"Atunci dupa nqstere lasa copilul sa se descurce singur, poate, sigur nu, deci raspunderea este a creatorilor."
E treaba parintilor sa aiba grija de copil, insa asta nu le da drept de proprietate asupra sa.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Drepturile_copilului
Copilul are dreptul la o viata normala, iar daca asta nu se intampla datorita partintilor,atunci la nivel religios TOT Dumnezeu e vinovat.
Ca doar el a creat intreg mecanismul prin care o mama naste un copil dupa care trebuie sa aiba grija de el,etc,etc.
Iar daca acest mecanism da nastere la nedreptati, raspunderea ii revine creatorului. Care dupa religia ta e Dumnezeu.
In definitiv Dumnezeu ar fi putut face lucrurile complet diferit: Copiii sa apara din nimic gata formati fizic si intelectual, fara a mai depinde de parinti.
Sau copiii sa se formeze in pastai de fasole gigant, pana ating varsta maturitatii. Fara a mai depinde de parinti.
Imi spui ca Dumnezeu nu a putut gasi o varianta mai putin nedreapta decat cea de mai sus?
Pai atunci, ghici ce, nu e omnipotent. Si probabil e mai putin inteligent decat sunt eu, ca eu am gasit doua alternative fara sa imi bat capul prea mult.
Da platesc.Si Isus a zis sa dam cezarului ce-i al cezarului! Nu sunt foarte atasat de bani.Si popii astia nu sunt toti la fel, am intalnit si altii care nici nu vor sa auda de bani si care chiar fac ce fac pentru ca le pasa de oameni.Intradevar sunt putini dar sunt, nici cei care cred in Dumnezeu nu sunt multi, dar cei care cred trebuie macar sa incerce sa aduca si pe ceilalti pe calea cea dreapta.N-as spune ca eu sunt cel mai credincios, dar incerc sa nu fiu ca o oaie si sa ma iau dupa celelalte fara sa gandesc. Uita-te te rog la clipul asta, o sa-ti aduca raspunsul la multe intrebari.Sa ai rabdare dureaza destul de mult https://www.youtube.com/watch?v=a3x4ObnpRcM
Dupa cum gandesti nu meriti un raspuns dar ca sa fiu civilizat iti voi raspunde: pentru ca omul raspunde de ceea ce se intampla pe pamant, nu Dumnezeu. Pamantul a fost dat in grija omului, daca nu PACATUIA, nu ar fi existat boli, radiatii, microbi distrugatori si MOARTE, dar oma s-a crezut DASTEPT, asa cum te crezi tu de exemplu si de aia suferim acum, esti lamurit?
DACA omul nu intervenea si distrugea stratul protector al atmosferei nu aveam radiati cosmice daunatoare, deci tot la interventia omului ajungem. Ce vrei sa studiez mai intai radiatile cosmice, electromagnetice sau ceva biologie? Suntem la ora de religie nu la fizica sau biologie. Din cate imi dau seama esti expert in fusiunea nucleara si explozile atomice, tare neicusorule. P.S. Test, la o explozie nucleara gen Hirosima pana la ce distanta este mortala radiatia electromagnetica? Care si cate sunt efectele exploziei nucleare, asta asa ca te pricepi.
Si cu strat de ozon si fara strat de ozon, tot patrunde radiatie electromagnetica de frecventa suficient de mare incat sa provoace mutatii.
Nu stiu ce tot bati campii, ideea e ca exista mutatii naturale, adica mutatii ce nu sunt provocate de om.
Ca se datoreaza radiatiei electromagnetice, virusurilor, variatiilor bruste de temperatura sau altor factori, asta e irelevant. Ca doar nu rescriem catalogarea mutatiilor. Asa ca nu are niciun sens discutia despre radiatii electromagnetice.
1.)Eu te-am intrebat cine este vinovat in cazul mutatiilor naturale. Simplu.
Nu are niciun sens sa incepi ca "nu exista mutatii naturale", ca in secunda doi am terminat discutia.
Explica-mi cine e vinovat cand mutatiile sunt naturale si nu omul e vinovat.
"Daca vremurile actuale sunt propice de a creia monstri, cine te pune sa-i faci,"
Biblia, care spune sa ne inmultim.
Vezi tu, in Biblie nu este specificat ca daca vremurile ar fi "propice pentru monstrii" atunci ar trebui sa nu ne mai reproducem.
Sau daca mintea ta nu poate lucra decat cu cazuri particulare, atunci fie, uite unul.
Ai auzit probabil expresia ca fiul primeste o jumatate din informatia ereditara de la mama si jumatate de la tata.
Adica daca ai o celula cu 4 cromozomi se divide in doua celule, fiecare cu 2 cromozomi.
Problema e ca mecanismul asta e imperfect. Asa e el. Asa l-a lasat Dumnezeu.
Si exista cazuri in care cromozomii se "agata" intre ei si nu se mai impart in mod egal. O sa ai 3 cromozomi intr-o celula si 1 cromozom in alta.
Asa ca ies copii ce au un nr diferit de cromozomi, si apare sindromul Down, sau eu stiu ce alt sindrom.
S-a nascut un monstru.
Cine e de vina?
Nu, Biblia ne-a spus sa populam pamantul, nu sa facem aglomeratie de sapte miliarde. Aglomeratile urbane nu sunt creatia Bibliei ci a Satanei dar este un subiect destul de vast pentru a fi dezbatut in doa cuvinte. Mutatile "naturale", eu nu prea stiu dar sa admitem, nu ar fi aparut sau am fi fos aparati de ele DACA omul era cum trebuie dar aparitia pacatului a indepartat pe Dumnezeu de pamant si om. Evident ca natura din ziua de astazi a omului l-a facut pe acesta sa fie sensibil la radiatile naturale(?). Daca omul nu cadea in pacat sigur acele radiatii misterioase de care vorbesti nu ar fi avut efect asupra ascestuia.
Nu am ajuns atat de "specializat" in cromozomi DAR sa admitem ca este asa, agatarea se poate produce doar daca exista un carlig caci altfel toti ar fi cu sindrromul down. Deci avem un carlig, oare ce ar face sa apara acel carlig care nu-si are locul acolo, ceva care poate a influentat acel cromizom, poate cafeaua, nopti nedormite, vici ascunse, radiatii sau mai stiu eu ce, tot numai lucruri care nu ar fi trebuit sa existe in mod natural, ce este nenatural de la creatie, pai pacatul in diverse si deosebite forme perpetuate dealungul istoriei, zi o celula, maine alta pana ce apare carligul. Si cine e de vina, sigur omul.