anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cu se face că unii se nasc și trăiesc în boală, suferință și sărăcie toată viața, iar alții se nasc și trăiesc în sănătate, bogăție și fericire toată viața? De ce este diferența atât de mare? De ce unii sunt condamnați încă de la naștere la suferință toată viața, iar alții la fericire tată viața? De ce există diferența asta?

Răspuns Câştigător
| Nilsson a răspuns:

Cei rai chiar daca o duc aparent bine nu sunt de invidiat pentru ca nu sunt de partea lui Dumnezeu.
Chiar daca ei vor sa exprime o stare de aparenta fericire ei sunt neimpliniti.

Psamlul 73 vorbeste mai in detaliu despre aceasta tema:

Psalmii 73
1. (Un psalm al lui Asaf.) Da, bun este Dumnezeu cu Israel, cu cei cu inima curata.

2. Totusi, era sa mi se indoaie piciorul si era sa-mi alunece pasii!

3. Caci ma uitam cu jind la cei nesocotiti, cand vedeam fericirea celor rai.

4. Intr-adevar, nimic nu-i tulbura pana la moarte, si trupul le este incarcat de grasime.

5. N-au parte de suferintele omenesti si nu sunt loviti ca ceilalti oameni.

6. De aceea mandria le slujeste ca salba, si asuprirea este haina care-i inveleste.

7. Li se bulbuca ochii de grasime, si au mai mult decat le-ar dori inima.

8. Rad si vorbesc cu rautate de asuprire: vorbesc de sus,

9. isi inalta gura pana la ceruri, si limba le cutreiera pamantul.

10. De aceea alearga lumea la ei, inghite apa din plin

11. si zice: "Ce ar putea sa stie Dumnezeu si ce ar putea sa cunoasca Cel Preainalt?"

12. Asa sunt cei rai: totdeauna fericiti, si isi maresc bogatiile.

13. Degeaba, dar, mi-am curatat eu inima si mi-am spalat mainile in nevinovatie:

14. caci in fiecare zi sunt lovit si in toate diminetile sunt pedepsit.

15. Daca as zice: "Vreau sa vorbesc ca ei", iata ca n-as fi credincios neamului copiilor Tai.

16. M-am gandit la aceste lucruri ca sa le pricep, dar zadarnica mi-a fost truda,

17. pana ce am intrat in Sfantul Locas al lui Dumnezeu si am luat seama la soarta de la urma a celor rai.

18. Da, Tu-i pui in locuri alunecoase si-i arunci in prapad.

19. Cum sunt nimiciti intr-o clipa! Sunt pierduti, prapaditi printr-un sfarsit naprasnic.

20. Ca un vis la desteptare, asa le lepezi chipul, Doamne, la desteptarea Ta!

21. Cand mi se amara inima si ma simteam strapuns in maruntaie,

22. eram prost si fara judecata, eram ca un dobitoc inaintea Ta.

23. Insa eu sunt totdeauna cu Tine, Tu m-ai apucat de mana dreapta;

24. ma vei calauzi cu sfatul Tau, apoi ma vei primi in slava.

25. Pe cine altul am eu in cer in afara de Tine? Si pe pamant nu-mi gasesc placerea in nimeni decat in Tine.

26. Carnea si inima pot sa mi se prapadeasca: fiindca Dumnezeu va fi pururi stanca inimii mele si partea mea de mostenire.

27. Caci iata ca cei ce se departeaza de Tine pier; Tu nimicesti pe toti cei ce-Ti sunt necredinciosi.

28. Cat pentru mine, fericirea mea este sa ma apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Il fac locul meu de adapost, ca sa povestesc toate lucrarile Tale.

10 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Viata este o selectie naturala, sexuala

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Iti recomand albumul =descrie cel mai bine viata F. CHARM - SECOLUL XXl 2019

| anonimg a răspuns:

In 99,99% din cazuri este vina parintilor (sau a medicilor dupa caz), indiferent ca acesti parinti sunt constienti sau inconstienti. Toate gloatele de oameni s-au pus pe facut copii ca si cum ar fi si in stare a ofere copiilor lor minimul de trai.
Restul de 0, 1% putem sa spunem ca sunt asemanatoare cazului lui Iov: https://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/iov/1/
Dar pentru saracie eu i-as lua pe toti parintii la rost. Ei sunt vinovatii.
La urma, greutatea cea mai mare a vinei o poarta conducatorii statelor.
Altfel spus, exista doua solutii: depopularea statelor prin a nu mai exista nasteri; sau conducatorii care nu stiu sa-si conduca tara sa fie dati jos din conducere si sa se apuce de alte hobby-uri daca acesta cu conducerea nu le-a reusit.
Dar pe Dumnezeu nu-L putem baga la raspundere. Traim toata viata dupa cum ne place, si cand vedem ca nu ne place rezultatele alegerilor noastre dam vina pe Dumnezeu.

"Fiii sai (lui Iov) se duceau unii la altii si dadeau, rand pe rand, cate un ospat. Si pofteau si pe cele trei surori ale lor sa manance si sa bea impreuna cu ei.
Si, dupa ce treceau zilele de ospat, Iov chema si sfintea pe fiii sai: se scula dis-de-dimineata si aducea pentru fiecare din ei cate o ardere de tot. Caci zicea Iov: "Poate ca fiii mei au pacatuit si au suparat pe Dumnezeu in inima lor." Asa avea Iov obicei sa faca." (Iov.1:4,5)
Sanatatea noastra subreda o trasmitem copiilor. Si ca o coroana a tuturor bolilor pe ca li le dam acestora, le mai dam si inclinatiile noastre, care ii ajuta sa traiasca si mai rau decat am trait noi. Si pentru ca nu este de ajuns, dam nastere si la o generatie mai slaba imunitar decat a fost a noastra.
Ne intrebam ce sunt cu versetele de mai sus? Pai ele arata ca Iov este un parinte preocupat de educatia copiilor. Din nefericire niciunul din copii nu a urmat exemplul tatalui, si lor le placea viata.

Viata aceasta este doar un test. Sau am putea spune un timp educativ pentru ca omul sa poata fi pregatit pentru a intra pe portile ceresti, in vesnicie.
Numai Dumnezeu stie sfarsitul de la inceput, si destinul nostru al fiecaruia. Datoria noastra este sa traim in ascultare de El. Daca vom face asa vom fi mantuiti, salvati. In functie de aceasta ne trasam singuri atat destinul vesnic cat si viata aceasta. Pentru ca sunt multi oameni saraci care se bucura de viata. Si sunt si oameni bogati care isi pun capat zilelor pentru ca nu au gasit sensul vietii; sau fericirea lor sta in acele prafuri.
Un singur lucru stiu: ca nimeni nu va fi fericit daca priveste in sensul acesta la oameni; ci doar la Dumnezeu trebuie sa privim daca vrem sa fim fericiti. Numai in felul acesta putem sa-i ajutam si pe ceilalti sa fie fericiti.
Dar niciodata nu putem sa-L judecam pe Dumnezeu pentru consecintele alegerilor noastre, pentru trairea in nestiinta de voia Lui, si in placeri nesanatoase.

| milan9 a răspuns:

De ce unii in Europa iar altii in Africa intens batjocorita si colonizata (de Europa)? Greu de spus. In orice caz fii sigur ca fiecare are o cruce de dus si niste responsabilitati fata de semeni in egala masura cu darurile ("talantii" biblici) primite.

Privind cu detasare (in perspectiva eternitatii care urmeaza) aceste "roluri" sociale diferite nu au o relevanta chiar atat de mare, de crancena precum pare la prima vedere (doar coroborat cu eternitatea)... thinking

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Din cauza parintilor si a mediului, multe boli apar din cauza stilului de viata (mizerabil, dezordonat, needucat etc). De aia unii scapa de saracie - sunt inteligenti sau autodidacti si nu le e frica de schimbare, iar altii, mai slabi sau chiar lipsiti de orice farama de noroc raman acolo toata viata. Unii sunt in stare sa faca orice, altii se multumesc cu putin. Si tot asa. Suntem diferiti, e normal existe diferente.

| Octavian199 a răspuns:

Asa vor zeii lor

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Salut!
Sunt raspunsuri, dar depinde la ce te referi mai exact. Nu are nimeni chef sa scrie pentru toate cazurile, fiecare are cate un raspuns complex. "De ce unii s-au nascut in familii sarace si altii in familii bogate?" De exemplu (la)întrebarea asta se imparte in doua si se explica fiecare caz extrem general, apoi exemple particulare pentru fiecare si abia apoi un raspuns general pentru a putea intelege.
"De ce unii copii se nasc bolnavi?" Depinde de boala si familie, raspunsurile ar trebui sa fie particulare desi multi dau vina imediat pe gene si pe parinti insa nu au studiat ei cazul.

In general este vorba de oameni in toate cazurile, rareori intervine ȘI punctul geografic al plodului in data nasterii si niciodata mediul inconjurator fara referire la om sau lucru al omului(obiect sau eveniment urmat din cauza lui).

| pacatosulBogdan a răspuns:

Dumnezeu stie de ce sunt asa diferite vietile oamenilor; noi ar trebui sa luam aminte la noi insine! In "Patericul egiptean" exista o intrebare asemanatoare, de la Sfantul Antonie cel Mare, care il intreba pe Dumnezeu de ce unii sunt bogati, iar altii saraci; si de ce unii mor de tineri, iar altii de batranete. De la Dumnezeu a venit raspunsul: "Antonie, ia aminte de tine, că
acestea sunt judecăţi ale lui Dumnezeu şi nu-ţi este ţie de folos a le şti". (pg. 3)

| TheCaliptus35 a răspuns:

Datorita lumii ipocrite si in deriva in care traim.....Societatea din zilele noastre a inceput sa puna pret asa de mult pe bogatie, incat am devenit domni si doamne inainte de a fi oameni.Tot ce putem face noi este sa ii sprijinim pe cei ce au nevoie cu orice putem si sa incercam sa ii corectam pe cei ce au apucat niste cai gresite....desi e putin cam tarziu si uneori in zadar.Incearca totusi sa gandesti tot timpul pozitiv si sa vezi cu ochi mai mari partile bune ale acestei vieti, fie ele cat de putine. Just smile! big grin

| IloveCapre12 a răspuns:

Toarna suc intr-un pahar dupa te plangi ca nu mai e suc in sticla si pui suc in sticla dar dupa te plangi ca nu mai e suc in pahar.