Sunt putine chestii de care sunt mai convins pe lume decat de faptul ca a fi ateu e o forma usoara de deficit mental, dar nu e deloc corect sa spui ca persoanele religioase niciodata nu se iau de atei. Avem multe exemple in istorie in care a te indoi de existenta Divinitatii era o crima, pedepsibila cu moartea. Inchizitia a fost, partial, despre asta, de exemplu.
Si legat de jigniri, inteleg de ce te deranjeaza, dar da-ti seama ca astia care-si rupt din timpul lor sa ofenseze persoane religioase nu sunt adulti in toata firea cu locuri de munca si familii. Da-ti seama ca toti sunt adolescenti frustrati care au prea mult timp liber, sau persoane cu viata vraiste. Mai curand, fie-ti mila de ei decat sa te ofensezi.
Mai, acelasi argument pot si el sa-l aduca la mult chestii. De ce martorii lui Iehova stau la coltul strazii si isi fac reclama? De ce ortodocsii bat clopotele si in lemn de se aude in tot orasul cand au slujba? De ce persoanele din Hare Krishna nu pot sta 5 minute intr-o discutie cu cineva fara sa mentioneze cultul din care fac parte? Hai sa nu ne prefacem ca noi, religiosii, stam mereu potoli la locul nostru si doar ateii se baga in seama cand n-au ce face.
Nu numai ateii, ci si sectantii hulesc calea adevarului care este Ortodoxia! Din fericire, aici pe site exista o optiune de a-i ignora pe rautaciosi si pe needucati.
E urat ceea ce fac ei. Cateodata ma cert fara sa vreau cu ei aparandu-mi credinta
Deci practic in intrebarea asta, tu mare credincioas, care se presupune ca ai fi tolerant si intelegator cu tot ce inseamna ceea ce te inconjoara, ca doar asta propovaduieste religia nu?, vrei sa inlaturi pe cineva care are alta credinta de linga tine pentru ca?
Deci practic prin intrebare asta ai dovedit ca faci fix acelasi lucru pe care il condamni.
Hahahaha, extrem de ironic nu?
Dacă ai fi citit, eu vorbesc de inlaturarea de langa mine, nu de inlaturarea din societate. Eu am dreptul sa aleg pe cine sa suport si pe cine nu
Pai de ce sa ii inlaturi de langa tine?
Sunt parte din societate asa cum esti si tu, asa cum e si ala mai de sus care a scris " faptul ca a fi ateu e o forma usoara de deficit mental"
Concluzia pe care o putem trage din discutia deschisa de tine e ca religiosii sunt mult mai toxici decat ateii. Deci printr-o deductie logica ca sa impaci pe toata lumea mai bine te izolezi undeva. Manastirea ar fi ok.
Eu nu sunt obligata sa ii suport langa mine atat timp cat imi ataca religia.
E o societate libera...
Daca vrei bula ta unde nu iti contesta nimeni religia... ti-am zis, exista solutii, gen manastirea sau convertirea la islam si mutarea intr-o tara unde religia e politica de stat
De ce ateii spre exemplu trebuie sa suporte in fiecare duminica niste ragete din boxele bisericii? Pentru ca e o societate libera si fiecare isi poate exprima credinta in ce vrea el.
Practic tu vrei doar ce iti convine tie si pare ca nu esti in stare sa iti sustii credinta. Daca ai fi asa sigura pe credinta ta nu te-ar afectat cei din jur, ti-ai vedea de treaba ta si gata
Deci ai nevoie de un deficit mental ca sa nu crezi in povestile cu zei, batranei cu barba si miracole care transforma apa in vin si desparte marile nu?
Daca crezi in povestile alea esti perfect sanatos mintal nu?
Ba cate rahaturi puteti debita unii...
Hai gura! Vezi ti de ale tale. Da, iti trebuie un deficit mintal, se pare ca il ai si tu. Zi faina
1. Nu suport sa imi jigneasca nimeni credința, mă jigneste si pe mine in acelasi timp. Nu mai cauta scuze acestor animale de oameni care nu sunt in stare să respecte religia cuiva
Poți sta acasa daca nu ti convine, si nu mai auzi nimic. Eu de ce sa fiu obligata sa iti ascult tie bociferările?
Dar tu efectiv intelegi ca nu respectici pe oamenii care nu cred in ceea ce crezi tu din simplu motiv ca nu crezi suficient incat sa nu ai indoieli?
Tu intelegi ca efectiv bociferezi si vorbesti de pe pereți? Nu ma intereseaza punctul lor de vedere si daca nu le-am cerut niciun punct de vedere pot să tacă naibii din gură că eu nu iau vorba de ateismul lor din neant. Fiecare cu ce crede și punct
Pai de ce sa stau eu acasa?
De ce crezi ca tu esti mai important in scocietate pentru ca iei pe bune o poveste? Fata de altul care nu cred in aceesi poveste?
Tu ar trebui sa iti faci ritualurile religioase in privat fara sa deranjezi pe restul, lucru pe care biserica nu il face sub nicio forma.
Stai tu acasă daca nu ti convine ca auzi. Si pe mine ma deranjeaza cand aud vorbind un ateu si totusi nu ii spun să devină mut
Deci... pe scurt
Ce crezi tu e bine, restul niste tampiti sa nu te deranjeze ei pe tine.
Ironia credinciosilor care se cred centrul universului
Sa mai zici ca nu toxica rau religia.
Hahahahah
Ma, ti-ai dat cu mucii in fasole rau de tot, tocmai ai demostrat cat de ipocriti sunt credinciosii.
Hahahha
"si totusi nu ii spun să devină mut
Efectiv asta ai facut in toata discutia, de la intrebare pana la fiecare reply.
Tocmai ai demonstrat cat de incapabil esti sa intelegi un mesaj al unui text. Daca nimeni nu le cere parerea, pot sa taca, la fel cum si religiosii daca vorbesc din senin de atei fara sa fie provocați, pot să tacă. Ce ii intereseaza pe atei in ce cred eu? Sa fie sanatosi, sa si vada de ale lor, ca eu nu incerc sa ii fac da creada in ceva ce nu cred
Hai sa punem punct discutiei.
Concluzia e ca avem un mare avantaj ca traim intr-o tara libera si fiecare iti poate exercita credinta sau lipsa credintei.
Problema ta majora e ca nu crezi suficient si te deranjeaza ca unele argumente iti pun la indoiala credinta, altfel nu te-ar deranja nimeni si ai intelege ca fiecare e liber sa creada in ce vrea.
Pai sa vorbeasca in general, daca ar fi sa vorbeasca despre religie, pot sa devina muți din partea mea. Ei fac atatea pacate interzise în Biblie, incat normal ca nu cred in Dumnezeu atat timp cat ei nu se conformeaza Bibliei.
Problema ta e ca nu intelegi un mesaj al textului, in concluzie. Am spus ca eu cred si ca nu ma intereseaza ce pareri au ei, nu le cer eu parerea, pot sa taca naibii din gură, simplu. Pot sa si-o exercite fara sa jigneasca credinta mea, punct. Imi jignesc credinta, le jignesc si eu lor necredința
Haha, buna asta.
Mi-ai intarit si mai mult imaginea crestinului habotnic ipocrit azi. Pacat pentru bula ta.
ioanacristina666 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: