Nici cei care au trait inacea vreme nici noi cei de astazi nu l iu bim.cei care l iubesc cu adevarat sint foarte putini
Dar El a inviat a treia zi dupa Scripturi, draga Filosoficus. Sta la dreapta lui Dumnezeu si mi8jloceste pentru noi. Ce spun cercetatorii? Gary Habermas a efectuat investigatia cea mai ampla si mai la zi cu privire la ce cred cercetatorii despre inviere. El a strans mai mult de 1400 de lucrari de referinta pe tema Invierii scrise intre anii 1975-2003. In The Risen Jesus and Future Hope, Habermas spune ca aproape toti cercetatorii, apartinand intregului spectru ideologic-de la ultraliberali si pana la conservatorii biblicisti-sunt de acord ca urmatoarele aspecte cu privire la Isus si la crestinism sunt fapte istorice reale. 1.Isus a murit rastignit de romani. 2. A fost ingropat, cel mai probabil intr-un mormant particular. 3.Curand dupa aceea ucenicii au fost descurajati, indurerati si deprimati, pierzandu-si orice speranta. 4.Mormantul lui Isus a fost gasit gol la putin timp dupa inhumarea Lui. 5. Ucenicii au avut experiente pe care ei le-au crezut aratari reale ale lui Isus inviat. 6. Datorita acestor experiente, viata ucenicilor s-a schimbat compet. Au fost dispusi sa moara pentru credinta lor. 7.Proclamarea Invierii a fost facuta inca foarte devreme, chiar de la inceputul istoriei bisericii. 8. Ucenicii au marturisit si au predicat public in cetatea Ierusalimului, locul unde Isus fusese rastignit si ingropat cu putin timp inainte. 9.Mesajul Evangheliei s-a concentrat asupra mortii si invierii lui Isus. 10. Duminica a fost ziua preferata pentru adunare si inchinare. 11. Iacov, fratele lui Isus si un sceptic inainte, s-a convertit cand L-a vazut pe Isus cel inviat. 12.Doar cativa ani mai tarziu, Saul din Tars a devenit si el un credincios crestin, in urma unei experiente pe care a avut-o cu Isus cel inviat.
Faci o foarte mare confuzie.Cei care L-au rastignit au fost evreii.Ei nu credeau ca e Mesia cel adevarat, arhiereii evrei au uneltit rastignirea
Trebuie sa recunosti ca ucenicii au fost martorii oculari si ca acestia au fost schimbati si transformati datorita experientelor pe care le-au avut. Ei au vazut minunile facute de Domnul Isus, si daca inainte de invierea Lui au fost plini de teama, dupa aceasta viata lor a fost schimbata complet. Au fost dispusi sa moara pentru credinta lor.
Eu nu pot să spun că-l iubesc dar compătimesc povestea sau viața Lui, Îl consider ca fiind cea mai reprezentativa figură a tuturor timpurilor, poate și din cauza a două filme capodoperă despre el, Iisus din Nazareth și Patimile lui Cristos, însă doar atât.
Il striga pe tacsu pe cine altcineva sal strige.Deci dupa mie striga o putere anume care il parasise.Se pare ca toti eroii vremurilor au avut ceva care iau dus acolo sus si in anume momente acel ceva ia parasit, iar ei asta strigau la acel ceva. Ceva o bratara, un inel ceva care le dadea putere.Si Ioana Darc parca la fel a strigat la ceva, la ceva ce nimeni nu stioa la ce, doar ea stia.Era o arma ceva care ia ajutat pina intr-un anume moment dupa care gata sa dus.Asta e ce am citit undeva, spun cei care scriuau pe acolo ca e doar o teorie dar nu e SF.Acum cine stie.Dar deocamdata nici nu se stie daca a exista cu adevarat asa ca pe cine sa mai strige.Am vazut filmul ala The Man on Earth si ma lamurii. Tare de tot filmlul ala pe bune. Uite recomanda lui Ema sa il vada
Adevaratii crestini l-au urmat si fac si astazi ceea ce e le-a poruncit sa faca.Matei28:18-20,Ioan13:34,35
Mai filozofie, accept niste pilde din biblie ca sunt lumesti, sa-ti iubesti aproapele (eu prin asta inteleg familia, nu si pe Bulea din Cucuieti, pe acela il respect) sa nu ucizi, sa nu furi(bine in Romania are loc campionatul mondial de ciordeala in frunte cu biserica) sa ajuti etc domnule dar sa inghit minunile fantazmagorice facute de Isus si tot felul de sfinti, maici, taici, draci, laci care sunt opuse naturii in care traim si sa mai iti spuna si Ema ca sunt recunoscute de oameni de stiinta, asta inseamna deraiere totala de la rational.
Ateii nu vor sa creada pentru ca stiu ca nu vor putea sa traiasca conform Cuvantului lui Dumnezeu.Autorul si conferentialul Ron Carlson a cunoscut darwinisti care au admis acelasi lucru in fata lui. Dupa o prelegere tinuta a luat masa cu un profesor de biologie.Acesta l-a intrebat:-Ei, ce parere ai despre prelegerea mea? La care profesorul i-a raspuns:-Ei, bine, ca sa fiou sincer cu tine eu voi continua sa predau darwinismul pentru ca este confortabil din punct de vedere moral.In darwinism nu exista responsabilitate morala.
Ce spun cercetatorii? Gary Habermas a efectuat investigatia cea mai ampla si mai la zi cu privire la ce cred cercetatorii despre inviere. El a strans mai mult de 1400 de lucrari de referinta pe tema Invierii scrise intre anii 1975-2003. In The Risen Jesus and Future Hope, Habermas spune ca aproape toti cercetatorii, apartinand intregului spectru ideologic-de la ultraliberali si pana la conservatorii biblicisti-sunt de acord ca urmatoarele aspecte cu privire la Isus si la crestinism sunt fapte istorice reale.
recedaniel3 întreabă: