Este greu sa definesti ceea ce este imoral/moral pentru ca nu face parte din realitatea obiectiva, face mai mult parte din cea intersubiectiva.
Sa omori animale pentru in regula, d-asta am ajuns aici. N-o sa ma vezi stand infricosat de propriul eu pentru ca am omorat o gaina sau/si un porc. Asta fac oamenii, din cand in cand.
Nu nu este absolut deloc greu. Raul înseamnă omor, violență, minciuna, abuz de putere, refuz de ajuta pe cineva care nu ti-a greșit cu nimic atunci când ai posibilitatea, încălcarea drepturilor altuia, distrugerea naturii, extremismul politic, religia etc. Pe scurt tot ce raneste alți oameni sau animalele/natura. Nu este ceva subiectiv sau relativist. Orice omor de animale este imoral, dar și eu ca vegan accept ca exista situații când e justificabil. Nu moral, dar justificabil. Dar sa omori niște animale nevinovate din cauza unor superstiții cretine este o atrocitate de neiertat, nu contează perioada istorică. Omorul de animale nevinovate este altul din sutele de motive pentru care religia este și mereu a fost o ciuma oribilă pentru omenire care trebuie exterminata în totalitate și în orice formă dacă vrem o lume mai buna și mai rațională.
Dar prin omor ai ajuns aici. Cate crime au fost savarsite ca tu sa fii in viata astazi, ca sa-mi scrii?
Drepturile omului? Ele sunt tot o minciuna. Parca nu-ti placea minciuna?
Daca nu distrugeam natura arzand padurile si creand pajisti, nu ajungeam sa obtinem suprematia asupra regnului animal. Cum ar fi fost daca, din considerente morale, nu am fi ucis animalele? Da, astazi putem sa renuntam la carne, macar sa minimalizam consumul, insa nu am fi reusit cu o astfel de morala pe care tu o propui astazi. D-asta morala difera de la o era la alta sau, mai bine zis, de la o cultura la alta. Si animalele nu sunt imorale, ele omoara alte animale, nu? Sau sunt doar proaste? Eu cred ca este in natura noastra sa ucidem cand situatia o cere, fie pentru mancare, fie cand viata ne este pusa in pericol, desi am ucis si din alte motive. Explica-mi, te rog.