Daca isi cere iertare lui Dumnezeu, isi indreapta greseala si nu mai face.Dar aceasta nu inseamna ca nu va suporta consecintele actiunilor lui.Galateni6:7,8
Fiul lui Dumnezeu NU este creatie. Biblia il confirma a fi Creatorul lumii:"Toate prin El s-au facut..."
De ce e numit Isus „intaiul nascut" sau „unic nascut"? (Coloseni 1:15, 16) Dar Apocalipsa 3:14?
"Întâiul născut" este CU TOTUL ŞI CU TOTUL ALTCEVA decât "creatura". FIUL LUI DUMNEZEU este Cel care a FĂCUT toată "creatura". Cel pe care Biblia Il numeste a fi Creator nu poate fi confundat "creaţia Sa"!
"Întâiul născut" se refera, in limbajul SIMBOLIC CONSACRAT al Bibliei faptul că Fiul este născut din Tatăl "mai înainte te toţi vecii". Este o "naştere" continuă (dar nu în termenii embriogenezei umane) tot la fel cum Duhul Sfânt purcede sau PROVINE continuu din veşnicie din Tatăl.
"Întâiul născut" subliniază în limbaj metaforic (intr-un limbaj antropomorfic prin care un popor simplu putea intelege logica divina prin translarea la logica relatiilor interumane) apropierea maximă, unică prin natura ei, intre Tatăl şi Fiul (singurul numit distinct şi nominal Fiu în toată Scriptura!).
"Supunerea" unui fiu fata de un tata in familie nu indica inferioritatea fiului fata de tata ci doar un anumit tip de relatie, de respect interuman.
Numitorul comun, punctul comun între cele trei ipostasuri ale Treimii îl reprezintă FIREA sau NATURA DIVINĂ (diferită de firea sau natura umană!) unică şi comună celor trei ipostasuri (Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh).
Nu se prea bazeaza pe Biblie argumentele tale, opiniile si interpretarile. Biblia spune ca a fost nascut, deci ca are un inceput, cat despre Dumnezeu, se spune ca e din vesnicie, fara de inceput.
MESIA, Hristos – Fiul lui Dumnezeu este DIN VEŞNICIE. Nimeni nu Îl poate confunda pe Dumnezeu cu creatura, cea pe care tocmai EL a CREAT-O!
Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."
Profetul Isaia Îl numeste pe "Yahve" pe Mesia (pe Mântuitorul Hristos): "Dumnezeu-Tare, Domn al pacii, PĂRINTE AL VEACULUI ce va sa vina’’...
Pacatele sunt doar in mintea noastra asa cum este si binele/raul.Nu exista pacate in adevaratul sens al cuvantului decat daca alegem noi sa credem asta.
Bun răspuns As mai adauga Romani 6:23
Mhm. Ioan 3:16:,,Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.,, singurul Fiu, care din ei, care din urmatorii fii? EXODUL 4:22 Tu vei zice lui Faraon:, Asa vorbeste Domnul:, Israel este FIUL MEU, INTAIUL MEU NASCUT."…si Efraim este INTAIUL MEU NASCUT" IEREMIA 31:9 PSALMI 2:7 "…Tu (David) esti FIUL MEU! Astazi TE-AM NASCUT."
Romani 6:23:,,Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru.,, Pai hotarati-va fratilor, Isus Hristos este fiul sau Dumnezeu insusi, daca este el Domnul vostru, atunci cand s-a inaltat la dreapta cui sade el acum, a tatalui? Care, cine este? Dumnezeu, sau fiu sau mielul Domnului, sau cine?
Usurel usurel, ce-i cu nervii astia? Eu nu cred in tinitate. Il consider pe Isus ca fiind trimisul lui Dumnezeu, fiul lui in sens ca e o creatie a lui, un profet, nu Dumnezeu insusi. De unde cu atitudinea asta? Mai usor, bine?
) Nu e nici un nerv, asa sunt eu mai hotarat, bine? Din versetul tau spuneai Isus Hristos, Domnul vostru si de aia zic. Daca il consideri fiul lui in sensul de creatie, nu am nici o problema cu asta.
Pai am mai discutat despre asta, ti-am spus ca nu sustin trinitatea acum ceva timp
Pai tocmai din acest motiv am ramas mirat si surprins, stiind ceea ce crezi tu, dupa acea discutie purtata.
Nuu, eu nu sunt troll, verifica conturile. Pentru mine nu e evidenta referirea, cand tu spui ca Dumnezeu a oferit pe singurul fiu, intrebarea care imi vine in minte este care din ei, conform cu cele scrise in Biblie. Nu vezi ca esti intr-o ratacire invederata, nefiind capabil sa raspunzi cu argumente logice la o intrebare simpla. Nu mai urma acea invatatura crede si nu cerceta, cerceteaza daca vrei sa aflii adevarul.
„O, voi oameni ai Scripturii! Nu exageraţi în privinţa religiei voastre, Şi nu spuneţi despre Allah decât adevărul! Mesia Isus, fiul Mariei, este trimisul lui Allah, cuvântul Său pe care El l-a transmis Mariei şi un duh de la El. Credeţi, aşadar, în Allah şi în trimişii Săi. Şi nu spuneţi Trei! Opriţi-vă de la aceasta şi va fi mai bine pentru voi. Allah nu este decât un Dumnezeu Unic. Slavă Lui!,,
Pai rostul intrebarii este acela de a verifica daca sursa este de incredere. Iar la ce m-ai intrebat tu la Matei 3:16:,,De indata ce a fost botezat, Isus a iesit afara din apa. Si in clipa aceea, cerurile s-au deschis, si a vazut pe Duhul lui Dumnezeu coborandu-Se in chip de porumbel si venind peste El.,, Spune-mi tu cine a zis, ca dupa parerea mea eu nu cred ca a zis Isus asta sau Dumnezeu, nici macar nu cred ca Matei a zis aceasta, deoarece desi exista un anumit Matei in diferitele liste de apostoli ai lui Isus (Pacea fie asupra sa!) cred ca scriitorul Evengheliei dupa Matei este probabil anonim, conform Enciclopediei Britanice vol.14. Referitor la intrebarea ta daca stiu ce inseamna punctul, depinde despre care punct e vorba. Punctul din matematica cu care definim drepte, plane etc, sau punctul din gramatica?
Iata cum este salvat omul de pacatele lui: „De vă veți feri de păcatele mari, care vă sunt oprite, vă vom ierta pentru faptele voastre rele [mărunte] și vă vom lăsa să intrați într-un loc nobil." Quran 4:31
„Și Domnul vostru zice: «Chemați-Mă și Eu vă voi răspunde! Aceia care din prea multă trufie refuză să Mă adore vor intra în Gheena umiliți.»" Quran 40:60
„Și dacă te vor întreba robii Mei despre Mine, [spune-le] Eu sunt aproape, răspund rugii celor care Mă cheamă, atunci când Mă cheamă, dar și ei să-Mi răspundă și să creadă în Mine..."Quran 2:186
„... celor care-L pomenesc pe Allah mereu și acelora [dintre femei] care-L pomenesc, Allah le-a pregătit iertare și răsplată mare." Quran 33:35
Conform islamului, Adam (Pacea fie asupra sa!) și soția sa, Eva, au comis un păcat mâncând din Copacul Interzis. Însă, ei s-au căit și au cerut iertarea lui Allah, care le-a acceptat căința. De aceea, nu trebuie să considerăm că păcatul originar făcut de ei a fost moștenit de copiii lor inocenți.
NutellaVsFinetti întreabă: