Dumnezeu le-a zis sa nu se atingă de pomul cunoștinței binelui și răului. Nu era mar.Le-a zis și consecințele, dacă vor manca, dar au decis sa nu asculte.Geneza2:16,17,3:1-7
Nu e de vină, ea a ales o viață în care să își ia singură deciziile, adică cum scrie în Biblie, să fie ca Dumnezeu, a ales să fie pe cont propriu, liberă, a ales o viață lipsită de Dumnezeu cum cred că observi că este acum. Aia nu e pedeapsă, e o alegere.
Nu stii povestea. Eva stia ca daca mananca va muri pentru ca asa le-a zis Dumnezeu dar a venit serpisorul si a dat-o peste cap spunandu-i ca daca mananca va deveni ca Dumnezeu si de aceea a mancat.
Pai nu prea avea frica, ca daca avea, nu mai manca, nu?
Ea a vrut sa manance fructul, satan i l-a dat, ce e ciudat? De ce pica vina mereu pe el ca ea a vrut ceva si el a ajutat-o?
In fine, nu prea ma intereseaza, nu mai sunt troll de mult timp pe aceasta categorie
Sunt de vină nomazii care au scris Biblia fără să aibă idee și să respecte realitățile biologiei. Au scos-o pe Eva țap ispășitor de dragul fanteziilor lor.
Este ceeace fac și astăzi fundamentalistii. Dacă nu le convine procesul biologic de perpetuare datorita căruia se bucură (?) si ei de viață, cred ca omenirea ar avea de câștigat daca toți aceștia s-ar lepăda de ea. Sa rămână cei care nu neagă realitatea.
Stia ca nu are voie sa manance din mar.Ideea era ca avea toti copacii cu toate fructele din lume la dispozitie in afara de acel copac si totusi a mancat.I.a dat si lui Adam si l.a enervat pe Dumnezeu si restul se stie...
Am citit toata biblia nu doar geneza si eu i.am explicat doar ce scrie acolo ce anume am scris eronat? N.am argumentat nimic ca sa-mi dai tu mie vot eronat si nefolositor ca de fiecare data asa ca poti sa tii le bagi in c*r si sa ma lasi in pace fara sa comentezi.
Dar nu sunt rece cu ea
Nu se supara asa din asa ceva e o leoaica
Nu cred ca o sa fac copii cu ea, nu ajung eu cu pana acolo
Nu cred asta
Nu-i nimic, daca am jignit-o cu ceva imi cer scuze, dar imi poate ignor daca o enervez prea tare si asa e fara sentimente si rece
Eva stia ca nu are voie sa manance din acel pom. Putea manca mere din orice alt pom daca dorea. Dar i s-a interzis sa manance din acel pom. Adam si Eva aveau ratiune si cunosteau doar binele. Insa avand in vedere ca pe atunci modalitatea lor de comunicare nu era glasul ci comunicau in duh, atat omul cat si animalele erau in comuniune in acelasi limbaj.
Si ca o paranteza, am vazut ca multi spuneau in ignoranta lor pe aici, ca Biblia este o prostie pentru ca sarpele nu vorbeste. Toate animalele comunica dar pe limba lor, iar inainte de cadere toti erau intr-o comuniune si se intelegeau si completau unu pe altul.
Dar cel rau intrand in sarpe s-a dus la Eva si a ispitit-o. Ea nu stia ca vorbeste cu duhul cel rau ci credea ca vorbeste cu sarpele. Imediat dupa cadere toata armonia s-a terminat atat intre oameni si animale cat si intre animalele insasi.
chiftelutacrocanta întreabă: