Credința (în Dumnezeu sau în inexistența lui) este ceva personal, te privește doar pe tine.
Nu ești obligat să-ți faci preferințele religioase publice, mai ales dacă simți că acest subiect va trezi furtuni în familie.
Fiecare să creadă în ce vrea și toată lumea e fericită!
Confunzi lucrurile.
Da, este lipsa credinței în Dumnezeu, dar este credința în inexistența lui.
Cuvântul "credință" nu înseamnă neapărat "credință în Dumnezeu", nu a fost cumpărat și patentat de către Biserica. Încă mai avem dreptul de a-l folosi cum și când dorim. Este al nostru, al tuturor.
Nu te fixa doar pe partea religioasă! Deschide-ți orizonturile!
Credință = Faptul de a crede în adevărul unui lucru; convingere, siguranță, certitudine; părere, opinie.
http://dexonline.ro/definitie/credinta
Ateismul nu inseamna convingerea, certitudinea ca nu exista dumnezeu e doar lipsa credintei e adevarat ca exista un tip de ateism care inseamna convingere, certitudine desi da poate fi un fel de credinta, dar eu merg pe ateismul slab cel cu absenta unei afirmati, infirmati
Dacă nici nu ai fi știut că se presupune de către unii că Dumnezeu există sau nu ai fi implicat atât de mult în acest subiect (religia), atunci poate ai putea să fii lipsit de credință (în "el") și atât.
Însă din moment ce ai deja niște convingeri bine definite, ai o idee despre Biblie, teoriile ei și combați constant părerile care susțin existența lui Dumnezeu, înseamnă că ți-ai format deja o părere (fie ea sigură sau mai puțin sigură) în legătură cu existența lui.
Iar "părere" e tot "credință".
Eu zic sa iti dovedesti mai intai tie ca esti ateu. Vezi ce se intampla daca cercetezi bine lucrurile, poate ajungi la o cunoastere care iti va da peste cap toate convingerile de pana acum.
Sunt destul de impartit in aceasta privinta, dar un lucru stiu sigur. Ala (apostolul Petru, Pavel, sau Stefan sau altii) trebuie sa fi fost exceptional de (tampit, cretin, nu mai stiu eu cum) incat sa moara pentru ceva ce (zicem noi cu siguranta) nu s-a intamplat.
Deci, Iisus moare si nu invie, dar o gramada de cretini sustin ca invie, au "iluzii optice" colective cu El viu, cu flacara Duhului Sfant, si mai sunt in stare si sa moara ca sa dovedeasca asta.
A, si inca un lucru, printre cretinii astia au fost pescari (Petru si fratii lui), tarani, vamesi, curve, dar si medici (Luca), invatati (Pavel). Ciudati cretini cu diploma...
Si in ca un lucru: poti sa crezi, sa mori si sa nu existe niciun Dumnezeu, nu pierzi nimic, dar daca nu crezi si exista, atunci nu-i asa ca vei pierde mult?
Bine a spus SuperNovaa, de ce vrei sa le spui? Mai ales daca nu prea dau nici ei pe la Biserica nu ar trebui sa fie asta vreo problema daca tu nu simti nevoia sa mergi.
Mai bine pastrezi convingerile tale religioase doar pentru tine, decat sa strigi in gura mare.Sunt alte lucruri prin care te poti evidentia.
Atunci nu-i spune, de ce complici lucrurile in loc sa le simplifici in mod rational, faptul ca esti ateu nu-i o lauda, moft din contra e greu sa fi ateu in Romania, daca esti ateu adevarat asa vei ramane
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: