Nu. Problema e ca sunt ca in parabola lui Gurdjieff
Intr-o padure, traia odata un vrajitor alaturi de multe oi, ce constituiau hrana sa. Problema era ca oile, constiente ca le poate veni randul oricand, fugeau in padure, luandu-i foarte mult vrajitorului sa le stranga inapoi. Si intr-o zi i-a venit o idee, anume sa le hipnotizeze pe fiecare in parte spunandu-le unora: "tu esti nemuritoare si nu ai de ce sa te temi, nici macar cand te tund", "tu esti leu, tu esti tigru, nu ai de ce sa fugi in padure. Doar oile sunt sacrificate. Leului nu-i e frica, ca atare nu fuge in padure." sau "tu esti speciala, nu o sa fii sacrificata niciodata. celelate sunt oi normale" si chiar "tu esti om, iar oamenii nu-si ucid semenii, esti ca si mine". Din acea zi nici o oaie nu a mai fugit in padure, in pofida faptului ca celelate erau zilnic macelarite, pentru ca fiecare isi spunea ca e leu, aligator sau om sau ca e de-a dreptul exceptionala, deci imortala. Gurdjieff spune ca trebuie constientizat ca amorteala existentei nu este una naturala, ci una hipnotica si ca omul este hipnotizat si ca aceasta stare de hipnoza este mentinuta si intarita incontinuu. S-ar putea crede ca exista niste forte pentru care este util sa tina omul in aceasta stare de hipnoza si sa-l impiedice in descoperirea adevarului si a sinelui.
Nu cei care se numesc crestini sunt mantuiti ci cei care traiesc in conformitate cu voia lui Dumnezeu.
Atunci sa taci, zeul tau iti interzice sa vorbesti in fata barbatilor.
He! He! Stii tu ceva, dar nu stii bine.
Metafore, contexte etc etc. Scuze fumate.
Indiferent cine suntem, daca nu aplicam normele biblice in viata, nu putem beneficia de viata vesnica in paradis pe pamant.Ioan17:3
Nuuu...nu ajung in rai. care sunt crestinii care isi bat joc de crestinism? cam asta ar fi intrebarea ..toti vor acuza o alta denominatiune religioasa din care nu fac ei parte.
Sectantii sunt crestinii care-si bat joc de crestinism; mai sunt si nepasatorii si pe urma ateii
Tu care te bati in piept ca esti drept crestin dar ai rautate si mergi la acelasi potop de desfrau cu cei pacatosi, ii faci de rusine pe crestini.Hotului de hot ii este frica.
Ma cunosti? eu inca nu ma cunosc asa bine, dar n-am avut timpul sa ma inscriu in tiparul tau ca sa-ti fiu partener de hotie, astept cu nerabdare sa ma faci ucenicul tau, sper sa nu ma insel dar tu cred ca esti foarte priceputa la tot ceea ce mi-ai descris
Rautatea si ura ta te scoate in evidenta chiar daca tu nu realizezi acest lucru.Nu cu mine trebuie sa te intovarasesti ci cu ei: http://www.youtube.com/watch?v=UI-tOkTS4Rg&list=PLE1320DBDC61B159D
Am crezut ca vrei sa ma faci ca pe tine, am vazut cum te-ai descris mai inainte nu-i nevoie s-o dai la intors; eu stiu ca nu-s perfect altfel nu eram pe TPU
Da.
Atat timp cat promovezi incultura dumnezeu te va ierta de orice pacat.
"Necunoscute sunt caile domnului"
Conform ortodoxilor da. Ei au un citat celebru a lui Arsenie Boca: "Sectantii vor merge in iad cu biblia in mana."
LaviniuA întreabă:
DenissaDeea întreabă: