| Mizantropul a întrebat:

Creştinii au avut orgasm când au distrus cea mai mare sursă de informaţii din antichitate Biblioteca din Alexandria?
(Ps: Unul din factorii majori ce a împins Europa în Epoca întunericului ( Dark Age) şi Evul Mediu)

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
13 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Http://ro.wikipedia.org/wiki/Biblioteca_din_AlexandriaDistrugerea bibliotecii

Sunt patru variante care încearcă să explice dispariția celei mai mari biblioteci a antichității:
războiul civil dintre Cezar și Pompei (48 î.Hr.)
conflictele pentru putere dintre păgâni și creștini (250 - 350)
decretul lui Teofilus din 391
cucerirea arabă din jurul anului 650
Actualmente doar doua dintre ele au însă susținerea cercetătorilor. Distrugerea partiala a bibliotecii este atribuita perioadei din timpul razboiului civil de la sfarsitul sec. III d.Hr. iar o aripa a bibliotecii a fost distrusa de crestini in anul 391 e.n., in urma edictului dat in acel an de catre Imparatul Theodosius prin care religiile pagane sunt scoase in afara legii.

| MMihai a răspuns:

Vezi
http://ro.wikipedia.org/wiki/Biblioteca_din_Alexandria

Presupunând că nu creștinii au distrus biblioteca din Alexandria, bisericile creștine, au făcut foarte multe, împotriva a tot cea ce însemnă cultură sau cunoaștere.

| NinelHell a răspuns:

Antipaticu' te-a facut ko la istorie.
Nu ma asteptam.Am zis eu ca are potential baiatul asta.

| adisuper a răspuns:

Probabil că da.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am vazut un filmul ce reflecta intamplarea mereu sunt uni ce manipuleaza turma si creduli fac ce porcari zic aia

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti fraier ma trudila.ai pus botul la vrajeala asa e? da nu esti singurul.asa a fost si cand a incendiat NERO roma.no problem.ne-am obisnuit cu tot felul de acuzatii si de torturi.si am iesit invingatori in numele tatalui, fiului si duhului sfant.iar dusmanii au fost rusinati si smeriti.mare si puternic e Dumnezeul crestinilor si vesnic.