Asa zi frate. Pai oamenii s-ar simti abandonati. Mai stii in al Doilea Război Mondial, când Hitler s-a sinucis, iar atunci când s-a anuntat moartea liderului lor suprem in Berlin, sute de oameni s-au sinucis pentru ca s-au simtit abandonati? Ei bine asa o sa fie. O sa se simtă pierduti, abandonati, si in final unii dintre ei o sa comita un suicid. Altui o sa treacă foarte usor peste asta si vor inventa altceva in care sa creadă. Si bineinteles, momentul meu preferat, bisericile, vaticanul... O sa se duca totul. Vom fi liberi... Intr-un fel sau altul...
Mai sa fie, i-auzi la el, sau sinucis din cauza lui Hitler, ma intreb cine e atat de spalat pe creier de l-au sustinut pe Hitler?
Hitler avea un talent de a se adresa lumi. tu cum pusca lui hector crezi ca a ajuns conducator suprem? avea 2 sau 3 discursuri pe saptamana. Daca nu ma crezi citeste despre al doilea razboi mondial si caderea berlinului, sa vezi ca oamenii chiar s-au sinucis atunci cand au aflat de moartea lui hitler.
Stiam de faza cu hitler, am studiat de mult fenomenul nazismului, dar tot nu imi vine sa cred ca germanii erau asa de loiali lui.Stiam ca Himmler si Goebbels impreuna cu familii lor s-au sinucis la scurt timp dupa moarte lui Hitler insa n-am auzit de alte cazuri, poti sa imi d-ai te rog un articol.
Stai ca poate gasesc un documentar...
Nu mai gasesc documentarul. Dar poate il gasesti tu. A fost difuzat pe National Geographic : Apocalipsa dupa Hitler sau cv de genul. Ultimele doua episoade.
De asta si cred ca se tine totu sub control si ne preseaza cei de la putere pe noi ateei(presupun ca esti ateu) Daca ne-ar da mana libera, noi am desfinta biserici, si multe altele.Bisericile castiga foarte mult, din orice.Nunti,botezuri,inmormantari,parastase,si etc.Cred ca in o buna zi se vor destepta mai multi.Suntem in 2014, sper ca in 2024 nu va mai fi religieva fi doar o amintire, o bucata de istorie, precum este si ceausescu la momentu actual
Imagineaza-ti lumea fara Dumnezeu: nu existau cruciadele, nu existau djihadul, nu exista 11 septembrie. Era mult mai bine.
http://cafewitteveen.files.wordpress.com/2011/09/rvfim.jpg
Azi lumea e condusa de Satan.De aceea lumea e din ce in ce mai rea. 1Ioan5:19.Sub conducerea lui Dumnezeu, lume va fi buna.Psalmi37:9-11
Dar ce s-a intamplat cu Dumnezeu cel omnipotent?
El a lasat un timp ca oamenii sa vada ca nu se pot conduce fara El, iar in curand va trece la actiune. Daniel2:44
Dar ce s-a intamplat cu Dumnezeu cel atotstiutor?
Tocmai pentru ca e atotstiutor a decis sa treaca un timp pentru a demonstra ca in cazul controversei legata de suveranitatea sa, adica dreptul sau de a conduce, Satan nu a avut dreptate cand a zis ca oamenii se pot conduce singura, fara El.
Nu pot sa inteleg, care e problema ta daca oamenii cred? Suferi de lipsa de atentie si vrei sa te bage ateii in seama?
http://assets.sport.ro/......inea_3.jpg
Oamenii cred in d-zeu tocmai pentru ca l-au inventat. Deci daca vrei sa vezi cum ar fi lumea fara d-zeu, uita-te in jurul tau in fiecare zi.
Cum ar fi o casa fara stapan? Lumea de azi este stapanita de Satan, nu de Dumnezeu. Dumnezeu alege popor pentru Numele Sau, popor care va mosteni promisiunile si binecuvantarile lui Dumnezeu. Oamenii instrainati de Dumnezeu, lipsiti de pietate vor fi inlaturati de pe pamant intr-o zi de razbunare ce este in fata noastra. Pamantul este a lui Dumnezeu, omu; l este creat de Dumnezeu, insa Satan l-a indepartat si l-a ajutat pe om sa fie dusmanul lui Dumnezeu, si sa distruga pamantul, dar de fapt lui, omului si-a taiat craca de sub picioare, marea majoritate a oamenilor nu cred in Dumnezeu, iar cei ce cred incearca sa-si aduca viata in armonie cu principiile lui Dumnezeu.Asa ca nu noi il alegem pe Dumnezeu, ci El, pe noi. Isus spunea :,, Nimeni nu vine la Tatal, daca nu este atras de El >"(Ioan 6:44)Asa ca fara Dumnezeu suntem,, o" nimic, pamant iar.
Pai daca lumea e stapanita de Satan, Dumnezeu ce rol mai are?
Si ce se intampla cu cei care il aleg pe Dumnezeu? Si ei fac parte din aceasta lume...si ei sunt stapani de Satan?
Daca doresti am sa-ti dau cateva detalii despre cei care au raspuns pozitiv marturiei informale, au primit cu umilinta invatatura biblica, si-au adus viata in armonie cu ceea ce vrea Dumnezeu, iar faptul ca traiesc in mijlocul unei lumii instrainata de Dumnezeu, ei isi fac partea lor fara sa se implice in actiunile sistemului satanic (religie falsa, politica. instruire militara, viata imorala.) Cunoscand adevarul si acceptandul pe Dumnezeu in viata lor, au iesit de sub autoritatea lui Satan, care induce in eroare tot pamantul locuit. (Apocalipsa 12:9-12).
Nu poate exista o lume fara un creator.
Din haos nu se creeaza ordine niciodata.
Oamenii se lasa manipulati foarte usor.
Teoria lui Dawkins, aselenizarea televizata, 11 septembrie, Big Bang etc.
Nu-i asa? Ma refer la partea cu manipulatu'?
Iisus, cricificare, martiri, moaste, icoane etc.
''Cum ar fi lumea fara Dumnezeu? Mai buna? Mai rea?''
-Mai rea.
De ce?
Pt ca pe unii doar teama ii ''tine in loc''(teama de pedeapsa divina), unii nu au ''constiinta/gandire proprie'' si nu se pot ghida dupa un set de reguli prestabilit.
Majoritatea ar actiona similar cu leii antrenati pentru spectacolele de circ, daca antrenorul nu ar purta biciul in mana totul s-ar putea termina intra-un dezastru.
Personal, ma consider o persoana care poate stabili(face diferenta) intre ''ce e bine si ce e rau'' fara vreun ''ajutor divin''(gen Biblia, Biserica) etc...
''Ar inventa oamenii pe altcineva/altceva in care sa creada? ''
Deja au inventat o multime.dar lumea are mereu imagiatie...
http://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_zei_din_mitologia_egiptean%C4%83
Citeste-mi raspunsul anterior.
Dumnezeu nu exista. A fost băgat in mintile oamenilor de Biserica in epoca medievala, unde daca se afla ca esti ateu te omorau, si oamenii au început sa creadă mai mult de frica. Si întotdeauna oamenii vor inventa ceva in care sa creadă. INTOTDEAUNA.
Aoleeeu! (Trebuia sa mentionez anumite lucruri pentru atei.) Sa facem un exercitiu de imaginatie, zic. Cum ar fi lumea fara D-zeu pentru cei care actually cred in El?
Meu presupun ca uni greci vor crede din nou in Zeii Atotputernici, unii egipteni se vor întoarce la Faraoni si zeii soarelui, mortii etc, unii nordici in Odin s.a.m.d... Nu stiu exact mitologiile tuturor tarilor, dar majoritatea, înainte de Dumnezeu si Allah, au avut zei in care sa creadă. Dacii si Tracii au avut si ei zei, deci cred ca unii romani vor venera din nou zeii dacici. Nu stiu asta e alta teorie pe care o am. In afara de aia worst case scenario.
GFWMYH Fiecare popor, înainte de asa-zisii Dumnezeu si Allah ( e The same *** ) a avut un zeu sau mai multi zei in care sa creadă. Deci asta e teoria nr 2 (nr 1 e worst case scenario ) Oamenii se vor întoarce la vechile credinte, pe care, bineinteles, jegodia de biserica le considera PAGANE. Si, deci, ca exemplu, grecii vor crede din nou in Zeul atotputernic Zeus, zeul soarelui, războiului etc, egiptenii vor crede din nou in zeii lor, nordicii vor crede din nou in Odin, Thor etc. Iar romanii vor crede probabil in zeii dacici. Voi nu v-ati prins de faptul ca oamenii mereu au creat si crezut in ceva, ca rasa umana sa nu se simtă singura.
Lumea fara Dumnezeu ar fi un dezastru, doar el en ajuta in tot ceea ce facem. Nu ar avea cum sa "inventeze" pentru ca daca nu ar exista Dumnezeu noi nu am mai traii in zilele de azi. #Funda?