| xxxSecretDiscretxxx a întrebat:

Crestinilor ce parere aveti despre atei, dar voi ateilor despre crestini? Funda+vot!

39 răspunsuri:
| Trolli a răspuns (pentru AnnaMaria27):

" România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială."

"Statul recunoaşte şi garantează persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale dreptul la păstrarea, la dezvoltarea şi la exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase."

"Statul sprijină întărirea legăturilor cu românii din afara frontierelor ţării şi acţionează pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase, cu respectarea legislaţiei statului ai cărui cetăţeni sunt."

Din Constitutie!

| RAY a răspuns (pentru Lizzu):

Ateismul este lipsa credintei nu o credinta
ateismul nu revendica vreun adevar absolut si doar unu provizoriu
ateismul e doar o forma provizorie de lipsire de credinta rationala fata de zeii
acum logic din nimic apar zeii care creaza universuri unde e logica, ratiunea, daca exista vreun dumnezeu ne-a dat ratiune ca apoi sa ne arunce in iadul vesnic pentru ea?
un ateu este un liber cugetator deschis la orice lucru care poate fi dovedit stiintific, un om care se indoieste de orice lucru
un om cu o gandire rationala
care in loc sa se roage face ceva, asta e adevarul

| RAY a răspuns (pentru Lizzu):

Isi poti exprima parerile atata timp cat au un fundament rational
totul are o logica absolut totul, e asa frumos cand gasesti logica, te convingi de cea ce crezi, simnti ca creierul isi functioneaza e minunat

| MMihai a răspuns:

Nu am nici un motiv să fiu ateu și cu atât mai puțin să fiu creștin.

Adevărul este cu totul altul.

Nici ateismul și nici religiile adamice ( creștinism, islamism, mozaism, bahaism, etc. ), și nici restul religiilor mari, nu au nici o treabă cu adevărul.

| Lizzu a răspuns (pentru RAY):

Nu dau dreptate nici credinciosilor si nici ateilor. Sunt absolut neutra. Nu judec si nu voi judeca pe cineva pentru ca apartine altei religii sau pentru ca este ateu ori credincios.
Adevarul este undeva la mijloc, adevarul suprem.

| Lizzu a răspuns (pentru MMihai):

"Adevărul este cu totul altul.

Nici ateismul și nici religiile adamice ( creștinism, islamism, mozaism, bahaism, etc. ), și nici restul religiilor mari, nu au nici o treabă cu adevărul. "

Admir gandirea ta cu privire la acest lucru.

| 4b a răspuns:

Nici care nu s-a nascut degeaba.
Sanatatewinking

| AnnaMaria27 a răspuns (pentru Trolli):

Multumesc frumos pentru informatie! Greseala mea! happy

| VictorL a răspuns:

Bună. Păi fiecare om are orientarea sa religioasa fiecare crede în ce vrea indiferent de starea socială poți fi și catolic,agnostic(ateu),creștin,bactist, musulman nimeni nu are nimic cu tine și nimeni n-are ce te judeca el e ateu nu creadă în nimic eu sunt Creștin Ortodox și cred în Dumnezeu iar religia spune ca să nu judeci pe alții fiind-că îi va judeca Dumnezeu și chiar acel bactist sau acel ateu poate fi mai curat(sufletesc) ca un creștin dacă nu bea, nu fură, nu ucide, nu judecă și multe altele. Era rea situație pe vremea strămoșilor că cine nu se supunea religiei în mare parte catolice era ars pe rug ca Ioana Darc în ziua de azi așa legi nu sunt fiind-că fiecare om are dreptul la o religie. La musulmani dacă nu crezi în Alah ești aruncat de pe mune sau chiar asasinat aceasta nu aș socotio ca o religie da mărog mă abat eu de la asta dar în concluzie Crede în ce vrei tu nu e neapărat săi asculți pe cei din jur sau mama ta e creștină nu e neapărat să fii și tu creștin și nu asculta sfaturile altora (referitor la orientare religioasă) și nu-i băga în seamă pe prietenii care te critică! Cam asta...