| AvalohAlyn a întrebat:

Cu ce sa incepi atunci cand vrei sa studiezi si sa citesti si mai ales sa intelegi mai bine Biblia?

Răspuns Câştigător
| SuNaM a răspuns:

Mai intai te rogi ca Duhul Sfant sa iti lumineze mintea pentru a intelege(sunt si niste rugaciuni speciale pentru asta) dupa care incepi atent sa citesti,indicat fiind cu inceputul, dar ai grija sa nu iti iei gandul de acolo si analizeaza fiecare verset, gandeste-te ce vrea sa spuna acel verset, chiar daca pare simplu, totul are un inteles ascuns.De exemplu spune ca balaurul va iesi din mare.Marea asta este de fapt populatii lumii din acele momente care va fi agitata ca o mare din pricina dezastralor si rautatii.Nu trebuie sa stai ore intregi.Indicat ar fi sa citeste maxim 3 capitole pe zi, deoarece dupa aceste capitole, mintea nu mai poate procesa si incepi sa faci lectura, nu stiudiu care nu te ajuta la nimic, ba mai pierzi si timp.Nu uita sa saruti Sf.Scriptura dupa ce termini si sa o pui la loc pana a doua zi. Sper ca te-am ajutat mult noroc.

PStongueoti cauta si interpretarea daca nu ai timp sa stai sa gandesti in scrierile Sf.Parinti

4 răspunsuri:
| j1NNNx a răspuns:

Sa incepi de la prima pagina, cu atentie. si sa stai cu gandu acolo, nu la pasari calatoare happy

| RainmakerX a răspuns:

Sincer...eu unul cand am inceput sa citesc Biblia eram mai mic, deci am inceput cu pildele caci imi erau mai accesibile, le puteam intelege mai bine.
Bine ar fi sa iei Biblia pagina cu pagina ca s-o intelegi mai bine. Nu ai cum sa dai pe la mijloc intrucat pierzi lucruri importante, detalii din paginile sarite care te-ar putea ajuta s-o intelegi mai bine.

| Lucică1998 a răspuns:

Începi cu începutul, citești de la cap la coada si notezi fiecare lucru pe care nu l-ai înțeles. Dupa ce termini de citit te întorci la acele pasaje si încerci sa le înțelegi, e forte important sa intelegi contextul, atat biblic (un capitol înainte si unul dupa), cat si istoric, religios, politic sau temporal, in care a fost scris acel pasaj (poți consulta si alte surse) iar apoi încearcă sa intelegi ce a vrut autorul sa transmită acolo, iar in final sa vezi ce ar trebui sa înveți tu de acolo. Poți sa folosești si comentarii, sau studii făcute de alții pe aceeași tema. Dar asta e numai partea practica, trebuie sa ceri si înțelegere de la Dumnezeu in rugăciune, mai ales pentru unele pasaje mai greu de înțeles ca majoritatea din Apocalipsa, unele din Isaia, Daniel sau Ezechel etc.

| Mayar a răspuns:

Cu trezitul. Apoi merg la Biserica unde Biblia este explica pe intelesul tuturor ca sa priceapa tot prostul. Daca vreau sa o studiez, ma inscriu la Facultatea de teologie.