| mentholinks a întrebat:

Cu ce te poate ajuta Dumnezeu pe tine? Ce astepti de la El? De ce sa-I slujesti? De ce sa-ti pese?

10 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Singurul ajutor pe care îl poate da Dumnezeu este unul strict spiritual care sa te implice pe tine și pe el la nivel spiritual.

acest ajutor fiind unul imaginar, o stare de confort atat

Nu aștept nimic de la ceva ireal și nu as avea cum sa îl slujesc în condițiile în care nu exista

asa e

Cu ce te poate ajuta Dumnezeu pe tine?
pentru mine nu exista nici un dumnezeu, creator, maxim un creator panteist care nu intervine in viata altora

| RAY a răspuns:

Iar Ray e pe langa, ca de obicei laughing) Dumnezeu a trimis pe unicul sau fiu pentru a ni se ierta acest pacat. Ce dovada de iubire mai mare sa vrei?

nici macar pavel nu credea asta

suntserios
| suntserios a răspuns:

Singurul ajutor pe care îl poate da Dumnezeu este unul strict spiritual care sa te implice pe tine și pe el la nivel spiritual. Nu aștept nimic de la ceva ireal și nu as avea cum sa îl slujesc în condițiile în care nu exista

| AlexDarius3 a răspuns:

Azi ma scutit de ora de sport, profu era la câmp la porumb big grin.

| Aurora99 a răspuns:

Dumnezeu iti ofera dragoste neconditionata.Te trateaza de fiecare data ca si cand ai fi unicul lui copil. Ajuta si protejeaza de deasupra ta intr-un mod atat de imaterial si de inexplicabil in situatii rationale, incat abia-i percepem actionarea.El ajuta mereu cand este ascultat, si nu ar vrea sa se intample niciodata ceva rau cu noi.Noi trebuie sa realizam mai des ce avem in jur si sa fim recunoscatori, caci altfel, nu vom putea descoperi niciodata fericirea adevarat, nu ne vom putea rupe de lanturile ego-ului.Este doar un exercitiu de autocunoastere si perceptie.De la El nu astept nimic,precum El nu se lasa asteptat.El asteapta de fiecare data sa apelam la el cu drag.A-l sluji este o dovada de neconditionat respect,intrucat forta Lui este imateriala,nevazuta,si totusi,pretutindeni,chiar daca nu o putem percepe.El ofera lumina,iubire,iertare,calmitate,intelegere,frecvente indiscutabil superioare fata de limitele umane, si deci de aceea ne protejeaza.El actioneaza mai curand drept protectorul mut si elegant, parand sa actioneze de fiecare data din spate, ca noi sa fim in fata.El nu a vrut sa ne consideram slugi in fata Lui, ci din contra, liberi in imparatia ce ne-o ofera.Singura dovada de cerere a obedientei la adresa noastra, a fost aceea de a fi blanzi ca oile.Nu a spus niciodata sa ne pierdem identitatea in tehnici manipulatoare si sa "fim ca oile". Se referea strict la blandete, la capacitatea de a emite intelegere si armonie cand altii nu pot da dovada.Imi pasa de Domnul, deoarece Lui I-a pasat de mine dinainte ca eu sa nasc, si deci am respectul reciproc de a-I recunoaste superioritatea in orice fel si chip, Il consider dascal spiritual, prieten si parinte.De-asta,simt nevoia incontrolabila sa ma rog pentru El.El mi-a oferit si-mi ofera in continuare dreptul de-a exista.Pentru El insa, se roaga prea putini copii de-ai Lui, exact asa cum suntem noi, dupa chipul si asemanarea Lui.Pentru orice am spus mai sus sunt libera sa ofer explicatii.Accept critici si pareri constructive happy

| RAY a răspuns (pentru Aurora99):

Daca ofera,iubire, iertare, calmitate, intelegere, frecvente indiscutabil superioare fata de limitele umane de ce nu a putut ierta un pacat adam cu eva desi ei nu stiau ce e raul si binele?

| SandraEve a răspuns (pentru Aurora99):

Ai perfecta dreptate. Referitir la intrebare/intrebari. Sunt ciudate, bizare. E ca si cum ai intreba: de ce respiri, cu ce te ajuta?
Iar Ray e pe langa, ca de obicei laughing) Dumnezeu a trimis pe unicul sau fiu pentru a ni se ierta acest pacat. Ce dovada de iubire mai mare sa vrei?

| Aurora99 a răspuns (pentru RAY):

Vezi tu, Dumnezeu nu poate forta, iar Eva a ales.Desigur,ei nu si-au ales pacatul, ci nu si-au putut controla ispita.Defapt,Dumnezeu nu i-a pedepsit niciodata.Nu i-a dus la judecata, nu i-au condamnat in Purgatoriu.El doar a creat o bariera mult mai vizibila intre capacitatea oamenilor de a avea tangente cu divinitatea si tot ce tine de lumea spiritelor si logic, umanitatea.Tocmai de-asta, ne-a inteles natura si "limitele". Asta explica de ce nu Il poti vedea chiar acum, langa tine.Nici pe El,nici pe ingeri,arhangheli,heruvimi,serafimi sau alte fiinte cu un puternic grad de emitere a frecventelor iubirii,precum Buddha sau chiar o ruda de-a ta remarcabila in acest sens,insa decedata.Ei sunt,exista,insa din nou, sunt mult peste perceptia umana, iar acesta este un capitol imens de discutat, intrucat unii oameni au reusit sa treaca bariera, si percep vizual entitatile pozitive sau negative.

| RAY a răspuns (pentru Aurora99):

Asta e copy paste, tu nu poti scrie in lipsa unui copy paste, inteleg

| Aurora99 a răspuns:

Ok.du-te,cauta citatul si da-mi dovada ca ai dreptate.Iti inteleg suspiciozitatea, atee am fost si eu.