| AvalohAlyn a întrebat:

Crezi ca exista Divinitate?(nu ma refer doar la Dumnezeul crestin,ci la un Creator,la karma, la orice se numeste Creator si Divinitate)

15 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu,nu cred ca exista nici un fel de zeitate,creator, karma, alte chesti inventate de imaginatia umana, in scimb iubesc natura si consider ca scopul omului este cunoasterea naturi, probabilitatea ca un creator sa apara din NIMIC si sa creeze din NIMIC absolut totul este sub 2, 3%, dar omul fiind o fiinta emotionala are nevoie de o speranta, iluzi, minciuni asa ca crede in dumnezeu, viata de apoi, ajutor divin etc
practic confort psihic

| AC4S4 a răspuns (pentru RAY):

Unde ai calculat probabilitatea aia? Cum ai calculat-o?
Nu ar fi prima data cand ti se spune, dar Creatorul este vesnic, tu o tii tot acolo ca "a aparut din nimic".

| RAY a răspuns (pentru AC4S4):

Omule dovedeste ca acest creator exista,o dovada stiintifica,o singura dovada nu exista ca exista dumnezeu,iisus,satana,iad,asta o recunoaste orice teolog,eu am facut studiu biblic si stiam asta cu toti, probabilitatea ca totul sa fie creat direct in mod complex de catre un creator este mica, orice om rational, sincer intelege faptul ca asa ceva e ceva foarte putin probabil, si tu despre zeus ai spune la fel, nu exista dovezii ca exista zeus si ca exista e putin probabil, e cum ai calculat faptul ca 6500 de zeii nu exista? crezi in dumnezeu pentru ca asa ai fost indoctrinat de mic, nu ma interseaza asta, pe mine ma intereseaza dovezile, dovediti ca exista dumnezeul vostru, prin metoda stiintifica https://ro.wikipedia.org/wiki/Metod%C4%83_%C8%99tiin%C8%9Bific%C4%83
atunci numai va fi ura intre religi si toti am crede intr-un singur creator, am stii ce vrea acest creator de fapt si cum a aparut
«La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor…» (Ioan 1:1-3).
Big Bang-ul este compatibil cu crearea lumii din nimic[3], idee susținută de creștinism începând cu secolul al II-lea d.Hr. și adoptată de iudaism

Cand a intervenit Dumnezeu la procesul crearii lumii din nimic?

Big Bang-ul a fost propus ca ipoteză de preotul catolic Georges Lemaître. În 1951, Papa Pius al XII-lea a declarat că teoria lui Lemaître's validează științific catolicismul. Totuși, Lemaître s-a opus acestei proclamații, afirmând că teoria este neutră și că nu este nici legătură și nici contradicție între religie și teoria sa.[6][7] Când Lemaître și Daniel O'Connell, consilierul științific al Papei, l-au sfătuit pe Papă să nu mai menționeze cosmogonia în public, el a fost de acord.[8] Deși era catolic convins, autorul teoriei era contra amestecării științei cu religia,[9] deși și el credea că cele două domenii ale experienței umane nu se aflau în conflict.[10

Nu asta te-am intrebat. Nu poti raspunde la o simpla intrebare? Cum ai calculat probabilitatea de 2-3% ca Dumnezeu sa fi creat Universul? Doar arunci date in vant.
Nu mi-e ca tu crezi sau nu in Dumnezeu, ci mi-e de matematica, de logica.

Zimi tu cum ai calculat ca Zeus nu exista si am sa isi raspund, promit

Dar eu nu am calculat ca Zeus nu exista, nici nu am afirmat asta. Tu ai afirmat ca "probabilitatea ca un creator sa apara din NIMIC si sa creeze din NIMIC absolut totul este sub 2, 3%".

Deci tu crezi ca Zeus exista? in primul rand complexitatea unui creator ca sa apara din absolut NIMIC este pur simplu putin probabil, mai ales ca timpul nu exista, spatiul nu exista nu avea Timp Si NiCi UnDe Sa ApaRa, apoi sa creeze universul nostru cu toata complexitatea lui, 200 de miliarde de galaxii, din absolut NIMIC, este putin probabil, dar un univers sa evolueze de la simple spre complex este mai probabil, un univers care este haotic, in timp au aparut legiile fizici

Nu am spus ca Zeus exista, imi pierd timpul, nu prea intelegi ce scriu.

Eu nu caut conversati, repet dovada ca exista dumnezeu atat, bye

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Cred ca un Creator exista, dar doar atat. N-are nicio treaba cu umanitatea si nici umanitatea n-ar trebui sa aiba vreo treaba cu acest creator.

| LOVW a răspuns:

Cred într-o Divinitate și cred că Ea este revelată în trei persoane, Isus, Tatăl și Duhul Sfânt. Doar când te uiți în jur vezi că totul este prea perfect, natura, animalele și omul, planetele, stelele, galaxiile, universul. Cum poți crede că un așa numit,, Big Bang,, a explodat și totul a apărut din cauza ei. Roboții sunt numite ființe complicate și făcute de un geniu, dar omul și animalele sunt și mai complexe. Chiar și cea mai simplă celulă este mai complexă ca apa de sute de ori. Cât despre cei care nu cred într-o Divinitate, deși nu vreau să-i jignesc parcă nu văd toate astea. Sunt mult mai multe lucruri de spus care să confirme teoria existenței unui Dumnezeu. Cât despre karmă și alte doctrine hinduse sau budiste nu am de a face fiindcă ei spun că dumnezeul lor ar fi căsătorit cu Parvati, serios? chiar așa, mai vechi zeii se căsătoresc? pe când Dumnezeul Bibliei a instituit căsătoria căci femeie și bărbat a făcut. https://www.youtube.com/watch?v=ZLQsL7HXJOg

Oamenii au creat și încă creează dumnezei falși la care se închină însă adevăratului Dumnezeu. Oare nu semnele Bibliei se împlinesc, există altă carte care să prezinte așa de bine realitatea din prezent și viitor? a putut Nostradamus să făcă,, prorocii,, așa de mari?
Aşa vorbeşte Domnul, Împăratul lui Israel şi Răscumpărătorul lui, Domnul oştirilor: „Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă şi, afară de Mine, nu este alt Dumnezeu.
Cine a făcut prorocii ca Mine (să spună şi să-Mi dovedească!), de când am făcut pe oameni din vremurile străvechi? Să vestească viitorul şi ce are să se întâmple!
Nu vă temeţi şi nu tremuraţi, căci nu ţi-am vestit şi nu ţi-am spus Eu de mult lucrul acesta? Voi Îmi sunteţi martori! Este oare un alt Dumnezeu afară de Mine? Nu este altă Stâncă, nu cunosc alta!
Cei ce fac idoli, toţi sunt deşertăciune şi cele mai frumoase lucrări ale lor nu slujesc la nimic. Ele însele mărturisesc lucrul acesta: n-au nici vedere, nici pricepere, tocmai ca să rămână de ruşine.

| RAY a răspuns (pentru LOVW):

Cum poți crede că un așa numit,, Big Bang,, a explodat și totul a apărut din cauza ei.

cum poti sa crezi ca scrie asa ceva intr-un manual de stiinta, doar un om care nu are habar de stiinta scrie asa ceva

Chiar și cea mai simplă celulă este mai complexă ca apa de sute de ori.

logic ca e complexa, dupa 3, 8 miliarde de ani de evolutie cum sa nu fie

Cât despre cei care nu cred într-o Divinitate, deși nu vreau să-i jignesc parcă nu văd toate astea

cum sa nu vedem asta daca multi din noi suntem pasionati de stiinta si sunt si savanti atei care au descoperit asta, dovada ca exista dumnezeu asta vrem noi atei, nu povesti.basme,versete,amenitari cu iadul, ofera dovada aia stiintifica ca exista un dumnezeu simplu

| LOVW a răspuns (pentru RAY):

Cu adevărat există un Dumnezeu, evoluția dacă stai să o observi mai bine este un fals. Adevărata știință nu se opune adevărului, cum noi, niște oameni răi ne-am pus mintea să gândească cine este Dumnezeu? din păcate omenirea crede mintea lor este destul de bună și curată pentru a afla ce omul nu poate afla singur. Dar Domnul nu a creat niște ființe și le-a lăsat baltă ci ne-a fost alături și ne-a dat Cuvântul Său. Putem noi spune că iadul sau raiul nu există, am ajuns noi la atotștiință? răspunsul este nu dar omul nu vrea să accepte asta. Ipoteza evoluției este o extrapolare și un produs al minții omenești. Cum am mai spus, toată creația dovedește existența unui creator a tot, nu a unui singur organism care a evoluat. Oamenii îşi justifică lipsa credinţei în Dumnezeu pentru că nu ar fi "ştiinţific" sau pentru că "nu ar exista dovezi". Adevăratul motiv este că odată ce oamenii ar recunoaşte că Dumnezeu există, ei ar trebui să recunoască şi că există şi o relaţie de responsabilitate faţă de Dumnezeu, şi în felul acesta că au nevoie de iertare din partea lui Dumnezeu (Romani 3:23; 6:23). Dacă Dumnezeu există, atunci suntem responsabili pentru faptele noastre înaintea lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu nu există, atunci noi am putea să facem orice dorim fără să fie cazul să ne îngrijorăm în privinţa judecăţii lui Dumnezeu. Eu cred că acesta este motivul pentru care evoluţionismul este atât de puternic promovat de către atât de multe persoane din vremurile noastre – pentru a le da oamenilor o alternativă la credinţa într-un Dumnezeu Creator. Dumnezeu există şi toţi ştim la urma urmei că El există. Simplul fapt că unele persoane promovează atât de agresiv necredinţa în existenţa lui Dumnezeu este de fapt un argument al existenţei Sale. https://www.gotquestions.org/Romana/Exista-Dumnezeu.html

Cu adevărat există un Dumnezeu, evoluția dacă stai să o observi mai bine este un fals.
sunt convins ca habar nu ai ce inseamna teoria evolutiei