Dar pe Adam, cum l-a facut, ca nu a fost inainte nici macar femeia, dar mai barbatul!?
''Iisus a spus: "Orice pacat si orice hula se va ierta oamenilor, dar hula impotriva Duhului nu se va ierta. Celui care va zice cuvant impotriva Fiului Omului, se va ierta lui; dar celui care va zice impotriva Duhului Sfant, nu i se va ierta lui, nici in veacul acesta, nici in cel ce va sa fie" (Matei 12, 31-32).''
Hristos s-a intrupat prin fecioara Maria, nu a fost atunci procreat. Hristos exista deja in forma Divina, iar prin Maria, El a imbracat trupul uman.
Hm, si atei zic de noi ca suntem prosti.
Dar ce inseamna hula impotriva Duhului Sfant? Daca eu nu am ajuns la acest Duh, daca eu nu pot cunoaste lucruri prin El si prin El sa cunosc cu claritate ce este rau si bine. Daca eu nu cunosc din ce in ce mai mult pe Dumnezeu, atunci daca fac si spun ceva aceasta nu este o hula impotriva Duhului, caci eu ma aflu in necunoastere inca. Daca vreau sa cunosc mai mult si sa ma schimb si chiar ma schimb si ajung la acest Duh din ce in ce mai mult si aflu tot mai multe lucruri, atunci nu se mai poate spune ca sunt un nestiutor ce nu mai poate face diferenta intre bine si rau. Daca totusi aleg sa calc stramb atunci ma fac vinovat de hulirea impotriva Duhului Sfant.
Si de ce Dumnezeu a mai avut nevoie de Maria? De ce avea sange Iisus?
Presupun ca Adam avea organe, si organ sexual, nu? Si cum i-a facut Dumnezeu organele? ia sa faci tu organe si alte componente ale omului in tarana? Ia vezi, poti
De ce a mai avut nevoie deMaria, ca era atotputernic Stai ca stiu. Fara ovul nu se face copil, la fel fara spermatozoid
Deci un tip produs din urma unui viol se crede fiul unui zeu benevolent și-mi zice că o pățesc dacă jignesc o fantomă? Rly?
Oricum Iisus era om. Daca nu era, nu murea.Si cum am zis. Embrionul nu poate sa apara fara fuziunea ovolului cu spermatozoidul
Normal că era un om, și încă unul bolnav de schizofrenie. Cel mai probsbil mă-sa a fost violată.
Imaginatia e caracteristica schizofreniei. Imaginatia exagerata.
Pai si daca omul ajunge sa atinga 2 veacuri, adica 200 ani, ce facem? Tehnologia deja se indreapta spre asta, celule stem, cercetari, clonare etc etc.
Atunci va ierta Duhul tau niste umanoizi robotizati? Ca nu prea inteleg! Este un termen fix asta de 2 veacuri? Se poate cere o reducere?
Si daca nu ma iarta duhu' ce se intampla? Putem da o spaga la fiu sa ne treaca? )
Spune asta la scoala ca sigur vei ramane repetent.
Pentru a crea viata, adica pentru nasterea unui copil, sunt necesare spermatozoidul si ovulul. Nu trebuie neaparat sa faca sex, exista si inseminare artificiala. In plus, probabil ca in viitor vom putea crea/creste fetusi in laborator/clinici specializate.
Deci si oamenii devin zei?
Cum exista Hristos in forma divina? Stiai ca in Grecia antica, cu mult timp inainte de Hristos, filosoful Platon a avut o teorie despre "Lumea Ideilor"? O lume, eterica, unde exista originalul fiecarei copii de pe pamant. Si de aici au mai furat crestinii ca sa-si puna la punct religia pe care nu o intelegea nimeni. Nici macar ei insisi.
Mi-a placut aia " Dumnezeu avea banca de sperma!" E geniala, merge pe un afis publicitar!
'Hristos s-a intrupat prin fecioara Maria, nu a fost atunci procreat. Hristos exista deja in forma Divina, iar prin Maria, El a imbracat trupul uman.
Hm, si atei zic de noi ca suntem prosti.'. Serios? Nu cumva demostrezi ca au dreptate ateii?
Nu sunt Dumnezeu sa pot, de aș fi, as putea sa creez ceva din simpla tarina. Dacă eu ca om, devenind artist, as da suflet pietrei creind o minunata sculptura, si ma refer din punct de vedere emoțional, de ce nu ar putea Dumnezeu, care e net superior, sa facă un suflet viu din tarina?
Si cu organe.
Rizi, dar priveste la capacitatile tehnologiei de azi, ma refer la ce e mai nou in domeniu. La ce poate face azi omul. Si e doar inceputul, nu avem mai mult de 200 de ani de dezvoltare tehnologica. Fat de istoria omenirii e un nimic. Si cit de limitati suntem! Cind noi, simpli oameni, am reusit sa ne autodepasim, pentru ca am realizat ce acum 300 de ani era de domeniul visului, are rost sa te miri ca persoana care a creat Universul din nimic a putut sa il creeze pe Adam din tarina, cu organe cu tot?
De unde stii ca a spus iisus asta? ai fost acolo? biblia nu a fost scrisa de martori oculari si de niste anonimi, biblia a fost modificata de mai multe ori si tradusa =prin traduceri se fac greseli e normal, pe vremea aia nu exista xerox totul era manual, iisus nu a scris nimic
Nici tehnologia nu poate sa creeze organe in corp de tarana
Oare nu ai cam rămas în urma? Nu ai auzit de imprimarea 3d? Ultimele cercetări arata ca e posibil sa se creeze organe prin imprimarea 3d, cu elemente pe care și țărâna le conține.
?
OctavianDanielMaria întreabă: