Chiar daca este reprezentat ca un batranel, eu pe Tatal nu mi-L pot imagina asa. Chipul Tatalui nu l-a vazut nimeni niciodata si nici a ne imagina dupa mintea noastra limitata nu este prea bine a face. Pentur mine, Tatal este o lumina extrem de puternica la care mi-ar fi imposibil sa privesc.
Pentu ca Fiul s-a intrupat, ne-a aratat El Insusi cum trebuie sa Il vedem. El insusi ne-a lasat Chipul Sau imprimat pe mahrama Veronicai ca Sfanta Icoana spre inchinare.
Duhul Sfant apare ca fiind un porumbel alb, insa in Ceruri nu cred ca arata asa. Fizic, nu mi-L pot imagina.
Singura imagine clara o am asupra Fiului.
Si ca iconografie, singura reprezentare corecta mi se pare cea a Sfintei Treimi la Stejarul Mamvri.
Fizic nu poate arata in nici un fel pentru ca El nu are corp, dar din moment ce biblia spune ca a facut omul dupa chipul si asemanarea LUI inseamna ca asta e forma pe care o ia.
Pentru mine arata ca un barbat de culoare neagra http://www.firstclassfashionista.com/......as-god.jpg
In viziunea mea Dumnezeu e spirit si cum vintul o poti simti dar nu-l poti vedea asa ma gindesc si eu la fiinta lui Dzeu.E inteligenta si iubire suprema si asa ceva nu are aspect material.
Eu il percep pe DUMNEZEU ca UN SCUMP,ca pe O MINUNATIE DE DUMNEZEU,care a vrut sa ma ajute in viata mea,sa ma scape de anumite neplaceri si atunci cind nu ma rugam LUI,dar respectindu-mi libertatea mea nu mi-a impus nimic, chiar daca eu NU PRICEPEAM.Dar vai prin aceasta nepricepere a mea[care e si ea un grav pacat] nu am facut decit sa -i infig noi cuie in miini si picioare si sa-l sagetez in inima LUI, sa-L inghesui si sa nu-i dau un loc inima mea.Doar indelunga lui rabdare cu mine si dragostea LUI pentru oamenii pacatosi a reusit sa ma salveze din marasmul sufletesc in care ajunsesem; mila LUI mi-a indrumat pasii spre un duhovnic priceput [pe care nu as fi visat sa-l intilnesc vreodata] si m-a salvat de la pierire. Traiesc cu nadejdea ca,in ciuda rugaciuni mele foarte imperfecte si de destule ori imprastiata, voi obtine iertarea si mintuirea, utilizind si armele duhovnicesti puse la indemina de Biserica Ortodoxa.
Eu asa il vad pe dumnezeu
http://blogs.sfweekly.com/thesnitch/drunk-dude-in-urinal.jpg
Bossa100000 întreabă: