| OctavianDanielMaria a întrebat:

Cum de exista ziua si noaptea daca Dumnezeu a facut soarele tocmai in a 4 a zi? "A fost prima zi, apoi a doua, apoi a treia"

46 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Această carte a fost scrisă de oameni mai puțin versați în logică. Astfel nu cere de la această carte ceea ce nu are și nu poate.

| sierra1 a răspuns:

Păi becul (soarele, e fix - relativ) și noi ne invâttim in jurul lui (becului). Deci cine a făcut zi-noapte?

Răspuns utilizator avertizat
| sierra1 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Internă Dany mamă, internă (la becul nostru)

Internă Dany mamă, internă (becul nostru in context, e soarele - asta dacă poți urmări conversația)

| Algo098 a răspuns:

E buna intrebarea. Se vede fantezia din cartea cu povesti.

| RAY a răspuns:

Nu ai cu cine discuta,ce sa vb cu fanatici dogmatici care vad ingeri,vobesc cu dumnezeu,vb in limbi, pupa oase si tu vrei sa vb cu un asemenea om, nu ai ce? Dai de irinel care e cu dragul meu prieten el e ortodox protestant si face propaganda atat, nu are rost astfel de discuții, ei nu gandesc rational

| RAY a răspuns (pentru Algo098):

Cat timp le satisface dorintele primitive si nesigurantele lor nu le pasa ca sunt basme sau nu, raspunsul la toate e dumnezeu si gata crede dar nu cerceta

| Algo098 a răspuns (pentru RAY):

Exact asa este. Le place sa fie mintiti frumos si se simt bine.

Da' eu, ce-am zis?

| GicaGigekGica a răspuns:

Tu in ce crezi? Cine sau cum ai ajuns pe Pamant. Cine sau ce a creat totul?
Trebuie sa te gandesti si sa ai un raspuns la aceasta intrebare, altfel traiesti degeaba. Unii au viata cladita pe stiinta, altii pe Dumnezeu. Tu pe ce iti cladesti viata?

| minrest a răspuns:

Asta era problema? Simplu, a zis asa la plezneala ca e seara, zilele sunt perioade uriase de timp, ere; problema este cum au facut plantele fotosinteza o era, caci plantele sunt create in ziua a treia, iar soarele in ziua a patra. Il rog pe un crestin sa imi dea un raspuns comic.

| minrest a răspuns (pentru sierra1):

OK! Dar soarele a fost facut in ziua a patra. Pana in ziua a patra, se mentioneaza trei seri, si trei dimineti, fara sa existe soare.

| sierra1 a răspuns (pentru minrest):

Ziua a 4 zici? cine a numărat asta. și inainte de asta de a 4 a zi ce a fost? ziua minus 1, minus 2, ?

| minrest a răspuns (pentru sierra1):

Autorul cartii Geneza, cap. 1, a numarat cele trei dimineti si trei seri dinaintea zilei a patra, in care s-a creat soarele. Atat de mult crezi in Dumnezeu incat nu te-ai obosit sa citesti primul capitol din Biblie. Inainte de ziua a patra, a fost ziua a treia, citez: ''si a fost sera, si a fost dimineata, ziua a treia''.

| ania a răspuns:

Dumnezeu e sursa luminii, a materiei, a spațiului, a timpului le poate organiza oricum dorește.

| GicaGigekGica a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Ce dovezi ai? Cum din nimicul absolut a aparut totul?
In legatura cu mine si Dumnezeu:
Nici un om de istorie nu poate contesta Biblia ca minte, asta sa fie clar.
Nimeni nu poate contesta trairile mele cu Dumnezeu de exemplu.
Pentru mai multe detalii, daca ai rabdare si vointa, asculta-l pe baiatul asta: https://www.youtube.com/watch?v=AH0vLiuH_6w&t=3970s
Pana la urma crede fiecare ce vrea

| GicaGigekGica a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Da stiu, e evolutie. Dar din om iese tot om, nu imi zici mie ca noi ne tragem din pesti laughing Aici pe Pamant exista o regula de baza "Nimic apare, nimic nu dispare, ci totul se transforma"