Cu alte cuvinte tu vrei să te întrebi care este probabilitatea apariţiei vieţii în mod accidental, spontan, în afara influenţei unui,, Creator"?
- Mai mulţi biologi au estimat că pentru obţinerea până şi a celor mai mici fiinţe vii (virusuri, bacterii), sunt necesare 445 de unităţi de aminoacizi, de cca. 20 de tipuri diferite. Dintre aceste tipuri de aminoacizi doar glucina nu are o structură asimetrică. Se estimează că ar ramâne 410 de unităţi de aminoacizi cu o structură asimetrică.
- Dacă se consideră că într-o trapă se află un amestec din toţi aminoacizii necesari din cele două tipuri (dextro şi levo) şi că probabilitatea de asociere este egală pentru ei, în vederea obţinerii unei legături corecte pentru realizarea unei proteine complexe, probabilitatea va fi de 1 din 2,, la puterea" 410, (s-a luat baza 2 pentru că sunt câte 2 cazuri şi anume dextro şi levo), adică de 1 din 10,, la puterea" 123!
- Este necesar să luăm în considerare faptul că fizicienii în prezent nu lucrează cu mărimi mai mari de 10,, la puterea" 40. De altfel, fizicienii au apreciat ca numarul de electroni în întregul univers cunoscut astazi ar fi de 10,, la puterea" 80.
- Astfel, câteva calcule simple pot demonstra faptul că probabilitatea apariţiei vieţii ÎN MOD ÎNTÂMPLĂTOR prin amestecul de aminoacizi, este foarte mică, practic imposibilă, chiar dacă s-ar considera vârsta universului de 30 miliarde de ani (ceea ce ar însemna 10,, la puterea" 18 secunde), sau după alte calcule - 13, 75 miliarde ani.
- Dacă s-ar considera că pe pământ, în mai multe zone ale sale, ar fi existat (în mod foarte optimist) un milion de locuri în care s-ar fi efectuat câte 10 încercări de aranjare pe secundă a tuturor celor 410 structuri de aminoacizi simultan (!), totuşi, probabilitatea de a se forma în mod haotic înlănţuirea corectă ar fi de 1 din 10,, la puterea" 98, deci cu foarte mult peste „exponentul de 40" admis ca limită numerică de discuţie de către fizicieni! Deci şansa de apariţie în mod întâmplător, spontan a vieţii, este infimă, practic NU există!
Da, cred intr-un Dumnezeu, dar nu in cel prezentat de religie, caci in ea nu cred.
Cred in Dumnezeu, fiindca fara El, viata omului ar fi efemera si fara sens, doar o zbatere absurda intre leagan si sicriu, sau "desertaciunea desertaciunilor", cum zice Ecleziastul.
Eu cred ca Hristos a venit ca sa dea un sens suferintelor si bucuriilor noastre.
"In lume necazuri veti avea; dar indrazniti. Eu am biruit lumea". - Ioan 16, 33
Dumnezeu exista si pentru ca tot binele trebuie rasplatit, si tot raul pedepsit, la fel si toata batjocura si toata viclenia.
Va sa fie o judecata si o inviere de obste, asa cum marturiseste Crezul Ortodox.
Inainte sa iti dai cu parerea despre Biblie, citeste-O. Si iti spun ca nu stiu cum ai ajuns la concluzia ca erau aurolaci, ai trait odata cu ei?
Nu imi amintesc sa fi mentionat ca sunt sfanta, Alexandru. Incerc doar sa imi dau seama daca esti aici sa judeci sau sa raspunzi la intrebarile care ii macina pe oameni. Gasesti oameni care insulta peste tot, dar nu si oameni care au intentia de a scoate oameni la lumina, este destul ca traim intr-o lume afundata in intuneric, nu vrem sa stim ca inca un om a aderat la distrugerea ei.
AvalohAlyn întreabă: