Cum adică o persoană mult mai religioasă? Eu cred că cel mai de dorit e să dvenim persoane care îl cunosc și iubesc tot mai mult pe Creatorul nostru.
Ai grija ce vrei sa devii. Mai religioasa, mai inteleapta, mai buna. Incepe sa citesti carti, carti despre subiectele care te intereseaza si sigur o sa gasesti raspunsul pe acolo.
Daca vrei neaparat religie, mergi la biserica mai des, duminica, asculta predicile spuse de preot, tine post, etc.
Prin fapte și citind cărțile care îți sporesc această natură. Dacă nu știi de unde să începi, îți recomand Biblia.
Progresand in cunoastere, in stiinta. Majoritatea oamenilor de stiinta nu reusesc sa devina religiosi pentru ca se limiteaza la lumea materiala vizibila.
Trebuie sa renunti la 90% din neuronii functionali.
Daca esti deja religios este mai simplu ca trebuie sa renunti doar la cativa.
Eu zic sa întrebi cum poti deveni o persoana mai buna, ca asa multi sunt religioși fara dragostea dintâi.
Religia se rezuma la două porunci noi:
"Sa iubesti pe Dumnezeu cu toata puterea ta...si pe aproapele tau ca pe tine însuți".
Daca le-ai împlinit pe acestea, ai aderat la religia iubirii lui Hristos, și iubirea aceasta te va duce departe de religia și ura lumii.
Eu consider că în Creștinism cele mai importante sunt credința totală în Dumnezeu și Cristos, iubirea semenilor și schimbarea radicală a gândirii și comportamentului (ce ție nu-ți place,altuia nu face!), Religioși pot fi și oamenii răi,imorali sau neserioși. Toate celelalte religii se bazează pe religiozitate (fapte/tradiții/obiceiuri/practici "religioase"), dar au aceleași hibe ca și falsele culte creștine: imoralitate, violență, idolatrie, materialism, ignoranță și practici păgâne.