei.

| Hohenheim explică:

@Arthur "omului libertatea de a alege iar fiecare dintre noi poate crede ce vrea despre sine " Sunt total de acord.
"dacă după legile fizicii, matematicii şi concepţiilor diferitor filosofii pozitivul implică automat existenţa negativului, " nu cred ca am destula materie gri ca sa-mi dau seama despre ce vorbesti. :/

| Mirceamrc a răspuns:

Sa ma sugeti voi cu preotii vostri aia care mi-ati dat nefolositor si stupid ducetiva pupati in cur 2 preoti si spunetiva "pacatele" si datile bani sa faca biserici ca tara asta merge prost ca sa ajunge voi in raiu pwlii

| Mirceamrc a răspuns:

Si app eu nu sunt asa sa fiu cool eu chiar nu cred deloc nici in el nici in alt sfant sau zeu sau satana

| Mirceamrc a răspuns:

Religia spune ca extraterestrii sunt rai si ne vor raul, pai atunci dc dracu nu neau distrus, ca aia numa trag cu ceva laser in pamant si gata ne distrug ei vor sa ne ajute doar sunt si ei fiinte si sunt fratii nostri dar religia e mia proasta asa si da religia trage cunoasterea si stiinta in jos

| Hohenheim explică:

@Mirceamrc Tu esti! o persoana care nu crede in religie pentru ca vrei sa pari cool sau orice alt motiv prostesc. De obicei imi place sa cred ca ateii sunt persoane inteligente care au reusit sa ajunga la o concluzie proprie despre religie si nu cred ca tu ai putea ajunge la acea concluzie.
"Sa ma sugeti voi cu preotii vostri aia care mi-ati dat nefolositor si stupid ducetiva pupati in cur 2 preoti si spunetiva "pacatele" si datile bani sa faca biserici ca tara asta merge prost ca sa ajunge voi in raiu pwlii". Asta este un motiv in plus al unui crestin de a ramane crestin, pentru ca sunt persoane ca tine care se cred atei si care incep sa injure pe toti ceilalti care au o parere diferita de a ta. Incearca sa gandesti inainte sa scrii ceva.winking (pro tip)

| dr0wn a răspuns:

Probabil se refera la...

Adica noapte fara zi nu exista. Daca nu ar fi intuneric atunci lumina nuar putea triumfa.

Eu cred viata trebuie traita in echilibru...
Nu exista bine sau rau exista...experienta.Fiecare om este mai atras de una dintre ele desi sunt inseparabile si fac parte din "trairile" noastre.
Deci in concluzie nu e bine sa fii un dobitoc dar nici un mielusel.

Cat despre religie...*SIGH*
Cum a mai zis cineva fara ea oamenii ar tampii pentru ca ei au nevoie de frica de un stapan.

"Think for Yourself Question Authority" - Timothy Leary

>_>

| Mirceamrc a răspuns:

Ok trebuie sa recunosc am fost putin nervos ca aveam si teme de facut nu am reactionat normal nu am nicio treaba cu crestinii doar ca nu isi dai seama ca sunt fraieriti pe fata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uau, ce stire de ultima ora. E la mintea cocosului, dar daca vorbim despre religie atunci dispare logica.

Cel mai tare ma intristeaza ca majoritatea crestinilor aduc ca argumente doar faptul ca suntem ispititi de nea D si ca vom arde in iad, vin cu citate din bibilie pe care poate nici ei nu le inteleg deplin sau incep pur si simplu sa jigneasca, fara vreo legatura.

| Angel0 a răspuns:

Cainele moare de drum lung si ateii de grija credinciosilor.

| EmaS a răspuns:

Dumnezeu a facut iadul pentru satana si pentru ingerii cazuti. Daca unii il aleg pe satan ca domn al lor,inseamna ca ei doresc sa petreaca vesnicia cu el in iad. Dumnezeu le ofera oamenilor sansa de a se intoarce la El, sa primeasca iertarea prin jertfa lui Isus.Cei mai multi resping aceasta iertare, din pacate.

