| DrugFree a întrebat:

Cum credeti ca arata Dumnezeu? Eu cred ca Dumnezeu e renumitul Bing-Bang.

29 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Inferno a răspuns:

Dumnezeu e matematica pura, mi-l imaginez pe Dumnezeu ca o formula ce explica tot universul si fiecare fenomen ce are loc. O formula matematica suprema.

| OOOLEOOO a răspuns:

''God is black''

| Thunderstruck a răspuns:

Momentul acela cand nu stii cum se scrie un lucru si iti dai cu parerea degeaba. E big-bang, nu "bing bang".E cam prostesc sa desfiintezi complet un lucru, nestiind nici cum se scrie.Respect celor ca tine.

| 4b a răspuns:

Cum arata? thinking pai ca Iubirea Adevaratawinking

| DrugFree explică:

Deci, nu ti se pare nici o legatura? O simpla explozie, dar imaginatia oamenilor a zburat si au vrut anumite reguli, de acea e scrisa Biblia.

| anonim_4396 a răspuns (pentru DrugFree):

1 - Nu mi-ai raspuns la intrebare.
2 - Ce legatura are biblia cu big bang-ul? Esti constient ca mai exista si alte carti si scrieri "sfinte" care apartin altor religii si care sunt diferite de biblie nu? Acum ai fost ca un crestin care zice "doar al meu e adevarat, restul sunt falsi".

| DrugFree explică (pentru anonim_4396):

Deci, majoritatea cartilor religioase sunt pentru a manipula oamenii. Bing Bang a fost o explozie, dar multi i-au dat nume : Dumnezeu, Budhha etc. Eu asa cred.

Deci eu condiser ca bing bang a fost o explozie, dar oamenii au facut zei, si etc...si de acea ne ofticam azi ca nu stim adevarul.

Realizezi diferenta dintre "big bang" si "zei" nu? Zeii religiilor au inteligenta, constiinta, au sentimente, se preocupa de oameni si altele de genul + viata dupa moarte. Ai priceput ce vreau sa zic. Big bang-ul nu are asa ceva (si nici evolutia). Iar tu ca specie, nu esti miezul din fanta in univers.

Tot nu ai descris cum este zeul tau. Are inteligenta, constiinta, sentimente? Mergi undeva dupa ce mori sau nu? Ii pasa de tine, intervine in viata ta? Daca nu are asa ceva si dupa ce mori incetezi sa mai existi, atunci renunta la termenul de "zeu".

"majoritatea cartilor religioase sunt pentru a manipula oamenii"... religia a inceput ca un mijloc de a explica fenomenele din jur si pentru a manipula oamenii.

Dupa tine, big bang-ul este sau nu un zeu? Are sau nu inteligenta, emotii, constiinta, ii pasa sau nu de tine ca om, universul a fost creat pentru tine special, reprezinti sau nu miezul din fanta in univers, ai viata dupa moarte sau nu si alte lucruri de genul care sunt considerate de religii ca fiind adevarate?

Se incarca greu, imi apar doar primele 3 raspunsuri.

Deci, nu m-am exprimat bine...Da, dupa mine e un zeu care a creat prima fiinta de viata si a ajutat-o sa evolueze.Doar cartiile sunt contrafacute de oameni.

| Inferno a răspuns (pentru DrugFree):

Asta este o ineptie fenomenala, vrei sa spui ca anticii aveau cunostinte de astronomie atat de avansate incat puteau determina cu precizie milimetrica fenomene ce au avut loc acum 13, 7 miliarde de ani?
Asta presupune tehnologie serioasa, si aparatura foarte avansata pentru a putea observa stelele si a te intoarce practic in timp, ori toti stim ca Biblia este scrisa pe vremea cand stelele erau explicate cu ajutorul filosofiei si nici decum cu al stiintei.
O asemenea afirmte cere dovezi solide si ar schimba tot ce stim despre trecut si oamenii din antichitate. Ori fabulatii grotesti despre atlantida si oameni mai avansati decat noi ce au trait in trecut sunt doar de domeniul Siance Fiction.

"Deci eu condiser ca bing bang a fost o explozie, dar oamenii au facut zei,"
Care oameni, singurii oameni la care te pot raporta sunt cei moderni, pentru ca Big Bang-ul este o teorie destul de moderna, au mai aparut noi religii si noi zei de curand si nu am auzit eu, sau anticii aveau telescoape mai avansate ca telescopul Hubble?

"Deci eu condiser ca bing bang a fost o explozie, dar oamenii au facut zei,"
Care oameni, singurii oameni la care te poti raporta sunt cei moderni, pentru ca Big Bang-ul este o teorie destul de moderna, au mai aparut noi religii si noi zei de curand si nu am auzit eu, sau anticii aveau telescoape mai avansate ca telescopul Hubble?

"Da, dupa mine e un zeu care a creat prima fiinta de viata si a ajutat-o sa evolueze"... o sa-ti pun cateva intrebari simple :

1 - Ai o dovada cum ca exista acest zeu care a intervenit in evolutie pentru a-i crea pe oameni? Faptul ca s-a demonstrat big bang-ul nu intra la categoria "dovada pentru un zeu". E o diferenta mare intre big bang si un zeu.
2 - Si daca tot a avut "puterea" de a crea prima fiinta, de ce a mai avut nevoie de evolutie? Nu putea direct sa faca toate creaturile (cam ca in crestinism... hocus-pocus si gata)?

Nu am dovada, am zis ca asta e opinia mea. Zeu am zis cu majuscule, adica e de mine condisderat un zeu.

"Nu am dovada, am zis ca asta e opinia mea"... ok happy

| Miauti a răspuns:

Inteleg ce doresti sa spui, dar majoritatea dintre noi nu o inteleg.
Da! poate fi Bing-Bang "La inceput a fost Cuvantul, si Cuvantul era cu D-zeu, si Cuvantul era D-zeu. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El"
de aici s-ar intelege teoria ca Dumnezeu ar fi fost Bing-Bangul. Si ca fragmentele imprastiate in cosmos ar fi parti din fiinta lui... si asa mai departe.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Miauti):

Intr-un fel poti zice asta doar ca trebuie sa fi constient de faptul ca universul nu te considera pe tine ca specie miezul din fanta, nu are inteligenta, constiinta, sentimente si altele. Ba mai mult, evolutia nu te-a creat pe tine special, universul nu s-a creat pentru tine special si cel mai important, dupa ce mori nu vei merge intr-un loc plin cu floricele si inimioare.
Mori si gata, The End.

E o diferenta mare intre zei si big-bang.

| Miauti a răspuns (pentru anonim_4396):

Dupa opinia mea Universul este o fiinta uriasa. La nivelul celular, celula comunica cu alte celule ceea ce o face inteligenta. Si daca inlocuim 'celula' cu 'omul', ne dam seama ca corpul uman este un Univers.

Iar moartea pentru mine e o evolutie/involutie dintr-o stare in alta stare. Sau mai bine spus omul nu dispare.

"Universul este o fiinta uriasa"... ce intelegi tu prin "fiinta"?
"Sau mai bine spus omul nu dispare."... o sa-ti pun si tie aceeasi intrebare ca lui DrugFree : ai o dovada care sa-ti sustina afirmatia? Si intrebarea asta se aplica si la partea cu "universul e o fiinta uriasa" dupa ce imi explici ce inseamna afirmatia ta si ce intelegi tu prin "fiinta".

| Miauti a răspuns (pentru anonim_4396):

A exista, fi, functiona, trai...

Da am dovada! am fost mort si dus in morga timp de 12 ore... am vazut campii cu floricele si iazuri cu ciocolata.

dar tu ai vreo dovada care sa sustina ideea ca nu exista nimic dincolo?

Eu nu trebuie sa dovedesc asa ceva la fel cum nici tu nu trebuie sa demonstrezi ca nu exista Mos Craciun sau Valhalla. Ai priceput sau e prea complicat?

"Da am dovada!"... am inteles ca ai vrut sa pari amuzant dar nu ti-a reusit. Deci... ai sau nu dovezi?

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Ai dreptul la opinia proprie, iar acest drept trebuie respectat. Dar în ce priveşte Bing-Bang-ul, aceasta este o presupunere nedemonstrată temeinic. În ce priveşte înfăţişarea lui Dumnezeu, putem afla răspunsul din Biblie - cea mai veche carte care conţine cele mai multe informaţii despre Dumnezeu.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

"Dar în ce priveşte Big-Bang-ul, aceasta este o presupunere nedemonstrată temeinic"... daca esti varza la capitolul stiinta, incearca sa nu-ti dai cu parerea. Inainte sa vorbesti documenteaza-te mai mult pe subiectul "Stiinta".

"Biblie - cea mai veche carte care conţine bla bla bla"... si eu sunt Batman.

| DyNo a răspuns:

Este "Big-Bang", NU "Bing-Bang".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce intelegi tu prin "dumnezeu" daca zici ca big bang-ul este el? Descrie-l.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate.