| OctavianDanielMaria a întrebat:

Cum explicati Matei 7: 7? Si Matei 17:20. Matei 21:21. Ioan capitolul 14 versetele 12 si 14. Marcu 9:23.

8 răspunsuri:
| Werrich a răspuns:

Daca ai cont pe YouTube vezi ca vinerea de la orele 20 pe canalul Casa de Rugaciune pentru Toate Popoarele este o emisiune in care poti pune intrebari despre versetele biblice.

| Werrich a răspuns:

Matei 7:7 Cereţi, şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.

Cereţi. După ce a arătat înaltele idealuri ale împărăţiei cerurilor (cap. 5, 21- 7, 6) Isus se ocupă acum, în restul discursului Său, de mijloacele prin care cetăţenii împărăţiei Sale pot face ca aceste nobile însuşiri să facă parte din viaţa lor (cap. 7, 7-12). El conduce pe ascultătorii Săi la răscrucea drumurilor şi le atrage atenţia la faptul că cetăţenia în împărăţia Sa cere mari sacrificii personale (Matei 7, 13.14; cf. Luca 14, 27-33) şi nu ar trebui să fie asumată în chip necugetat. El avertizează contra filozofiei şi sfatului pretinşilor lor conducători religioşi, lupii îmbrăcaţi în piele de oaie (Matei 7, 15-20) şi încheie cu un apel cât se poate de solemn de a trăi potrivit cu principiile împărăţiei (v. 21-27).

Recunoscând imposibilitatea ca păcătoşii să-şi rânduiască de la sine viaţa în armonie cu principiile Legii divine, Hristos atrage atenţia ascultătorilor Săi la Izvorul puterii vieţuirii creştine. Tot ce le trebuie cetăţenilor împărăţiei este ca ei să ceară. Ceea ce ei nu pot face în propria lor putere se poate săvârşi când efortul omenesc este unit cu puterea dumnezeiască. Cei care cer nu vor fi dezamăgiţi (v. 9-11). Dumnezeu nu face economie cu darurile cerului; El nu se poartă cu oamenii cum se poartă ei unul cu altul (v. 1-6), ci este milostiv şi îndurător.

20 „Din pricina puţinei voastre credinţe", le-a zis Isus. „Adevărat vă spun că, dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: „Mută-te de aici acolo", şi s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinţă.

Necredinţei. Dovezile textuale sunt împărţite (cf. p. 146) între exprimarea aceasta şi „puţină credinţă”. Ucenicii aveau prea multă credinţă în ei înşişi şi prea puţină credinţă în Dumnezeu (vezi la cap. 8, 26).

Grăunte de muştar. Vezi la capitolul 13, 31, 32. Pentru ilustraţii asemănătoare date cu alte ocazii, vezi Matei 21, 21; Marcu 11, 23; Luca 17, 6. Sămânţa de muştar poate fi mică la început, dar în ea este ascuns principiul de viaţă şi, dacă i se oferă împrejurări favorabile, va creşte.

Aţi zice muntelui acestuia. Hristos vorbeşte aici la figurat despre mari obstacole întâmpinate de ucenicii Săi când îndeplinesc însărcinarea evanghelică. Este cât se poate de sigur că Isus n-a intenţionat ca ucenicii Săi să meargă prin ţară mutând din loc munţii reali. Cu toate acestea, El a făgăduit că nici un fel de dificultăţi oricât de mari ar părea, nu pot să împiedice realizarea scopului Său divin de a-i mântui pe păcătoşi (vezi Isaia 45, 18; 55, 8-11).

Nimic nu v-ar fi cu neputinţă. „La Dumnezeu, toate sunt cu putinţ㔠(Matei 19, 26).

Răspuns utilizator avertizat
| Werrich a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Ii da casa, dar sa faca cerere si la Directia de Asistenta Sociala de care apartine.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Werrich a răspuns:

Pe myBible.ro sunt comentate majoritatea versetelor.

Răspuns utilizator avertizat