| DevilWeasel a răspuns:

Deci sunt absolut decord cu tine.Te sustint frateee.Astazi ma ocup cu studiul religiei si sunt rocker dar...nu il venerez pe Satan laughing. Totusi sunt deschisa la minte si stiu ce cred si acela nu e dumnezeu, dar in fine acum daca ma duc in iad nu-mi pasa macar mi-am tinuto pe a mea pana a muritlaughing

| Arthur a răspuns:

Dragă prietene, e vorba de existenţa forţelor opuse fără de care nu poate exista nimic. Poate ai auzit de : subparticolele încărcate electric de sens contrar, anod şi catod, adunare şi scădere, polii magnetici nord şi sud, bine şi rău, Yin şi Yang etc. Tot aşa, dacă acceptăm existenţa iadului, automat trebuie să fim de acord şi cu existenţa raiului. Tu ai amintit numai de existenţa iadului, încearcă să gândeşti pozitiv.( Sper că ai înţeles acum măcar aşa, puţin... ).

| Trinitas a răspuns:

Ne-am dat seama cam de mult cum sta treaba. Pacat e ca nu o sa inteleaga decat cei care gandesc cat de cat logic, pentru ca indoctrinatii o vor tine tot pe a lor. In concluzie te lupti cu morile de vant, fiindca nimeni care si-a trait viata intr-o minciuna nu va accepta ca Big D e inventia oamenilor si in cel mai bun caz o sa primesti ca raspuns idiotenia aia de pariu al lui Pascal pe care nici macar nu-l inteleg.

| Luur a răspuns:

Ok atunci explica ce o sa se intample cu noi dupa ce murim? pur si simplu disparem? si cum o sa ne simtim dupa ce disparem? sau nu ne simtim? gandeste un pic ce se intampla cu tine dupa ce mori? o sa zici ca sunt nebun pentru ca eu cred in Dumnezeu chiar daca nu am dovezi concrete, dar asta este crede si nu cerceta.

| dr0wn a răspuns:

Da, cat de enervant.Deci voi sunteti "credinciosi" din frica.
Voi chiar nu vedeti va este frica de moarte de ceea ce nu stiti.

Chiar voi confirmati ca religia este bazata pe frica.

Eu am mai zis religia nu este NUMAI pentru a controla ci pentru ca oamenii habar nu au de unde au aparut, unde se indreapta, care le este scopul.Si autoritatiile au preluat controlul.

Vau dat reguli, regulatii, ordine pentru ca altfel alergati pana va loveati cu capu de pereti.

^Admirati-mi gramatica BICIZ

| Arthur a răspuns:

O să încerc să răspund mai pe larg, punctual de data aceasta, pentru că mi-am dat seama că ai mari lacune în problemele puse în discuţie.
1- Dumnezeu nu a creat decât Raiul ( Edenul ) pentru oameni ( Adam şi Eva ), Iadul este împărăţia lui Satan iar omul e liber să aleagă direcţia dorită.
2-Religia nu este o societate, după cum te exprimi.
3-Orice religie din lumea asta nu te va sfătui să acumulezi averi materiale ci doar spirituale.
4-Dacă gândeşti liber nimeni nu-ţi poate impune să iubeşti ceva cu forţa, nici părinţii nici religia. Nu poţi crede în ceva cu forţa.
5-Slujitorii oricărei religii, fiind şi ei oameni, au printre ei şi căzuţi în patima lăcomiei, dar încearcă ca în viaţa de zi cu zi să nu generalizezi şi să ai repere pozitive.
6-Nu toţi rockerii sunt milionari şi nu toţi rockerii sunt satanişti.
Dacă vrei să ai o minte deschisă studiază cât mai mult, indiferent de părerea pe care ţi-o vei forma la sfârşit. Nu emite păreri în necunoştinţă de cauză. E acelaşi lucru ca şi cum ai discuta despre un film pe care nu l-ai văzut.

| GodBlessYou a răspuns:

Crezi ca o sa-mi risc vreaodata locul in rai pentru un moment de liciditate? nu nu... eu vreau cer laughing

| Hohenheim explică:

@Arthur Nu am zis niciodata ca eu cred in iad. Nu cred nici in iad si nici in rai, cred ca suntem doar animale cu o minte mai dezvoltata.
Sa presupunem ca Dumnezeu exista si ca trebuie sa te rogi la el si sa crezi doar in el pentru a ajunge in rai. Nu dumnezeu a creat si animalele? Daca el lea creat inseamna ca lea creat din iubire, animalele supravetuiesc datorita instinctelor si nu au puterea de a crede si de a se ruga. Asta inseamna ca toate animalele se duc in asazisul iad?
1. Daca pot sa aleg orice directie vreau de ce sa-mi petrec viata ruganduma si conditionanduma dupa religie? Sau tu te referi ca orice om poate sa aleaga dintre a face bine (a se duce in rai) si a face rau (a se duce in iad)?
Atunci dragul meu, uitate afara, nu toti isi aleg vetile, nu toti pot sa aleaga intre a face bine si rau, nu toti au o viata "roz".
2. Explicami ce este religia ca nu inteleg. O credinta intru-o divinitate atot puternica despre care nu avem nici o dovada decat o carte veche care este subiect de interpretari diferite?
Eu cred ca este o "arma" de controlare a oamenilor ignoranti. O creata cu inteligenta si o arma care se bazeaza pe frica.
3. Neacumuland averi materiale nu o sa traiesti in societatea de astazi. Acumula tu averi spirituale si zi-mi daca te hranesc ok?
4. Nu poti crede in ceva cu forta, cu poti iubi ceva cu forta. FACT.
De asta cred eu ca o buna parte din religiosi se preface ca crede in religie doar pentru asi pregati un "loc in rai".
5. Este normal. Este un comportament uman de a fi lacom, gelos ecc. De ce nu te gandesti ca cine a scris biblia era un om foarte inteligent dar in acelasi timp un om care a vrut sa controleze lumea intreaga lume? Putin probabil dar posibil.
6. A fost un exemplu random.
Studierea religiei m-a adus pe mine la concluzia pe care o am astazi.
@Luur Nu poti sa-ti dai seama de cate ori m-am gandit la acest lucru. Te simti asa special incat nu crezi ca o sa dispari si atat? Ei bine eu ma cred, chiar sunt curios ce se va intampla dupa ce mor, din acest motiv iau moartea ca pe o revelatie.

| Arthur a răspuns:

Dragă prietene, eşti puţin naiv ( vârsta ) dar asta e. Te bagi în nişte probleme în care nu deţii minimum de date. Nu o să insist, o să-ţi spun două lucruri totuşi : 1-omul este singura vieţuitoare cu suflet nemuritor, animalele nu mai merg niciunde după ce mor, 2- după tine, dacă nu ai o situaţie materială foarte bună trebuie obligat să faci rău - află că asta ţine doar de noi, indiferent dacă în contul nostru avem zece lei sau zece miliarde. De multe ori cei foarte bogaţi fac mai mult rău semenilor cu toate că au mai mult decât le trebuie.
Nu e nimic, în timp o să acumulezi experienţă de viaţă şi, după cum am mai spus, o să poţi alege în cunoştinţă de cauză drumul pe care vei vrea să mergi.
PS.La studiul religiei cu care te lauzi, după numeroasele gafe pe care le faci, te-aş lăsa un pic corigent.
Religii sunt multe, tu faci un ghiveci între Creştinism şi restul.
Sfatul meu este să pui mai multe întrebări decât să dai răspunsuri celor care sunt un pic mai în temă. Şi cum am mai zis ( iarăşi ), fiecare e liber să facă ce vrea cu propria conştiinţă.