| Esperança a întrebat:

Cum explicati acest verset:
"Toti gresim in multe feluri. Daca nu greseste cineva in vorbire, este un om desavarsit si poate sa-si tina in frau tot trupul."?

Răspuns Câştigător
| Allrc24 a răspuns:

In sensul ca este cel mai greu sa iti infranezi gura.cateodata iti vine sa spui vb nelalocul lor(aici intra injuraturile, glumele prostesti, vb goala despre desertaciuni etc.) dar daca reusesti ca iti infranezi vorba va fi mai simplu sa iti infranezi apoi trupul. happy

9 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Ai grija ce gandesti, gandurile tale devin cuvinte. Ai grija ce spui, cuvintele devin actiuni. Ai grija ce faci, atiunile devin obiceiuri. Ai grija ce obisnuiesti sa faci, obisnuintele devin caracter. Analizeaza-ti caracterul, iti devine destin.

| Esperança explică:

Toate soiurile de fiare, de păsări, de târâtoare, de vieţuitoare de mare se îmblânzesc şi au fost îmblânzite de neamul omenesc,
dar limba niciun om n-o poate îmblânzi. Ea este un rău care nu se poate înfrâna, este plină de o otravă de moarte.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Esperança):

Bravo,,ma bucur ca intelegi, chiar daca nu reusesti sa ii faci pe altii sa inteleaga.De fapt, nu este vorba despre limba ci despre subconstientul omului, sau creierul mic, creierul de rezerva.Cel care ne tine in viata.Numai bine.

| Woodenpints91 a răspuns:

Din punctul meu de vedere,eu nu greşesc niciodată.
Din punctul celorlalţi de vedere, întreaga mea viaţă e o greşeală.
Păcat însă că părerea lor nu contează.

De ce mi-aş ţine în frâu trupul? Dacă am chef să fac ceva care-mi place, o fac fără resentimente sau mustrări de conştiinţă.

| danay72 a răspuns:

Ca nu exista om perfect, toti pacatuim.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vorbirea nu implica lipsa desavarsirii! Faptele, da.
Parca erai experta in chestiile astea... Ce s-a intamplat, ai inceput sa ai indoieli?

| Esperança explică (pentru anonim_4396):

Nu am indoieli, voiam sa aud pareri, iar tu nu ai inteles acest verset!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Unde ai gasit pasaju asta in ce carte? sa-mi spui si mie big grin