Sa nu preacurvesti inseamna sa respecti legamantul facut la casatorie, adica sa nu existe alta persoana in viata ta in afara de partener pe care sa-l (s-o) doresti, sa propui sau sa faci sex cu el (ea). De fapt aceasta porunca din Vechiul Testament se refera numai la femei, de cele mai multe ori este enuntata in acest sens. Ar trebui sa fie valabil pentru ambele sexe.
Sa nu curvesti se refera atunci cand nu esti casatorit, iar sa nu preacurvesti se refera la cei care sunt casatoriti.
Dar nu uita ca pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecata!
Adica poti sa curvesti dar nu prea mult.I-am spus asta in gluma unchiului meu care tine toate canoanele ortodoxe si nu a mai vorbit cu mine o saptamana, de abia l-am potolit!
De fapt e un cuvant mai vechi din traducerea bibliei folosit de Cornilescu tatal, nu mai retin exact anul, oricum traducerea in limba romana moderna spune "sa nu comiti adulter".
Nu stiu dc am un feeling ca aceasta Ema este de fapt un troll.si unul foarte credibil si luat in serios.un fel de marioara mai ''dotata''cu o multime de argumente,dovezi,cica, despre existenta lui dzeu, replici etc.
si referitor la intrebarea ta... poruncile ca si legile sunt facute pentru a fi incalcate.
220V întreabă: