Nu degeaba e sfant cel care a spus asta insa " Fiti sfinti caci Eu sunt sfant" asadat atat Platon cat si Aristotel au fost sfinti, daca au crezut. Crestinismul ( ca si Cristos) are la baza credinta in El, in faptul ca Isus este Fiul Tatalui si in indeplinirea Legii. sa fim ca si Isus, intotdeauna gata pentru a ierta, intotdeauna pregatiti pentru a lasa privirea in pamant fara a ne face singuri dreptate, caci Judecatorul neamurilor este in Cer si El socoteste pacatele randuite. Sa fim pregatiti pentru a primi iubirea Lui, dragostea Agape, si totodata sa fim dispusi in orice moment si in orice imprejurare sa o oferim chiar si celor care ne gresesc.
Nicio dreptate, de cand prosti sunt si intelepti? Pai daca e prost cum sa-si insuseasca dogmele sfantei credinte? Cei care cred asta se imbata cu apa, prosti sunt cei mai dezorganizati, trentarosi, puturosi, nespalati, saraci, incapabili de a crea ceva si traiesc mai mult din mila altora. Unde e intelepciunea?
"Ferice de cei ce n-au vazut si au crezut''. O mare minciuna.
"Cu sau fara religie, oamenii buni vor face lucruri bune, iar oamenii rai vor face lucruri rele, dar ca oamenii buni sa faca lucruri rele e nevoie de RELIGIE." - Steven Weinberg
Tu chiar vrei sa dezbati chestia asta? Tocmai ai recunoscut ca cei credinciosi sunt prosti. Fericirea voastra falsa este ceea ce face rau rasei noastre.
Dar ai deviat, in adevaratul sens al cuvantului, de la intrebare. Poate asa ai fost invatat tu, dupa mentalitatea urmatoare si anume:omulte-ntreaba ceva, iar tu deviezi de la etica intrebarii. E ca mine?
Da, sunt de acord cu ce a zis nenea ala acolo. Cei prosti sunt fericiti, ei nestiind ca sunt prosti.
Fericirea mea face rau rasei tale?
Nu, noastre, asta daca te consideri om. Fericirea ta se naste din prostie si ignoranta.
Prep, cam asa spuneau si comunistii : fericirea voastra face rau societatii noastre. Si i-au trimis pe toti in lagare si puscarii.
Si unde este partea cu prostia si ignoranta? Nu aveai cum sa raspunzi asa ca ocolesti frumos si imi zici ca-s comunist.
Nu prea e nimic de raspuns la o jignire. M-ai facut prost si ignorant, fara sa ma cunosti. Am dat exemplul comunistilor pentru ca aveau acelasi principiu : fericirea voastra ne face rau. Deosebirea intre comunisti si cei ca tine este ca ei aveau puterea, iar voi doar "prosti si ignoranti".
Atunci nu raspunde daca consideri ca nu ai ce zici, si daca te simti. Eu te fac prost si ignorant? Propria-ti credinta te face. Ma bucur ca vorbesti de comunism, o ideologie atat de asemanatoare cu o religie, doar ca divinitatea era partidul. Daca te deranjeaza adevarul nu am ce face. Nu pot fi subiectiv doar de dragul de a nu va rani sentimentele.
Poponel, tocmai ti-am spus pe scurt de ce te comporti ca un comunist,( lipsit de mijloacele coercitive). Ca o observatie, dupa ce afirmi ca toti crestinii sunt prosti si ignoranti, te intrebi inocent "eu te fac prost prost si ignorant?", ceea ce iti da o aura de marlanel. Credinta mea este problema mea, nu iti deranjeaza cu nimic existenta. Daca ai rubedenii care te urechesc pe problema credintei, discuta cu ei, nu jigni un intreg grup de oameni.
Da stiu, sunt un comunist, marlan, prost crescut si am sa ajung in iad, nu-i asa? M-am obisnuit cu asta. Daca este problema ta tineti-o pentru tine. Valabil pentru toti acei oameni inocenti pe care ii jignesc, care se comporta asa de iubitori cand afla ca cineva nu le impartaseste gandirea.
De la neimpartasit gandirea si pana la crestini "prosti si ignoranti" e cale lunga. Sa traiesti!
Doar faceam putin aluzie la continutul intrebarii. Numai bine.
D-asta o ducem asa bine, ca suntem o tara de fericiti. Va meritati soarta.
Este echivoc raspunsul. Soarta oamenilor sau a crestinilor? Daca te referi la cea a oamenilor, si tu faci parte dintr-insa, iar daca te referi la cea a crestinilor, cu siguranta ca va fi una de bucurie vesnica.
Ii inteleg perfect pe cei care va vand ca pe vite, cand vezi ca prostia e ridicata la rang de virtute parca nu te mai mustra constiinta.
STai ca nu inteleg, si numai DEVIA de la intrebare! CIne anume ''ne vinde''?
Cine are minte si s-a saturat sa va tina-n carca.
Parerea mea e ca nu e prea corecta afirmatia. Eu cred ca e mai intelept acel crestin care traieste sfanta credinta. Ca stii dogmele sfintei credintei este 0 daca nu traiesti dupa ele.