| RagabejaAlexandru a întrebat:

Cum de s-a ajuns mai fratilor sa ne fie preotii stapani?
Pot sa dau un exemplu din experienta proprie:
Acum 2 zile a murit bunica mea. A doua zi am inmormantat-o. Parintii mei au facut totul posibil ca sa iasa totul bine, insa, cand s-a terminat slujba la cimitir, preotul a plecat fara sa astepte sa il duca cineva cu masina sa il duca la restaurant, aparent din cauza ca parintii mei nu erau cei care il invitau sa mearga cu masina si a mers pe jos pana acasa la noi, sa isi ia masina si sa vina la restaurant, drumul fiind de aproximativ 1 km-2km. Cand a venit cu masina la restaurant, a spus pe un ton sarcastic:"Ati ajuns mai fratilor?" si a citit intr-o graba de nedescris si era suparat de parca i-a cazut cerul. La plecare, mama plangea sa ii ierte, pentru ca erau si ei necajiti de la pierdere, si de la griji si au uitat sa mearga la el sa il ia personal cu masina. Inca un detaliu important: Un nepot al raposatei, fiind preot de rang mai inalt a venit sa il acompanieze pe preot la slujba, ceea ce aparent l-a deranjat. Am mai auzit un lucru de la martori cum ca preotul cand a plecat pe jos, a injurat, ceea ce eu gasesc a fi de neacceptat pentru un preot. straight face
Acum intrebarea mea este: "Ce ar trebui sa fac in privinta asta? Sa fac plangere la parohie? Acest om, fiind preot in loc sa ne fie aproape in momentele grele, ne-a facut de ras in fata tuturor."Astept raspuns, poate si o dezbatere

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
15 răspunsuri:
| Urzi23 a răspuns:

Urzi23 A raspuns cu intelepciune :

Alex stai asa din cite vad eu pe aici nu este nimeni fara de pacat ca sa poata judeca.Nu vad pe nimeni demn sa se aplece si sa ridice piatra.Parerea mea : solutia la supararea voastra vis a vis de Preot nu o gasesti pe TPU.Poti sesiza Ierarhul locului sau Patriarhia
Nu stiu ierarhia in Biseica dar vei fi ascultat, deoarece asa este normal si firesc. Faci o sesizare scrisa si o trimiti chiar la Patriarhie stai linistit ca va fi studiata cu atentie si vei primi un raspuns.Este corect sa scrii doar ce este adevarat nu ce spune gura lumii deoarece umbla vorba prin popor "gura lumii este sloboda". Problema cu nepotul tot Preot dar mai mare in treapta Preotiei nu ar fi trebuit sa deranjeze cu nimic ei se supun imediat Ierarhului mai mare in rang aici cred ca nu este o chestie interpretabila.Eu as face sesizare la Mitropolie sau Patriarhie si as spune adevarul dar fara floricele si gata.

| sandra2012 a răspuns:

Se pare ca preotii in ziua de azi nu mai sunt ce au fost odata. Aud si la tv tot mai multe cazuri cu preoti mult mai pacatosi ca noi. Nu e normal sa se intample asa ceva, normal ca nu e, deoarece preotii ar trebui sa fie un exemplu pentru toti crestinii, ei sa ne aduca mai aproape de Dumnezeu. Din pacate, religia in ziua de azi, oricare ar fi ea, e o modalitate de a face bani. Doamne, parca luati banii cu voi in pamant astia care vreti bani intruna. Si ma refer aici si la preoti si la toti in general.

| KodrutZ a răspuns:

Baga-ti p*&a in biserica mamilor lor de jegosi si nu ii mai baga in seama. Incet-incet, lumea se elibereaza de jugul dobitocilor astora. Nu am zis sa nu crezi in dumnezo' - daca te face sa te simti mai bine, no problem, dar animalele astea merita sa ramina cu bisericile goale.

| ShowTim3 a răspuns:

Asa este, sti cum isi freaca mainile cand moare cineva?
Asa am avut si eu un preot care nu e strain de familie, cineva in familie e blonav rau si stai asta, fiinda prieten de familie, si cand a venit pe la noi prostu dracu sa ii dau cu ciocanul peste dinti a uitat sti cum i-au sclipit ochii la bacnota de 10 lei? Sa le bag lingouri de aur in anus sa se sature de bani.
Eu de aia nu ma mai duc la biserica, e la cativa pasi de casa mea si o vad in fiecare zi! dar nu ma duc la jegosii astia de preoti care culmea, ii cunosc pe majoritate si familia mea, sti cum se bat pe bani? E bataie in biserica pe bani, iar unul din ei, seful lor are vila masina si telefon bengos.
Nu dau nici 1 leu, mai bine imi dau mie sau unora de pe strada si in loc sa ma rog la Biserica mai bine stau in camera mea si ma rog eu la Dumnezeu, nu am nevoie de un popa sa se roage el pentru mine.

| angel74dm a răspuns:

Mda, ai dreptate, sunt câţiva dintre ei şi nesimţiţi...
În cazul de faţă însă, înclin să cred că o parte din vină e şi a voastră, deoarece celălalt preot de rang înalt a fost ca o ameninţare pentru ăstalalt, de-aia era şucărit... Închipuie-ţi că-ţi duci maşina la service şi mai duci un mecanic cu tine ca să-l "asiste" pe cel de-acolo. Bineînţeles că-i sare muştarul...

| maya1 a răspuns (pentru angel74dm):

E o comparatie cu totul deplasata,si datorita unor asemenea conceptii isi permit unii asa zisi "preoti " sa se comporte astfel.
Preotul 'pastorul turmei", nu doar trebuie sa tina slujba pentru cel raposat,ci are obligatia sa sprijine moral si sa aline suferinta celor care au suferit pierderea unei persoane dragi.
In alt caz nu e preot ci un om cu un serviciu banos.
Parerea mea e sa faci plangere la parohie, poate acum nu se rezolva nimic, dar cu un asemenea tupeu sigur va mai face si alte greseli.

| Lysergide a răspuns:

Eu unu nu am incredere in ei.Pe majoritatea ii privesc ca pe niste bisnitari.

| Lysergide a răspuns:

Condoleante pentru pierderea suferita.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca de fapt se simtea mai comod in masina lui si in plus e posibil sa nu-l fi satisfacut spaga primita. Motivatia ca nu l-ati invitat personal sa mearga cu masina voastra, a fost doar de ochii lumii. Trebuia sa aiba o justificare pentru atitudinea deplasata si nu putea spune public ca a primit prea putin.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti face plangere la parohie no sa-i faca nimic in tara asta nu ai ce face totul e invers

| RagabejaAlexandru explică:

Multumesc mult prieteni pentru raspunsuri, ar trebui sa ne sesizam cu totii, deoarece acesti oameni, sunt platiti din taxele pe care le platim noi, sau parintii nostri, deci cum sa isi permita sa faca o asa scena? Tin sa precizez, ca acest om, cand a venit ca preot, era bun ca persoana, pentru ca era inca sarac, cu datorii in banci.Acum are 3 masini, o casa foarte luxoasa si si-a deschis si o farmacie. Multumesc inca o data tuturor pentru sprijin.

| KodrutZ a răspuns (pentru RagabejaAlexandru):

Cum sa isi permita? Simplu - fiindca nu ii judeca nimeni, de aia. De ce nu vine fiscul sa il ia la intrebari, de exemplu? Banii aia pe care ii iau din salariu sint bani de biscuiti... greul vine de la cei prea prosti sa le dea un sut in oua si sa le zica "ajunge!"...