Ai doua optiuni, in ASCUNS de Dumnezeu iar pe la GRARDURI si ULITE (strazi) de SATANA. P.S. Sa nu uit, SATANA mai face si pe la diverse MORMINTE de sfinti.
Dumnezeu nici in ASCUNS nu mai face vindecari. 2 Tesaloniceni 2:9, 10. Matei 7:22, 23. 2 Corinteni 11:14. 1 Corinteni 13:8. Daca corpul omului are rezerve sau enzime sau celule stem ca sa se vindece atunci se vindeca fara ca Dumnezeu sa intervina. Dumnezeu a creat niste automatisme si a implementat niste legi in Univers si in organismele vii care nu cer mereu interventia Duhului Sfant ca sa functioneze.
Intervine medicul in procesul de vindecare? Medicul da doar "un bobarnac" sau "bobarnace" si procesul de vindecare continua independent fara ca doctorul sa intervina constient in refacerea celulara si tisulara. Vindecarea este un proces biochimic automatizat.
Intotdeauna Dumnezeu este Cel Care FACE MINUNI:
"Iată, v-am dat putere să călcaţi peste şerpi şi peste scorpii, şi peste toată puterea vrăjmaşului, şi nimic nu vă va vătăma." - Luca 10, 19
OARE? Doar Dumnezeu e o cauza? DA! Dumnezeu e cauza primara a TOT ce exista DAR nu uita ca El a creat fapturi cu libertate de alegere precum ingerii si oamenii care sunt la randul lor cauze secundare pentru dirijarea miscarii particulelor elementare.
Pai DA! Tu zici ca "tu poti sa le explici pe toate!" Tu zici ca "stiinta le poate face pe toate si le poate explica pe toate"! DAR stai asa! Ai explicat ceva? NIMIC! Deci stii NIMIC!
Fara stiinta nu aveai tu posbilitatea sa aberezi in mediul online!
Daca ai fi citit cu atentie ce am scris ai fi vazut ca am pus "stiinta" intre ghilimele adica m-am referit la asa zisa "stiinta". Asa ca nu mai bate campii. Cu "stiinta" si stiinta sunt bine pus la punct in ceea ce priveste continutul lor. Tu te intorci mereu la aceleasi raspunsuri sau remarci sau replici la raspunsurile mele. Asta denota gandire putina la tine sau nefolosirea ratiunii din tine.
Eu nu revin la nici un raspuns.
Faptul ca nu sunt de acord cu tine nu inseamna ca sunt, sau nu sunt, rational.
Avem opinii diferite.
In opinia mea ai inceput sa aberezi de ceva vreme.
Nu inteleg ce urmaresti, dar din modul in care formulezi intrebarile si enunturile, denota ca tu in afara de credinta altceva nu stii.
Omul moare cu propriile pareri sau opinii "in brate". Credinta inseamna a deduce existenta unor lucruri care nu se vad din lucruri care se vad prin stiinta sau cunostinta din toate domeniile vietii.
Eu prin deductie, influentat de stiinta am ajuns la concluzia ca nu exista zei si divinitate, automat nu am in ce crede.
Acesti zei reprezinta doar imaginatia unor oameni foarte talentati sau schizofrenici.
Motiv pentru care stiina a demonstrat ca daca cred in mine, pun osul la treaba si am grija de mine, nu am nevoie de credinta in zeitati.
Treaba cu stiinta si credinta in Dumnezeu am dezbatut-o foarte clar plecand de la teoria Big Bang si evolutionista. Una din intrebari pe aceste teme a fost: "Exista acumulare fara deplasare de energie statica in domeniul continuum inainte de singularitatea Big Bang pentru aparitia unei astfel de singularitati?" Multi au ocolit intrebarea asta. Bula s-a incumetat si a dat un raspuns frumos si logic. Ma refer la primul lui raspuns.
https://www.tpu.ro/stiinta-si-filosofie/exista-acumulare-fara-deplasare/
Bula a raspuns: "A acumula, = a aduna, a strange, a concentra, a inmagazina.
vine din a cumula = a aduna la un loc pentru a face un tot.
(lat. accumulare). (Dex)
Daca trebuie ADUNAT atunci inainte nu a fost acolo, ci in alt loc, deci trebuia deplasat in locul de adunare din alte parti.
Acumulare exprima un proces de miscare.
Cumulare exprima o stare statica finala, ce urmeaza dupa acumulare."
Tot timpul Dumnezeu face minuni si da, EL intervine tot timpul dar numai pentru anumite persoane si in anumite conditii. Sigur nu face minunile de pe la morninte sau manastiri unde unii incerarca sa-si castige vesnicia chinuind trupul si nu EUL.
Vorbeam de vindecari si NU de evenimente conjucturale influentate de Dumnezeu.
Se fac si vindecari dar cum am spus, nu cu surle si trambite ci in medii restranse
DA! Au loc vindecari DAR nu cu vointa lui Dumnezeu ci a Diavolului. Asa scrie in Biblie. Am dat versete din Biblie.
Imi pare rau dar NICI UN VERSET mentionat de tine nu trateaza subiectul. Mare tragedie, stati cu Biblia in mana si nu stiti ce cititi.
Vindecarile si chiar invieri cu puterea directa de la Dumnezeu au avut loc pana la terminarea de scris a Bibliei in 98 e.n. Apoi a venit Diavolul care "se poate preface intr-un inger de lumina binefacator." Daca vindecarile din ziua de AZI ar fi avut loc cu puterea directa de la Dumnezeu atunci fii sigur ca ar fi avut loc si invieri miraculoase. DAR cum Diavolul nu poate da viata astfel de invieri NU au loc in prezent.
NU este opinia mea, este realitatea obiectiva din prezent. NU am auzit nicaieri sa fie facute invieri in lume in PREZENT! Biblia este adevarul. Daca Biblia NU ar fi prevazut incetarea miracolelor de la Dumnezeu, atunci ar fi avut loc SI AZI invieri si Biblia ar MINTI! Miracolele infaptuite de Cristos erau foarte cunoscute in regiune atat printre credinciosi cat si printre necredinciosi. Oamenii se duceau cu multimile la Cristos si TOTI erau vindecati si NU doar unii. Eu nu am auzit sa faca cineva pesti si paine din "NIMIC"! Nu ti se pare ca miracolele de azi, din acest punct de vedere sunt IZOLATE? si nestiute decat de niste oameni obscuri? Obscuritatea il caracterizeaza pe Diavol.
Gresit "Ale stiintei."! pentru ca stiinta nu intretine procesul independent de vindecare. Procesul de vindecare are loc astfel: chirurgul opereaza coase si trimite pacientul acasa. Acasa pacientul asteapta pana se vindeca operatia in timp ce chirurgul nu mai face nimic.
Nu am spus nimic de invieri, discutam de vindecari iar eu cunosc destule in care numai cu ajutorul lui Dumnezeu oamenii au fost salvati, insa asta este o experienta personala care este doar individuala. Nu poti generaliza ceea ce se petrece individual, doar intre om si Dumnezeu.
NU exclude puterea Diavolului. Pe timpul lui faraon Diavolul a facut minuni prin toiagurile acelor oameni ai lui faraon comparative cu cele ale lui Iah prin toiagul lui Moise. Evident ca Diavolul ca fiinta isi trage toata puterea de la Dumnezeu pentru ca Dumnezeu l-a creat si pe el DAR Diavolul avand libertate de alegere isi foloseste puterea pentru a induce in eroare spre subminarea suveranitatii lui Iah si infatistandu-si puterea ca a unui prieten sau a unui inger de "lumina". Cu Eva, Diavolul s-a prezentat ca un prieten care dorea "binele" Evei.
Si eu m-am vindecat de o boala fatala. Matusa mea si mama mea m-au sfatuit sa merg la manastiri insa eu am refuzat. Acum sunt sanatos si bine SI IN VIATA! fara slujbe sau alte ritualuri inutile sau care sunt cu puterea Diavolului.
Nu am exclus nimic, tu o faci. Ma bucur ca te-ai salvat dar de unde sti ca nu a intervenit si Dumnezeu in procesul vindecarii?
Am explicat mai sus. Dumnezeu a creat niste automatisme de vindecare si ne fiind toti la fel unii se vindeca altii nu se mai vindeca si mor si asta datorita pacatului mostenit de la Adam si Eva.