Uitandu.ma la zeci de episoade de documentare care prezentau pe larg teoria extraterestrilor din anticitate si presupuneau ca textele istorice, arheologia, religia si mitologia contin probe despre contactul dintre extraterestri si oameni, m.a facut sa-mi dau seama ca aceasta carte a fost scrisa de oameni dupa perceptiile lor, au luat parte la fenomene inexplicabile si au simtit nevoia sa isi scrie experientele in carti. Insa din cauza inteligentei mult mai inferioare fata de astazi, au interpretat gresit acele fenomene si au dedus faptul ca acele fiinte erau zei, erau creatorii lor iar asa s.au nascut religiile. Am vazut multe exemple de interpretare gresita in Biblie, chiar si din traduceri si atunci m.a facut sa-mi dau seama ca biblia nu e reala, n.are un sens direct. Este codificata, iar prin urmare treaba asta cu Noe nu o cred. Cred ca este altceva la mijloc si trebuie foarte mult studiat pentru a ajunge la o idee de a incerca sa ne dam seama ce s-a intamplat mai exact atunci incat acei oameni au interpretat in asa fel acea experienta. Nu cred eu ca toata planeta a fost inundata iar Noe intr-o arca de 50 de metri a facut inconjurul globului in fiecare punct cardinal luand in corabie fiecare specie de vieturitoare. Cu siguranta este altceva la mijloc.
Lucrul asta demonstreaza din nou falsitatea scrierilor religioase primitive si absurde date drept adevarul absolut de catre oamenii necinstiti pentru prostirea naivilor nestiutori si creduli.
Mda, greu e când nu știi a citi.
"vor veni la tine câte două și vor intra în arcă pentru a rămâne în viață".
Cum vor veni ursii polari, pinguinii, renii etc? Cate zile le-ar trebui sa ajunga? E usor de citit, dar greu cu logica.
Eu sunt curios cum au venit animalele din america, cum au traversat oceanul daca din spusele lui Iuri, Noe decat a stat in fund si animalele au venit sa se urce.
Unde nu-i minte nu poti cere logica, deoarece sa o dau pe credinta lor, de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere.
Sa stii ca am avut ocazia sa citesc o carte scrisa de un american, in care se explica o parte din faptele descrise in biblie pe baze stiintifice. La baza sedea teoria extraterestilor.
Exact fratele meu. Citeste primul raspuns al acestei intrebari sa vezi ca sunt de aceeasi parere. Trebuie doar sa cercetezi, adica sa fi curios de adevarata poveste (fapt ce ar incalca regula bibiei cand Dumnezeu ordona sa fie omorati curiosii, sau in alt paragraf sa nu cercetam, doar sa credem ce scrie).
Tu nu ai vazut ca idiotul de Cristi202 spunea ca acest slogan este al comunistilor. Pana unde pot merge cu nemernicia pentru a sustine neadevarurile religioase.
Apropos: am fost zilele trecute la o inmormantare, unde preotul spunea ca "singurul lucru pe care Dumnezeu nu-l poate face este sa te indrume ce sa faci. Omul este singurul albitru a faptelor sale." Este pentru prima data cand aud asa ceva din partea unui predicator al religiei. De aceea am si pus la alt subiect daca Dumnezeu este atotputernic.
"Sau cum scrie in biblie: "crede, nu cerceta". - in Biblie nu scrie asa ceva, din contra, sunt indemnati sa cerceteze ca sa inteleaga singuri.
dar se pare ca altundeva scrie "repeta prostii fara a te gandi" si vad ca tu respecti indemnul.
De ce doresti sa lasi impresia ca esti mai prost decat in realitate?
Ai intrebat cum le-a adus, ti-am raspuns ca Dumnezeu le-a adus. Biblia nu spune cum si nici nu importa. In afară de aceasta, constructia arcei a durat cam 40 - 50 de ani. Ajunge pentru drum?
Voi cand repetati aceleasi lucruri din biblie zilnic, ca totul e creatia domnului fara a gandi ce fenomene dinamice stau la baza, nu inseamna ca esti prost prin definitie?
Cum poate o Arca atat de mica sa tina milioane de specii de animale in viata? Si animalele salbatice nu i-au atacat pe Noe si familia lui?
Nu da detalii Biblia, poate o parte au fost în "hibernare" poate altcumva.
Pai și acelasi lucru te intreb eu pe tine, crezi ca nu am cercetat de am ajuns sa fiu ateu? Crezi ca nu m.am uitat la sute de documentare despre spatiu, despre fenomene cosmologice si terestre? Crezi ca n.am ascultat si citit pareri, comparatii si definitii despre contradictii biblice sau despre definitii false insirate, care nu aveau strop de logica si posibilitate? Crezi ca nu m.am documentat foarte multe despre textele istorice, despre arheologie, despre religii si mitologie si ce legaturi si dovezi detineau legandu.se una de alta si rezultand fenomene extraterestre, fapt ce a a adus la nasterea religiilor? Eu nici nu te.am bagat in seama. Tu te.ai bagat din frustrare. Parca Dumnezeu va spunea sa va acceptati unii cu altii si sa nu judecati iar pentru cei cu care nu sunteti de acord sa intoarceti obrazul. Vad ca iti sustii religia intr.un mod fanatic si cu strictete dar cu toate aceastea, dintre ateul de mine si fanaticul de tine, tu ai fost cel care a jignit primul prin cuvantul "prost". Jalnic! Stai jos! Mai esti si in varsta, ar trebui sa iti fie rusine. La costum si trecut de prima jumatate dar sa stai sa te bagi in seama prin jigniri cu altii doar pentru ca nu se incadreaza in standardele tale personale religioase.
Jigniri? Nu. Doar ți-am spus adevărul. Deoarece doar un prost poate zice că Biblia spune " crede și nu cerceta". Și apropo, am fost ateu.
Nu mai poti da la intors. Poti citii definitia jignirii si al prostiei si ai sa vezi ce gafa ai facut. Stai jos, e 1-0 pentru se stie cine.
Am impresia că cauți să confirmi ce am afirmat.
Altfel înțelegeai că nu am pus la îndoială faptul că ai studiat/ cercetat ceva, nu știu lucrul acesta. La fel cum nici tu nu ai habar cât am studiat și analizat înainte să renunț la ateism și să devin creștin.
Ți-am scris clar "domeniul" prostiei tale. Și dacă e nevoie pot s-o repet.
Situatia ta din poza ta de profil mi.a confirmat deja multe. Ceea ce exprimi si modul pe exprimare prin comentarii deja imi ofera o certitudine ca nu ma insel in ce mi.ai confirmat in legatura cu tine.
Si in cei 40-50 de ani animalele care traiesc prin ghetari s-au adaptat la clima tropicala?
Eu intotdeauna ma feresc de cei care au fost atei si acum sunt cei mai mari credinciosi. Sunt niste farisei.
Daca nu cunosti definitia prostiei vai tie. Si sa mai stii ceva: a studia nu este egal cu a avea cultura. Invatatura este numai una din cele sapte laturi ale culturii.
kinezul007 întreabă: