| Mircea08 a întrebat:

Cretin este acela care crede in Fiul lui Dumnezeu Iisus Hristos, a fost botezat si traieste potrivit invataturii crestie, Evanghelia.
In Evanghelie este scris in amanunt ce trebuie sa faca un crestin si ce nu trebuie sa faca - le mai scriu o data pentru ca sa fie clar pentru toata lumea :
"Sa fie milostivi,blanzi,cinstiti, drepti, modesti,cu inima curata, facatori de pace, care au in suflet dragostea, bucuria, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa,înfrânarea, neimpovarati de nici o grija, nefatarnici, iubitori de adevar,care nu defaimeaza, nu umbla cu inselatorii,nu tulbura,nu umbla cu mestesugiri ascunse, rusinoase,fara viclesug, fara partinire,iertatori,isi iubesc aproapele si isi pun sufletul pentru. prietenii sai, care lucreaza intotdeauna ca pentru. Domnul nu ca pentru. oameni. care nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul,nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr."
(Extrase din Evanghelie)
"Indepartati mânia, iuţimea, răutatea, defăimarea, cuvântul de ruşine din gura voastră, nu fiti plini de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune,de hotii, de purtări rele, bârfitori, grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeţi, trufaşi, inchinatori la idoli, lăudăroşi, născocitori de rele, neînţelepţi, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă, hrapareti, betivi, defaimatori, iubitori de sine, iubitori de arginţi, lăudăroşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, lipsiţi de dragoste, neînduplecaţi, clevetitori, cruzi, neiubitori de bine, trădători, necuviincioşi, îngâmfaţi, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu, si altele ca acestea cum ar fi desfrânarea, necurăţiea, destrăbălarea, Închinarea la idoli, fermecătoria, vrajbele, certurile, zavistiile, mâniile, gâlcevile, dezbinările, eresurile, Pizmuirile, uciderile, beţiile, chefurile"
( Extrase din Evanghelie)
Au zis unii ca nu exista oameni care sa traiasca asa cum scrie mai sus. Daca nu exista, inseamna ca nu exista crestini
INTREBARE - Daca nu exista crestini de ce ii criticati si va bateti joc de ei?

Răspuns Câştigător
| slayer09 a răspuns:

Bun, astea fiind zise, si sunt extrase din Biblie, stau si intreb pe atei: Credeti ca Biblia omoara oameni? Credeti ca Dumnezeu e tiran si rau? Daca totul e bunatate, de ce ii injositi, ii spurcati, le vorbiti de rau pe crestini? Nu oare pentru ca nu va place bunatatea? Nu oare pentru ca va place sa fiti rai si in inima voastra e rautatea, pe care poate nu o vedeti? Poate sunt si acei crestini care se dau drept crestini, dar nu au nicio legatura cu crestinismul. Dar eu vorbesc despre acei crestini cu credinta in Dumnezeu si care respecta poruncile Domnului.

3 răspunsuri:
| Mircea08 explică:

Imi cer scruze - am scris la inceput in loc de crestin cretin

| slayer09 a răspuns (pentru Mircea08):

Ma speriasem un pic laughing), dar cred ca poti sa editezi.

| Mircea08 explică (pentru slayer09):

Am cautat, dar nu am gasit nici un loc pentru reeditare