Daca ar fi ortodox, ar da vina pe catolici, iar daca ar fi catolic ar da vina pe "falsii crestini" care au facut acele lucruri. Adevarul e ca nu exista scuze pentru Inchizitie. Daca-ti ceri scuze pentru asa ceva, inseamna ca recunosti ca te-ai inselat, iar cei pe care i-au torturat si omorat au avut dreptate. Asta inseamna ca si cei care au scris biblia s-au inselat, pentru ca dupa ea s-au ghidat toti cand au facut acele crime in "numele domnului". Asta inseamna ca intreaga religie crestina se bazeaza pe un fals, iar d-zeu e o minciuna.
Daca l-ai intreba pe un profesor de teologie catolica despre inchizitie ar iesi scantei.Catolicii sunt cei care au dezlantuit inchizitia impotriva "ereticilor".
Cred ca in nici un fel. Am interactionat cu diferiti catolici.
E ca si cum ai intreba ce cred ortodocsii despre "Pogromul de la Iasi" ce a ucis peste 10.000 evrei in doar doua zile date la un ordin de un ortodox (Antonescu) si executat de o majoritate ortodoxa.
Ca ateu, cred ca argumentele astea nu conteaza indiferent de ce fel e preotul. Deoarece el nu le tine.
E mult mai bine sa intrebi probleme teologice sau de realitate.
Poti intreba despre Arca lui Noe de exemplu, e intotdeauna distractiv sa auzi explicatiile despre pinguinii traiau in clima Estului Mijlociu! Sau cum cangurii au ajuns in Australia plecand de pe Ararat!
Ar pune aceeasi placa ca si ortodocsii: N-au fost "adevarati" catolici aia, dar noi santem (adica cel cu care vorbesti si ai lui).
Toti arunca pisica de la unul la altul, e stilul religiilor sa faca asta.
anonim_4396 întreabă:
NightWing întreabă:
anonim_4396 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: