Nu eşti învins cât timp credinţa
nu ţi-ai schimbat şi nu ţi-ai stins:
— credinţa iarăşi te ridică
poţi fi căzut, dar nu învins!
Ar fi mult mai bine. CIvilizatia ar evolua foarte mult. Se estimeaza ca religia va fi stearsa din agenda oamenilor in vreo 3 decenii.
Depinde CARE religie.
Sau dumneata pui egalitate intre toate religiile lumii?
E vreo religie care a facut un bine lumii?
Fara religie, oamenii nu vor avea in ce crede, nu se vor mai ruga pentru bine, pentru sanatate. deci, va fi un haos.inca ceva-lumea ar crede ca,, a ucide''e ceva bun
Religia a fost creata pentru a se stabili o ordine in lume. consider ca religia este cea care ne opreste de la a intelege cu adevarat crearea a tot ce exista. credinciosii aleg calea cea mai usoara pentru a'si oferi lor insusi o explicatie pentru existenta, astfel incat se multumesc cu a crede ca 'dumnezeu a facut asta, datorita lui s-a intamplat asta..bla bla nu stiu ce', desi este mult mai mult de atat. probabil ca inventarea religiei a fost un lucru bunicel pentru societate dar s-a ajuns mult mai departe decat ar fi trebuit.
Bai religia crestina nu este singura care instaureaza oridinea chiar si religile "pagane" aveau o anumita contuita. Sa spui ca lumea fara religie ar fi haos este o prostie faptul ca avem cunostinta ne face sa nu adoptam legea junglei. Ateii respecta legea societati nu este neaparat nevoie de o porunca divina.
Am si eu o intrebare... legea asta a societatii de cine e pusa si de ce trebuie ea considerata absoluta?
Prin legea societati ma refer la DREPTURILE UNIVERSALE ALE OMULUI si este pusa de oameni. Ca sa aduc echilibru in societatea umana, iar omul mai are si propriul simt moral nu este nevoie de o carte veche de mii de ani sa ne spuna ce trebuie si ce nu trebuie sa facem. Apropo drepturile omului difera de la o tara la alta.
Nu! Nu oamenii au pus drepturile ci unii oameni! De ce trebuie eu sa ma i au dupa ei? De ce au ei dreptate? Si Biblia pana la urma este facuta tot de oameni nu? De ce sa nu ma i au dupa ei?
Cica drepturile "universale" ale omului?!? Si apoi spui ca "drepturile omului difera de la o tara la alta"?!? Rationamentul tau este eronat si ratat.
Lumea fara religie este cea de astazi... 86% din totalul populatiei nu tin cont de religie. Pana si cei care mai stiu ca au religie nu o respecta nici macar minimum...
O sa spun doar atat : ''Daca Dumnezeu nu exista, totul e permis.'' Deci iti dai seama cum ar fi daca toti ar face exact ce vor, fara nicio retinere.
Daca legile nu ar exista, totul ar fi permis" amice. Dumnezeu nu are nici o legatura cu ce se intampla pe Pamant.Noi actionam dupa cum gandim.
usuk întreabă: