| LaviniuA a întrebat:

Cristos a inviat! stimabili TPU,
Crestinismul e si o filosofie de viata?
Cum faci sa fii crestin, in cativa pasi simpli?
Astept raspunsurile voastre, ca de maine sa inteleg si eu ce inseamna sa fii crestin.

20 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să fii creștin ( ceea ce eu nu mai sunt) urmezi pe Isus. Faci ce face el, dacă și înțelegi ce spune și ce face el. Dau sfatul să urmărești acest vide care este competent din acest punct de vedere.
https://www.youtube.com/watch?v=_8Q90Ox6AYY&t=4105s

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Scrie in Biblie la sfârșitul Evangheliei lui Marcu. " Duceti-va în toata lumea și propovăduiți Evanghelia. Și cine va crede și se va boteza va fi mântuit. Iar cine nu va crede va fi osândit." În ziua de azi poți auzi Evanghelia prin citirea sau auzirea Bibliei.Restul este lucrarea Duhului Sfânt care schimbă pe oricine care crede și se botează. Pentru că cel botezat cu apa este botezat și cu Duhul Sfânt.

| VenitiLaDomnul a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Imi pare rau sa iti spun, dar daca esti botezat cu apa nu esti bitezat si cu Duhul Sfant.
Ca sa fii botezat cu Duhul Sfant trebuie sa iti doresti foarte mult acest lucru, sa fii placut lui Dumnezeu, pentru ca in Biblie spune ca Duhul Sfant nu intra intr-un vas murdar (adica in cineva pacatos, si nu trebuie sa aiba neapărat multe păcate, unul este de ajuns pentru a nu putea fi botezat cu Duhul Sfant), apoi trebuie sa staruiesti foarte mult dupa El (sa te rogi necurmat pentru asta) si, daca Domnul vrea si vede ca esti pregatit pentru a-L primi, atunci vei fi botezat cu Duhul Sfant (semnul ca ai fost botezat cu Duhul Sfant este vorbirea in limbi, care este BIBLICA)
Sper ca te-am ajutat si ca ai înțeles!

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Adevarat a inviat.Trebuie in primul rand sa fii botezat, sa incepi sa citesti Biblia, sa spui rugaciuni de 2 ori pe zi, sa respecti duminica si sarbatorile, sa mergi la biserica si sa te spovedesti si sa te impartasesti.Acestea sunt formalitati de baza.Pe plan moral, trebuie sa incerci sa fii o persoana cat de buna posibil si sa respecti poruncile date de Iisus, si anume sa iti iubesti aproapele ca pe tine insuti, sa nu fii invidios, orgolios, sa fii milostiv.Pe scurt, sa traiesti viata pe care Iisus ar vrea sa o traiesti, pentru care si-a varsat sangele pe cruce.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru FilosofulDepresiv2022):

Tu descrii un ipocrit bigot cum sunt majoritatea romanilor. "Trebuie in primul rand sa fii botezat, sa incepi sa citesti Biblia, sa spui rugaciuni de 2 ori pe zi, sa respecti duminica si sarbatorile, sa mergi la biserica si sa te spovedesti si sa te impartasesti." OK, deci in rest e in regula sa fii o lepra puturoasa care detesta pe toti cei ce reusesc prin puteri proprii sa ajunga undeva, sa fii un nemernic cu rudele, sa nu iti pese de cei din jur, sa faci evaziune fiscala si sa furi din magazine cu fiecare ocazie care se iveste...

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ai citit jumatate din comentariul meu.Am zis ca lucrurile mentionate la inceput sunt doar niste formalitati si ca trebui sa devii si un om mai bun pentru cei din jur.

Ar trebui sa... nu e totuna cu E MUSAI SA FII OM BUN, apoi restul.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Amandoua aspectele sunt la fel de importante.Nu te poti numi crestin daca modul in care te comporti nu reflecta asta, dar nici daca nu iti practici religia.Aceste 2 aspecte sunt complementare.

Ce defineste RELIGIA asta? Regulile impuse de niste impostori? Uite, sa zicem ca iau si respect exclusiv ce e citat pletosul fiu al divinitatii in biblie, atit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acum citind acestea, îmi vine să plâng, nu alta. Sincer!
Ba funny e că userul tău, spiritul tău, ca și spirit/om îmi ești drag, chiar în afară de acest concept al dumneata, îmi pari un om smart cu care poți duce conversații deep și ample happy But ceea ce susții aici, mă înfioară. happy
Dar tot îmi rămâi un user drag al platformei. happy
Nu mai spun că noii mei prieteni sunt de altă religie și chiar am avut două conversații pe tema "pupatul icoanelor" și "sfinții care-s chip cioplit" dar la fel nici la ei nu renunț, doar pentru că ei au alte credințe de ale mele.

P. S. Întorsul obrazului, oricum e ultimul stadiu, aș zice eu, din Creștinism, la care sincer nici 1% din creștinii zilelor noastre nu mai au puterea de a ajunge. Întorsul obrazului, o văd ca o putere intensă, nemărginită de care cineva ar trebui să dispună ca să fie chiar sfânt. De altfel asta a făcut Iisus chiar aici în perioada Răstignirii și Învierii Lui, deci ca noi, păcătoșii de astăzi să mai întoarcem obrazuri, e mult de muncă. Dumnezeu în prezent se mulțumește și cu măcar numai dacă încercăm sau măcar nu urâm, chiar dacă ne îndepărtăm de cei care ne-au făcut rău. happy

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai puparea de icoane si moaste se da cap-in-gura si cu ce zicea pletosul fiu al fantomei. NU AI NEVOIE DE INTERMEDIARI! Religia e un intermediar infect in relatia directa pe care orice credincios ar fi normal sa o aiba cu divinitatea. A fi credincios si a pune botul la timpeniile religiei organizate e ca si cum te-ai casatori si ai face sex doar cu asistenta unui sexolog si cu public, sa iti zica ala ce faci si publicul sa aplaude sau sa huiduie...
P.S. Intorsul obrazului e cadoul otravit bagat in dogmatica pentru a tine masele de sclavi crestinati sub control. Asta si nu judeca ca vei fi judecat. Hai sictir, tovarasi! Altii ma judeca, e dreptul lor, sa fie sanatosi. Nu am nici o problema cu asta. La fel cum nu ma sfiesc sa ii bag undeva pe aia care merita.
Iar legat de povestile cu invierea samd... uite niste materiale de conspectat. Astept un feedback.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_World%27s_Sixteen_Crucified_Saviors
https://www.worldatlas.com/articles/largest-religions-in-the-world.html
Final PS: Daca as primi macar 1% reducere la impozite pentru ca am o religie, fix miine as fugi si m-as inregistra oficial ca budist, taoist, sau in cel mai rau caz catolic. Orice, numai nu bataia asta de batjocura primitiva care e ortodoxia.

| LaviniuA explică (pentru GabiDumitrescu):

Feedback: ce crestin rau laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

În pași simpli și concreți, ar fi cam ce a spus FilosofulDepresiv și mai ales ideea de a respecta tradiția Ortodoxă, creștinească așa cum o vedem la bunii și părinții noștri. happy

Ca să o faci ca la carte, primul pas ar fi citirea Bibliei apoi citirea părinților Ortodoxi de la Muntele Athos și alții care au avut har. Apoi să respecți poruncile Domnului.
Ideea este că toate acestea au un parcurs, nu o să ajungi la o sfințenie aparte sau un simț superior din prima și nici nu o să respecți mai nimic din prima. Ideea este că o dată ce ai deschis Biblia o să spui, dar nu înțeleg și renunț. Prima dată ce o să intri în Biserică o să spui că nu-ți place și o să renunți. Ideea este că la început nu o să fie totul magnific și wow, o să ți se pară nașpa și o să renunți, e la fel ca dacă vrei și cu ruga, dacă azi ai făcut-o și renunți, e posibil să nu primești niciodată ceea pentru ce te ai rugat, dar dacă continui în stăruință și rugă, într-o bună zi stadiul credinței tale se va schimba și tu o să fii la un alt stadiu cu totul, dar și rugile tale vor fi mai ascultate. Însă totul ține de tine, ideea este ca să crezi.
Are mătușa mea o vorbă, tu spune-i ce vrei Lui Dumnezeu, cere-i ce vrei, cum vrei, roagă-te cu vorbele tale, dar să crezi, totul e să crezi. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca sa fii creștin adevărat, trebuie sa împlinești Biblia și sa faci ce a făcut și Domnul Isus

| troleibuz a răspuns:

Da. Fii uracios, judeca, teme-te si de umbra ta, fii ipocrit si esti pe drumul cel bun. La finalul vietii zici un tatal nostru si ai scapat de orice pedeapsa.

| EliLeli a răspuns:

Adevarat a inviat! Da.
Tocmai ce am fost pe la niste gauri (chilii) in stanca in care stateau sihastrii. Ce sa-ti zic eu acum despre cum e sa fii crestin adevarat in cativa pasi simpli?

| Robert160 a răspuns:

Să fii tu însuți!

| Namun a răspuns:

Hristos a înviat!

Să fii creștin în ziua de astazi e lucru mare... Din păcate unii sunt doar cu numele și fac anumite lucruri ce țin de creștinism doar de fațada.
Eu în creștinism văd simplitate, smerenie, iertare și iubire.
Personal nu mă complic cu filozofia, nu încerc să interpretez anumite lucruri complexe pe care nici nu le pot cuprinde cu mintea. Mă rezum doar la cele menționate mai sus.
De asemenea cred că în timp poți înțelege însemnătatea profundă a cuvântului creștin.
E ușor să te numești creștin, dar e mai dificil să devii unul întru-totul.
Este strict părerea mea simplistă.
Bineînțeles teologii, preoții, cei ajunși să fie numiți vânzători cu duhul, văd într-o cu totul altă lumină acest subiect.
Dacă sunteți în căutarea unei discuții mai filozofice cred că un învățat, un erudit în acest domeniu poate purta o discuție mult mai interesantă.

Numai bine!

| DanManea2023 a răspuns:

Nu cred ca a inviat, dar asta este traditia.
Crestinismul este o religie si nenorocita de barza m-a lasat intr-o zona plina de crestini.
Ca sa fii crestin din cate am observat trebuie sa respecti cativa pasi simpli, de asta a prin la prostime asa de repede religia asta.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru DanManea2023):

Ca sa PRETINZI ca esti crestin "trebuie" sa respecti citiva pasi simpli, de fapt sa te faci ca ai respecta. In rest, fii un nemernic, ca te iarta barbosul, doar ai grija sa nu te uiti la alti dumnezei si mai ales sa nu te sinucizi, ca ramane ghiserica fara un cotizant...