Cred ca voiai sa spui "Teoria evolutiei".E o teorie, nu o poveste(si da, stiu ca in raspunsul pe care il vei da, vei zice ca e tor o poveste, dar asa te-am scutit din a mai scrie ceva inutil)
Cum e cu povestea crearii pamantului in 6 zile? Asta e o intrebare mai corecta.
"Teoria" creationista este mai aproape de o poveste.
De-a lungul timpului, conducatorii s-au folosit de diversele religii pentru a conduce multimea nestiutoare, profitand de naivitatea, lacomia si superficialitatea omului. Asa se face ca conducatorii Imperiului Roman au intuit perfect eficacitatea religiei si au pus-o in aplicare. http://www.express.co.uk/......man-empire
In felul asta au aparut povestile respective, care nu trebuie sa fie adevarate, trebuie sa fie doar crezute asa cum sunt scrise.
Oamenii de stiinta sunt interesati de adevar, de stiinta si prin munca si cercetare au ajuns la niste concluzii. Aparitia vietii nu e un lucru usor de studiat, pentru ca s-a produs cu milioane de ani in urma si in timp foarte indelungat, de aceea, reproducerea aparitiei vietii prin experimente care dureaza un timp scurt e dificila. Stiinta e un lucru folositor si mai aproape de adevar decat niste povesti scrise pentru a conduce multimea.
Cum e cu povestea creationista? Tot in genunchi? Tot in genunchi? Docili si cuminti cum va stiam?
"Religia este o chestie excelentă pentru a păstra liniștea oamenilor obișnuiți. Religia este cea care îi împiedică pe săraci să se răzbune pe bogați ".
- Împăratul Napoleon Bonaparte
Ai pus placa. Religia comite adulter cu imparatii si imparatii sunt sclavi ai religiei, o mare parte dintre ei.
La fel si povestea creationista.
Hai sa nu fim imbecili extremisti ca niciuna dintre teorii nu sunt altceva decat teorii.
"Povestea evolutiei e poveste."
Nu crezi ca e pleonasm?
Anyway, ambele sunt povesti sau teorii.Nici una nu poate fi dovedita 100% ca fiind adevarata, si ambele necesita macar un gram de credinta.
Dar daca esti ca mine, nu te intereseaza cand si cum a fost creat pamantul ci cum sa-ti traiesti viata.
Pai si atunci de ce mai intrebi, chiar vrei sa-ti dea cineva copy-paste de pe Google?
Unii din cei ce propaga religia, ajung sa creada si ei ce spun multimii. E treaba fiecaruia ce foloseste in viata, credinta sau stiinta. Credinta de asta se numeste credinta ca nu e verificata corespunzator. Spun ca cred atunci cand nu am siguranta. Ce e deja verificat si verificabil se numeste stiinta.
Eu nu folosesc credinta din cauza ca nu se verifica corespunzator, din contra, mai mult nu se verifica deacat se verifica, deci sansele sa cred in povesti mincinoase sunt 0.
Tu nu intelegi nici acum ca modelul standard al particulelor elementare e o credinta? Nu a vazut nimeni vreo particula elementara. Cel mult a fost fotografiat atomul de hidrogen. Ceva mai fin nu a fost fotografiat. Nu s-a vazut niciun electron singur, niciun foton singur.
Tu copy paste sau memorare redare fara sa treci prin filtrul ratiunii.
Sincer, putin ma intereseaza daca s-au vazut sau nu particulele elementare, dar s-au vazut efectele, ceea ce la Dz nu se vede nicicum. Cei care au scris povestile cu Dz, e si normal ca nu puteau sa scrie ca Dz e inexistent, rau si neputincios si ca nu face nimic, pentru ca atunci atat ei cat si povestile lor mincinoase nu aveau nici o valoare in ochii multimii, asa ca au trebuit sa scrie ca e atotputernic si iubitor ca sa atraga multimea credula, lacoma si superficiala. In realitate, se vede cum Dz cel iubitor, atotputernic si invizibil lasa oamenii sa moara in razboaie, in accidente, de boli si de foame, deci se vede ca e doar o minciuna pentru prostirea multimii nestiutoare.
Asa e si cu Dumnezeu. Se vad efectele actiunilor Lui. ADN si ARN nu apar de la sine fara vreo inteligenta.
Cu intrebarea de fata am accentuat ca credinta e o ramura stiintifica precum in cazul modelului standard al particulelor elementare.
Nope, cu intrebarea asta nu ai ai accentuat nimic; tu stii doar sa aberezi in cele mai cretine moduri, cu cele mai irationale corelatii.
Tu habar nu ai sa te exprimi coerent.
Eu n-am inteles nicio oca din toata bulibaseala ta de conversatii.