Cine Il cauta cu tot dinadisul pe Dumnezeu, Il va gasi. Am citit marturia unui musulman pe care tatal sau l-a dat la scoala pentru a ajunge preot in religia lui. El Il cauta din toata inima pe Dumnezeu adevarat, si L-a gasit. El a devenit crestin, chiar cu riscul vietii sale. Cand Il intalnesti cu adevarat pe Dumnezeu, esti gata sa platesti pretul.
Orice om are indoieli. Apartin ratiunii. Arta de a explora un necunoscut chiar daca acest necunoscut este un lucru rau. Daca as fi fost de alta religie poate ca Dumnezeu mi ar fi oferit o sansa sa aflu adevarata cale. Religia mea este superioara deoarece ofera cea mai buna aproximare, in limitele umane, a binelui din punct de vedere etic.
Depinde foarte multe in ce anturaj umbli, in care cerc te invarti. Asa se poate explica si cu cei parasesc crestinismul, la indemnul persoanelor ce apartin diferitelor secte.
Probabil, nu.
nici acum nu sunt 100% de acord cu tot ceea ce spune religia mea, dar n-o sa trec la vreo alta religie
desi, daca ma nasteam intr-o tara araba, incercam sa scap de acolo pentru ca ei si religia lor trateaza femeile ca pe niste sclave si sunt de o cruzime medievala. ~.~
Credința cât și dogmene creștine tind pe subiectivitate. Adevărul n-o să fie niciodată absolut, iar perspectivele se împart + că orice religie se bazează pe criteriile spațiale și temporale.
Dar tu de ce crezi ca religia asta e buna si nu cea islamica?(nu sunt ateu si cred in dumnezeu).
Care credeti voi ca este MAREA difernta intre religia ta si ce islamica. budista etc? Ca au alte traditii? si ce? tu nu ai aceleasi traditi duminica in familie ca prietena ta? e si ce? asta inseamna ca tu familia ta nu e buna.
Care credeti ca mai e alta difernta? Ca tu ii zici Dumnezeu si ala Alah sau mai stiu eu cum? Tu ii zici mamei tale mama altul iti zice mamicuta.Asta inseama ca daca altul ii zice altfel inseamna ca nu e bine? Nu, fiecare Il numeste cum vrea dar e o singura persoana
Eu consider ca nu exista zei, ca sa iti raspund la prima intrebare Dar tu, crezi in Dumnzeu? Nu se vede, dupa raspuns, bine, asta e de fapt vechea problema cu "ateii stiu mai multe despre religie decat crestinii", dar despre asta alta data. Ortodocsi afirma ca Dumnzeul lor e cel adevarat, ca cel al carui Fiu a coborat pe Pamant a creat tot si nu Alah, care era un profet. Pe de alta parte islamistii spun ca Alah este adevarat, nu Dumnezeu. Diferentele intre religii sunt izbitoare, afirmatie pentru care se gasesc multe exemple. Intrebarea a fost simpla, dar vad ca a ramas neinteleasa: daca erai de religie islamista, credeai ca religia ta e cea dreapta sau tot crestinismul, cum crezi acum?
Banuiesc ca Nu.Conteaza foarte mult cine iti inzestreaza religia, cum te educa parintii de mic copil. Eu sunt crestin ortodoxa iar parintii mi-au explicat ce inseamna religia, m-au invatat cat de important e sa crezi in Dumnezeu, sa te rogi lui si cat de mult te ajuta asta in viata. Poate de aceea cred ca religia pe care o am este cea dreapta si incerc sa o povestesc si altora. Insa nu le resping pe celelalte. Important e ca toti sa creada in Dumnezeu si sa se roage lui. Nimeni nu a fost pe lumea cealalta sa ne spuna daca exista sau nu, insa daca ne rugam si credem nu avem nimic de pierdut, insa daca nu ne rugam si intr-adevar exista Dumnezeu pierdem totul.
Treaba asta cu "daca ne rugam si credem nu avem nimic de pierdut, insa daca nu ne rugam si intr-adevar exista Dumnezeu pierdem totul."a zis-o unu' Pascal parca nu? A zis-o bine, dar cred ca aceasta conceptie a avut alta insemnatate.Treaba cu ma rog la Dumnezeu si observ ca da roade,ca ma ajuta si nu stiu ce, cred ca are la baza ideea Placebo, crezi cu tarie ca exista ceva acolo care te ajuta de fiecare data cand te rogi si prin urmare reusesti in ceea ce ti-ai propus sa faci, culmea prin puterile proprii, dar multi sunteti prea orbi sa acceptati acest lucru si acordati tot meritul unei asa zise entitati care nu poate fi dovedita logic.
Ai scris atat de frumos,! M-ai atins in launtricul sufletului, Oricine ai fi, CRED ca esti un OM bun.
Multumesc!