Bani nu te fac mai fericit, ci cei care te înconjoară te fac fericiti. Dacă găsești prieteni adevărați îți vei da seama ca exista și oameni buni. Faptul ca recunoști ca ai aceasta problema deja e un mare progres. Invata sa fii generos cu alți și în timp vei reuși sa fii mai echilibrat. Depinde doar de tine.
Te-am prins ca vrei laudat si ca e bullshit ce spui tu. Si ca esti putin frustrat, de asta scrii asta. (evident). Sigur, vrei tu sa te "schimbi". Precis te doare ca iti pasa doar de bani si te consideri superior tuturor.
Tu chiar vrei sa te schimbi. Vrei din "nu merita sa fie atinsa de mine indiferent", cu sensul de tu esti ala bun la " nu merita sa fie atinsa de mine indiferent", adica tu esti acum ca.catul pamantului, gen. Adica, gen, vrei tu sa te simti inferior si calcat in picioare. Vrei sa nu mai ai stima de sine. Si sa te duci pe calea data de doamne-doamne. Sa fii un suflet bland, bun, Altruist si etc. D
Sa fii milog, pardon, bun. Sa te calce toti in picioare, deoarece vrei sa te schimbi. Si sa nu fii materialist. Sa te lasi purtat de "iubire", deoarece numai ea conteaza. Banii nu sunt nicidecum aia cu adevarat importanti... Nu e ca si cum cu banii poti face aproape orice, in timp ce iubirea reprezinta de fapt subiectivitatea si atasamentul tau aplicate asupra unei persoane perceputa de tine drept ideal, fiind astfel doar reactii chimice in lant... imbinate cu ceva factori externi.
Nu e ca si cum cu banii chiar ca poti face ceva cu viata ta, (calatorie, achizitii sportive, croaziere de lux, case, masini, sex, si da, chiar si "oameni de calitate" daca iti vine sa crezi.). Poate activezi in ceva tranzactii monetare, stock amrket daca intelegi, sau iti cumperi tot felul de dispozitive si case de lux, casti cu Blootooth, chiar si perne exista cu asa ceva). Sa nu mai povestit de ce alte lucruri poate oferi market-ul. Independenta, locuri de vizitat, cat despre alimentatie (partea mea preferata nici nu mai e cazul sa vorbim). Tot felul de sortimente de ciocolata, inghetata, mezeluri, iaurturi, si, aici vine partea culminanta, alcoolul. Si da, ce snobism! Un vin bun chiar poate da impresie buna, nu?
DUDE, LUMEA E MARE. Banii, resursele (personale si externe, mediul mai pe scurt), si lipsa de emotii si scrupule sunt cele care CHIAR OFERA CEVA.
Si stii de ce am dreptate? Pentru ca vorbesc dintr-o perspectiva NEUTRA, OBIECTIVA. Nu SUBIECTIVA (adica bullshit). Cum fac astia de isi ghicesc "destinele", si stiu ca "le-a fost dat sa fie impreuna". cand stiinta si cele mai banale elemente de logica indica exact contrariul. De fapt, nici macar nu este necesar sa se deranjeze cu asa ceva.
Dar ei "simt". Degeaba tu "simti", ca da 5, in realitate 2+2 va fi 4 oricum orice ai "simti" tu.
Temperamentul narcisist si psihopat (chiar sociopat), au o importanta enorma pe care nu multi oameni o stiu (sunt prea oi), si speriate. 1% din populatia globului sunt cei mentionati anterior, si %1 din populatia globului detine %40 din resursele globului. Gandeste, ce este cu adevarat important, dintr-o perspectiva REALISTA.
Și ce faci cu lucrurile care le primești sau cadouri sau ce.ti cumperi tu in fine..Astea o sa se strice in timp și le vei arunca, găsește ți o fata care nu o interesează lucrurile materiale, banul este ochiul dracului, e boala grea asta trebuie să te schimbi tu in primul rand dar nu vei reușii peste noaptea ci în timp vei reusii sa te controlezi încetul cu încetul, Dumnezeu nu iubește lăcomia, învață să dăruiești, să aduci un zâmbet pe fata cuiva bogat sau sărac toti acolo mergem..In pământ nu vei lua cu tine nimic doar faptele învață să nu mai iubești banii sa iubești oamenii mai mult sa pui preț pe o prietenie adevărată și suflet intr-o relație să nu.ti pese ce va fi mâine doar trăiește clipa!
DeProfundis99 întreabă: