Explică Isus mai jos.
-----
Tatăl vostru Avraam a* săltat de bucurie că are să vadă ziua Mea; a** văzut-o şi s-a bucurat."
* Luca 10:24 ** Evr 11:13
57
„N-ai nici cincizeci de ani", I-au zis iudeii, „şi ai văzut pe Avraam?!"
58
Isus le-a zis: „Adevărat, adevărat vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sunt* Eu."
* Exod 3:14 Isa 43:13 Ioan 17:5 Ioan 17:24 Col 1:17 Apoc 1:8
59
La auzul acestor vorbe, au* luat pietre ca să arunce în El. Dar Isus S-a ascuns şi a ieşit din Templu, trecând** prin mijlocul lor. Şi aşa a plecat din Templu.
----
Nici asta nu înțelegi?
Și la asta vrei explicație?
----
S-a ascuns, trecând prin mijlocul lor.
A trecut pintre ei, fără ca ei să îl vadă.
Eu știu cum se face asta.
Dacă vrei, te învăț.
Avram ala freca menta toata ziua si se bucura ca vine si duminica ca sa o frece cu scuza ca vezi dom'le e ziua barbosului si atunci toti trebuie' sa o frece.
Sufletele simt si sunt "atinse" de tot ce se "leaga " de ele. Nu trebuie sa le spui nimic, nu trebuie sa te apropii fizic. Sufletul simte cand "exista" inauntrul tau.
Ascultatorii vor gandi informatia primita.
In acest verset Iisus le spune fariseilor ca ei sunt straini de semintia lui Avraam deoarece Avraam cand a (pre)vazut ziua crucificarii si a învierii Mantuitorului stiind astfel ca prin Hristos va veni mantuirea s-a bucurat, spre deosebire de farisei care Îl au pe Mantuitor in fața lor și în loc sa se bucure si ei ca parintele lor Avraam acestia Îl acuza pe Hristos.
S-a bucurat bietul om ca a fost invitat la bairam de ziua sefului, femei, bautura, potol manele etc.
„Tatăl vostru Avraam s-a bucurat mult în speranţa de a vedea ziua mea şi a văzut-o şi s-a bucurat". Da, crezând promisiunea lui Dumnezeu, Avraam a aşteptat cu nerăbdare venirea lui Mesia. „N-ai nici cincizeci de ani şi totuşi l-ai văzut pe Avraam?", îl întreabă neîncrezători iudeii. Isus le răspunde: „Foarte adevărat vă spun: Eu eram înainte ca Avraam să vină în existenţă". El se referă la existenţa sa preumană ca fiinţă spirituală puternică în cer
De ce nu mai bine cu voi?
E un verset curat, deloc complicat.
E o scoatere din context. Mai marii templului nu l-au acceptat pe Hristos ca fiind Mesia, deși El le-a dat o mulțime de dovezi. Una dintre aceste dovezi este acest verset. Dar ca să-l înțelegi mai bine trebui să-l integrezi in contextul dat.