Religia= afacere, bani, putere, bani, manipulare, iar bani, interes, iar bani spalati, iluzie... am zis bani? Bani.
Religia? Ca religios trebuie sa reunosc ca religia imi ofera sprijin psihic, grup social, stil de viata si incredere in sine.
Religie=secta care a ajuns credinta pentru marea masa. Altfel definita, religia e credinta in care carisma fondatorului religios s-a rutinizat.
Manipulare in masa,indoctrinare religioasa,banii la greu,mentinerea omului intro stare permanenta de hipnotica de frica cu iadul,frica este fb exprimata in biblie,frica este cea care te opreste din a isi pune intrebari,religia este cancerul omeniri, nici o religie nu il reprezinta pe isus toate sunt dupa banii, afaceri, manipulare, isus nu a manipulat pe nimeni nu a avut kg de aur sau avioane sau sa ceara 10 la suta cum fac pocaiti
Religia este o STIINTA care se ocupa cu evolutia spirituala a omului
Evolutia spirituala a omului difera in functie de om (dar sunt si caracteristici generale).
Evolutia spirituala a omului, nu se poate face cu forta. Se poate face doar daca un om isi da seama ca are nevoie de ea.
"Evolutia" spirituala, presupune un fel de transformare a omului, dar care nu se poate produce natural, de la sine si care nu e obligatorie si nici nu se poate intampla, atata timp cat un om traieste "dupa ureche". La capitolul asta, psihologia e praf. Dau marturie din experienta. Toti psihologii pe care ii cunosc si care au fost in scoli spirituale sau sunt masoni, folosesc diploma aia ca un paravan, ca sa poata aplica tehnicile spirituale, pentru ca-si dau seama ca metodele acelea sunt peste ceea ce invata psihologia moderna.
Legile dupa care e guvernat universul si omul sunt facute astfel incat omul sa traiasca asa cum e. Tocmai de aceea evolutia spirituala a omului nu se produce de la sine (cum se produce cresterea organismului) pentru ca pur si simplu nu e necesara pentru natura. Un om care nu constientizeaza ca are nevoie de o evolutie spirituala, pentru el insusi, nu poate intelege niciodata Religia.
In concluzie, religia nu este obligatorie, nu este inteleasa de toti si daca te multumesti cu ceea ce ai, pace. Nu pierzi nimic.
Sper ca te-am lamurit
Stiu ca am zis "CU CUvintele tale", dar nu exagera. Religia NU este o stiinta. Stii ca nu indeplineste cerintele unei stiinte nu? Din moment ce religia nu poate sa isi demonstreze afirmatiile, nu are ce sa caute la categoria "stiinta".
Ia-o mai usor cu "religia e o stiinta". Stiu ca e complicat pentru tine si ca vrei sa-ti infloresti definitiile ca sa para ceva cool, sa para ca religia are un loc rezervat langa celelalte stiinte dar sa nu exageram. Stii macar ce inseamna "stiinta"?
Depinde despre ce fel de religie vorbim si de ce fel de oameni. Sunt legi pe care oamenii le-au stiut dintotdeauna. Iar astazi stiinta redescopera ceea ce se stia deja Iar teoriile de genu "acu 10 000 de ani oamenii traiau in pesteri, nu tin". Partea "stiintifica" din religie, care cunoaste legile dupa care se ghideaza omul si universul, nu s-a schimbat de cand e pamantul. Deci, e mai stiintifica decat stiinta
Problema e ca nu pot fi descoperite si intelese intr-un mod obisnuit, altfel le-ar fi descoperit stiinta despre care vorbesti.
Poti sa dai exemplu de chestii pe care stiinta le descopera dar care erau stiute de religii cu mult timp inainte?
Http://www.youtube.com/watch?v=MY1epZ04GYo
http://www.youtube.com/watch?v=8XcLzMVkHWE Uite ce dansează popa :)) Vai de capu lor.
Religie=cretinism, manipulare și tot ce a spus mihaela33.
M-ai spart cu raspunsul tau. E ok sa te crezi filozof din cand in cand dar asigura-te ca IQ-ul te ajuta. "Aia" fara "G" se poate intelege. Ia fi atent :
X - Adu-mi cartea!
Y - Care carte?
X - Aia (fara G) de langa televizor.
Vezi? "Aia" fara "G" se poate intelege. Nu o mai arde inteligent cand imi raspunzi mie pentru ca nu iti iasa. Nu te ajuta IQ-ul.
Maaa,dar ne cunoastem de mult.Stiu ca esti destept.Ai inteles perfect G-ul! Felicitari! Daca si religia ai intelegi-o la fel ai deveni mitropolit. Sau poate nu ai inteles nimic? G-ul ala la cre m-am referit eu il gasesc numai tipii dotati.
"Stiu ca esti destept"... si eu stiu ca sunt.
"ai deveni mitropolit"... presimt ca faci confuzie intre "religie" si crestinism. Stii diferenta nu? Stii ca "religie" NU inseamna DOAR crestinism nu?
"numai tipii dotati"... deci tu nu esti capabil sa il gasesti? Ia-ti un GPS. Daca esti fata, la fel, ia-ti un GPS pentru ca mai mult ca sigur nu esti capabila sa-ti gasesti propriul "G" in timp ce te crezi "Karate Kid" si faci tehinca aia cu "wax on, wax off".
Mai Gaia, te iert ca nu-mi cunosti sexul, desi ne-am mai confruntat de multe ori. Cand imbatranesti incepi sa uiti.E o boala care se ia.Ca te faceam mitropolit, asa mi-a venit la gura. Daca-ti spuneam Papa, te suparai ca subinteleg ce esti un Papa-lapte, si eu nu cred asa ceva despre tine.Cu punctul asta G,ma baiatule, la cum uiti tu de repede, cred a ai uitat de mult si unde se afla, ca pozitie geografica in corp (ca tot vorbisi de GPS). Poate din acest considerent ti-ai spus Gaia si nu Laia, sa-ti improspatezi amintirile.
Din pacate pentru tine, eu nu memorez detaliile si persoanele nesemnificative.
"nu-mi cunosti sexul"... nu-l cunosc dar la cum raspunzi as zice ca e la fel ca raspunsurile tale (adica slab).
Mai Gaia, vezi ca nu gandesti profund (era sa zic ca gandesti spre fund)! Pai sexul slab, mai baiatule, il face "tare" pe cel tare, nu numai la propriu ci si la figurat.Dar ce-ti spun eu tie lucruri d'astea.Tu ai uitat de mult "taria".Si mai este ceva:cand te enervezi.incepi s-o dai prin balarii (uita-te si la alte dialoguri avute).Nu te enerva baiatule, ca nu toti avem acelasi IQ.
Vai saracuta de tine (sau saracutul). Ti-as mai da niste replici legate de sexul tau dar m-am plictisit sa-mi tot bat joc de tine (cel putin acum). O sa te insult si alta data.
"nu toti avem acelasi IQ. "... corect. Macar eu imi permit sa o ard inteligent spre deosebire de tine. Uita-te la primul tau raspuns. In loc sa raspunzi la intrebare m-ai atacat. Nu stiu cine o "da prin balarii" mai mult... eu sau tu?
Eu cand ma enervez, iti spun direct ca esti prost. Cand lasi comentarii idioate si pe langa subiect, mai devreme sau mai tarziu ma satur de ele. Am tot repetat pentru astia cu IQ mic asa ca tine : daca nu esti capabil/a sa lasi un raspuns folositor atunci nu raspunde. Cand se pune o intrebare, raspunsurile gen "pai tu oricum nu intelegi" sunt oferite de cei incapabili sa raspunda calumea. In plus de asta, asemenea raspunsuri sunt nefolositoare si nu au ce sa caute pe un asemenea site.
Vezi mai Gaia ca am reusit sa te bag in...balarii.Tu cand nu mai ai pe unde scoate camasa ai expresii stereoip de genul"In loc sa raspunzi la intrebare m-ai atacat", sau :"asemenea raspunsuri sunt nefolositoare...".Nu este prima data cand folosesti asemenea raspunsuri.Te credeam mai ager la minte.Ti-ai pus insa intrebarea:cui folosesc intrebarile tale atat de rauvoitoare la adresa credinciosilor? Iti spu eu:nici macar ateilor.Ar fi considerati prea simplisti, ca sa fiu civilizat in apreciere. Numai ganduri bune "aia", fara "G"
Religie=
1. In cazul majoritatii religiilor, este un mod de manipulare a lumii prin inducerea senzatiei de existenta a unei divinitati de catre anumiti "alesi", care nu stiu cum, au bani dar mereu au nevoie de mai multi. Interesele acestor persoane este mai presus decat al enoriasilor
2. Ce ar trebui sa fie o religie: O parte a vietii care nu se opune propriei existente prin dogme tampite si fara rost. O religie ar trebui sa fie individualista, sa nu tina de un lacas sau de anumite persoane anume, numai de "credincios" in cauza.
Religia este o arma.
Orice religie are un Creator, si niste invataturi
In cazul meu, crestin ortodox, Iisus Hristos este Creatorul, iar aceasta religie ( ca si altele ) se bazeaza pe iubire si pace.
Religia isi are originea in latinescul religare( a relega, a reface legatura) cu Dumnezeu
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: