anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum explicați textul din Ioan capitolul 8, versetul 56? 
https://www.biblegateway.com/......?/passage/

10 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Explică Isus mai jos.
-----
Tatăl vostru Avraam a* săltat de bucurie că are să vadă ziua Mea; a** văzut-o şi s-a bucurat."
* Luca 10:24 ** Evr 11:13
57
„N-ai nici cincizeci de ani", I-au zis iudeii, „şi ai văzut pe Avraam?!"
58
Isus le-a zis: „Adevărat, adevărat vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sunt* Eu."
* Exod 3:14 Isa 43:13 Ioan 17:5 Ioan 17:24 Col 1:17 Apoc 1:8
59
La auzul acestor vorbe, au* luat pietre ca să arunce în El. Dar Isus S-a ascuns şi a ieşit din Templu, trecând** prin mijlocul lor. Şi aşa a plecat din Templu.
----
Nici asta nu înțelegi?
Și la asta vrei explicație?
----
S-a ascuns, trecând prin mijlocul lor.
A trecut pintre ei, fără ca ei să îl vadă.
Eu știu cum se face asta.
Dacă vrei, te învăț.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Avram ala freca menta toata ziua si se bucura ca vine si duminica ca sa o frece cu scuza ca vezi dom'le e ziua barbosului si atunci toti trebuie' sa o frece.

| mentholinks a răspuns:

Probabil ca mortii vad si aud tot.

| anonim_4396 explică (pentru mentholinks):

Sufletele simt si sunt "atinse" de tot ce se "leaga " de ele. Nu trebuie sa le spui nimic, nu trebuie sa te apropii fizic. Sufletul simte cand "exista" inauntrul tau.
Ascultatorii vor gandi informatia primita.

| CostinAlamariu a răspuns:

In acest verset Iisus le spune fariseilor ca ei sunt straini de semintia lui Avraam deoarece Avraam cand a (pre)vazut ziua crucificarii si a învierii Mantuitorului stiind astfel ca prin Hristos va veni mantuirea s-a bucurat, spre deosebire de farisei care Îl au pe Mantuitor in fața lor și în loc sa se bucure si ei ca parintele lor Avraam acestia Îl acuza pe Hristos.

| Panamax a răspuns:

S-a bucurat bietul om ca a fost invitat la bairam de ziua sefului, femei, bautura, potol manele etc.

| fllu07 a răspuns:

„Tatăl vostru Avraam s-a bucurat mult în speranţa de a vedea ziua mea şi a văzut-o şi s-a bucurat". Da, crezând promisiunea lui Dumnezeu, Avraam a aşteptat cu nerăbdare venirea lui Mesia. „N-ai nici cincizeci de ani şi totuşi l-ai văzut pe Avraam?", îl întreabă neîncrezători iudeii. Isus le răspunde: „Foarte adevărat vă spun: Eu eram înainte ca Avraam să vină în existenţă". El se referă la existenţa sa preumană ca fiinţă spirituală puternică în cer

| kb9 a răspuns:

Daca ai nevoie de o explicatie, poti vorbi cu Ioan in persoana.

| anonim_4396 explică (pentru kb9):

De ce nu mai bine cu voi?
E un verset curat, deloc complicat.

| Colr3x a răspuns:

E o scoatere din context. Mai marii templului nu l-au acceptat pe Hristos ca fiind Mesia, deși El le-a dat o mulțime de dovezi. Una dintre aceste dovezi este acest verset. Dar ca să-l înțelegi mai bine trebui să-l integrezi in contextul dat.