Ai uitat articolul hotărât "-i".
Simplu, nu ştiu, doar Dumnezeu ştie, noi "este" prea proşti să ştim.
Prin Cuvantul lui Dumnezeu.
La inceput Cerurile... posibil stelele,
Apoi Pamantul... planeta.
Ei bine tot pleaca de la Big Bang:
Astrofizicienii nu pot (încă?) explica apariția universului la secunda "zero" (momentul inițial). E clar...
Nu că e grea limba română, că dacă citeai de două ori te corectai.
E greu să eviţi greşelile, ce sunt omeneşti până la urmă.
O altă neregulă ilogică în biblie. Dacă Dumnezeu e infinit, are infinită energie, cu infinită energie n-ai nevoie de pauză pentru regenerarea energiei.
Nu ştiu poate-s mai deştepţi creştinii şi gândesc deasupra noastră în aceste coduri, aparent juvenile, contradictorii şi iraţionale.
Sa presupunem ca am dreptate:
Soarele, luna şi stelele.
14 Dumnezeu a zis: „Să fie nişte luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie nişte semne care să arate vremurile, zilele şi anii;
Deut 4.19; Ps 74.16; Ps 136.7; Ps 74.17; Ps 104.19;
15 şi să slujească de luminători în întinderea cerului, ca să lumineze pământul." Şi aşa a fost.
16 Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători, şi anume: luminătorul cel mai mare ca să stăpânească ziua, şi luminătorul cel mai mic ca să stăpânească noaptea; a făcut şi stelele.
Ps 136.7-9; Ps 148.3-5; Ps 8.3; Iov 38.7;
17 Dumnezeu i-a aşezat în întinderea cerului ca să lumineze pământul,
18 să stăpânească ziua şi noaptea şi să despartă lumina de întuneric. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
Ier 31.35;
19 Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a patra.
Da, si pleaca de la secunda 10 la puterea -43. Stiu. Dar in viitor vor putea. Asa astrofizicienii in trecut nu puteau explica nici cum se formeaza stelele, dar uite ca in prezent au descoperit misterul.
Si ce treaba are Big Bangul cu intrebarea mea? Intrebarea este legata de stele si planete nu de univers. Asa ca lasa universul ca nu discut despre el acum.
3 Când privesc cerurile – lucrarea mâinilor Tale – luna şi stelele pe care le-ai făcut,
4 îmi zic: Ce este omul, ca să Te gândeşti la el? Şi fiul omului, ca să-l bagi în seamă?
Au fost create de Dumnezeu, in nici un caz nu au aparut din intamplare sau prin teoria bin-bang.Totul e prea exact ca sa apara din intamplare.
Sper că ştii că oamenii, cu multă vreme înainte, nu împărţeau timpul în săptămâni de câte 7 zile.
Si-a aprins o tigara c-un chibrit. Cand a aruncat chibritul in spatiu, chibritul lasase o dara de flacara. Ii s-au luminat ochii cand a vazut acea dara si a inceput sa arunce chibrite in toate directiile. Ramasitele inca aprinse ce pluteau peste tot, cu timpul s-au marit. Asa au aparut stelele.
Planetele s-au format din mucurile tigarilor. Neptun, Uranus si Terra sunt din tigari mentolate.
anonim_4396 întreabă: