Am postat ieri o intrebare in care am explica o ipoteza cum ca cantecele lor provoaca hipnoza, rugaciuniile lor provoaca dependenta de a crede in dumnezeu, efectul de transa este regasit in tot felul de religii,triburii din toata lumea,nu cred ca sufera de acel sindrom, e rational si simplu daca toata ziua spui ca dumnezeu exista e logic ca vei crede asta,de mic ai fost invatat ca exista,cand esti mare traiesti printre aceeste persoane, te rogi,asculti muzica,intri in transa intr-o stare hipnotica, convingerile religioase sunt foarte puternice pentru ca a evoluat creierul o data cu ele, ai crescut crezand in ele, te formezi cu ideiile alea
ps cine vrea sa stie de teoria evolutii, big bang, cuantica, adn etc am blog il gasiti la profilu meu
Imi pare rau, dar faci mari confuzii.
Atunci si eu ar trebui sa cred despre atei sau pagani asta:
"Boala Alzheimer (Morbus Alzheimer) este o afecțiune degenerativă progresivă a creierului care apare mai ales la persoane de vârstă înaintată, producând o deteriorare din ce în ce mai accentuată a funcțiilor de cunoaștere ale creierului, cu pierderea capacităților intelectuale ale individului și a valorii sociale a personalității sale, asociată cu tulburări de comportament, ceea ce realizează starea cunoscută sub numele de demență."
Spun asta, deoarece si necredinciosii uita cine este Creatorul lor si uita cat de profunda e credinta.
Ai grija la unele confuzii pe care le faci ca vei da socoteala pentru ele.
Multa sanatate!
Cred ca cea mai buna abordare ar fi ca pe viitor sa nu mai comentam la intrebari de genul celei de mai sus. Nu ajuta, in primul rand pentru ca sunt puse la misto, din plictiseala, dar si pentru ca nimeni nu le citeste. Exercitiul citirii s-a pierdut in noile generatii, de cand educatia a fost inlocuita cu Google si Wikipedia. Iar de ce anume crede el o astfel de gogomanie este explicat in Biblie, asa ca nu are rost sa raspundem cu aceeasi moneda...
"Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării; dar pentru noi, care suntem pe calea mântuirii, este puterea lui Dumnezeu. Căci este scris: „Voi prăpădi înţelepciunea celor înţelepţi şi voi nimici priceperea celor pricepuţi." Unde este înţeleptul? Unde este cărturarul? Unde este vorbăreţul veacului acestuia? N-a prostit Dumnezeu înţelepciunea lumii acesteia? Căci întrucât lumea, cu înţelepciunea ei, n-a cunoscut pe Dumnezeu în înţelepciunea lui Dumnezeu, Dumnezeu a găsit cu cale să mântuiască pe credincioşi prin nebunia propovăduirii crucii." (1 Corinteni 1:18-21).
mah norvegian...crestinii sufera, insa nu de saracia aia de sindrom, ci de necredinta voastra...
Lasa-ma ca esth inteligent gasesti tu intelesul cuvintelor mele...
Creatorul ala face sfinti din oameni, Creatorului ala nici nu putem sa-i descriem slava in cuvintele noastre lumesti, Creatorul ala nu are inceput si sfarsit, Creatorul ala nici nu il meritam la cat de pacatosi suntem, Creatorul ala nu il vezi, ci Il simti ca dragostea.
Creatorul ala iti iarta ce ai spus tu acum, numai daca te caiesti. Iubite frate, eu sper ca Dumnezeu sa iti lumineze mintea si sa fii un om placut in ochii Lui. Dumnezeu sa ne ajute in tot ce facem, sa ne ierte, fiindca suntem atat de pacatosi si ticalosi si il suparam mereu. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Mah, gura nu vorbeste fara mine, si chiar ti-am inteles intrebarea...mediteaza si tu la spusele mele si nu astepta totul pe tava
Legatura asta ti-a venit spontan? Nu ca m-as lauda, dar o cunosteam de ceva timp de la neica Greydon Square:
http://www.youtube.com/watch?v=dG-fxbEdOAU
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: