| Holiday a întrebat:

Cu siguranta ati observat ca de multe ori daca discuti cu un credincios ceva despre povestea in care crede el, la un moment dat pierde sirul si iti spune lucruri prin care vrea sa-si argumenteze punctul de vedere, dar care de fapt n-au absolut nici o legatura cu contextul.

Intrebarea e daca o fac pur si simplu din prostie si analfabetism functional, sau sunt invatati sa aplice una din legile lui Murphy care zice ca "Dacă nu poţi să uimeşti lumea cu inteligenţa ta, zăpăceşte-i pe toţi cu tâmpeniile tale!"?

40 răspunsuri:
| gogu220 a răspuns (pentru Endoryus):

În primul rând o dată e ziua iar o dată e noaptea, în al doilea rând, chiar dacă arată ora exactă nu prea te ajută cu nimic, pentru că oricum nu ştii când e aceasta, deci nu te poţi baza pe această informaţie.

| Theo94 a răspuns (pentru Celcestietot):

Depinde si de individ, unii sunt mai predispusi la unele chestii fata de altii.(la indoctrinare)

"... având în vedere că noi abia acum evoluam cu învățământul (fata de acum 100 de ani)?"
Nu m-am referit la scoala cand am spus ca au fost indoctrinati de mici.

| Celcestietot a răspuns (pentru Theo94):

''...un sistem de credinte, li s-au bagat in cap de mici din generatie in generatie, daca te contrazici cu ei vor incerca sa-l apere.'' -> da, dar asta suna de parca din generatie in generatie se transmite o fortareata pentru cel mai tanar, pentru a se putea apara de cei care contrazic credinta. Ce putere de convingere sa aiba niste oameni fara carte si fara nimic asupra altora, sa fim seriosi?

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu ai vorbit cu "credinciosul" potrivit. Asa cum majoritatea oamenilor asa zis religiosi sunt idioti, tot asa si majoritatea ateilor sunt idioti. Pentru ca oamenii in general sunt ignoranti. Iti dau un sfat: nu generaliza pentru ca vei avea o surpriza

| Holiday explică (pentru CostinAlamariu):

"Asa cum majoritatea oamenilor asa zis religiosi sunt idioti, tot asa si majoritatea ateilor sunt idioti."

Bine, atunci hai spunem altfel. Credinciosul are o idiotenie in plus. E ok asa?

| CostinAlamariu a răspuns (pentru Holiday):

Nu, nu are. Lmao nu exista notiunea de "idiotenie in plus". Credinciosul are o paradigma metafizica asupra vietii asa cum si tu ai una. Tu si credinciosul aveti 2 paradigme diferite. Ce te face sa crezi ca tu ai paradigma "reala" whatever that means. Mi se pare extrem de ironic ca majoritatea ateilor au acelasi zel dogmatic de care sunt acuzati oamenii religiosi.

"Lmao nu exista notiunea de "idiotenie in plus"."

Bineinteles ca exista. Poate nu intelegi tu sensul cuvantului.

"Credinciosul are o paradigma metafizica asupra vietii asa cum si tu ai una."

Pai atunci si aia care isi pun explozibil pe ei si fac atentate au tot o paradigma metafizica si trebuie intelesi si acceptati ca pana la urma are aceeasi origine.

"Mi se pare extrem de ironic ca majoritatea ateilor au acelasi zel dogmatic..."

Concret, despre de dogme vorbesti? Refuzul de a accepta ca reale diverse povesti traznite cu tot felul de spiridusi fictivi o numesti dogma, desi n-are nici o legatura? Sau?!

| CostinAlamariu a răspuns (pentru Holiday):

"Pai atunci si aia care isi pun explozibil pe ei si fac atentate au tot o paradigma metafizica si trebuie intelesi si acceptati ca pana la urma are aceeasi origine."

Nu are nicio legatura cu ce am zis. E o tampenie monumentala ce ai zis pentru ca atunci cand un terorist te ataca, te ataca un individ in carne si oase, NU o paradigma. O idee nu te poate rani, doar un om te poate rani indiferent de ce religie, credinte sau motivatii are. Cand un terorist ma ataca putin imi pasa de ce il motiveaza sa ma atace. Mie imi pasa sa ma apar si atat.

"Concret, despre de dogme vorbesti?"

Nu ma refer la refuzul de accepta spiritualitatea, ma refer la pozitia ta paradigmatica in referinta cu metafizica, care presupun ca e una materialista. Din moment ce ai o paradigma inseamna ca surpriza, o accepti ca dogma pentru interpretarea realitatii desteptul pamantului care esti. Ai dogme, toata lumea are dogme care stau ca fundatie pentru felul in care interpreteaza realitatea. Daca imi spui ca ne putem increde in stiinta ca ne poate explica natura realitatii inseamna ca iti pui credinta intr-o dogma si anume in metoda stiintifica care btw nu se poate demonstra pe ea insasi. Lucrurile astea sunt usor inteles, dar intotdeauna aroganta e sora cu prostia.

Hai ca le-ai facut muci. Las-o asa, pana la urma daca atat te duce capul, nu are nimeni ce sa faca pentru tine. Important e ca au inteles ceilalti cum sta treaba. Succes cu obsesiile tale!

| Nickniky a răspuns (pentru Holiday):

Pai ce am inteles eu este ca | TwentyOneWay te-a pus cu botu pe labe.Restul ce ai spus tu la urma este gargara...