Cat de maret straluceste in fata ochilor credintei Persoana Mantuitorului! Sa nu uitam harul Domnului nostru Isus Hristos:''El, macar ca era bogat, S-a facut sarac pentru voi, pentru caprin saracia Lui, voi sa va imbogatiti.''Numai Mantuitorul poate da valoare si sens vietii noastre.Cine Il are pe Isus ca Mantuitor, are viata, are exemplu de comportament in El.Sa-L acceptam chiar acum in vietile noastre; maine poate fi prea tarziu, un vesnic prea tarziu.
Asa este.Credinta noastra se poate vedea prin faptele noastre bune.Ea trebuie sa ajunga la maturitate si noi sa ajungem sa ne asemanam tot mai mult cu Domnul Isus.
Am vazut oameni extraordinari de buni dar care erau atei, am vazut si crestini practicanti extrem de rai. Faptele bune si iubirea sunt fundamentul religiei crestine, dar simplu fapt ca ai credinta nu te face mai bun.
Cei despre care ai spus tu, foarte bine punctat nu se pot numii oameni cu credinta, sper ca ai inteles ce am vrut sa spun, iar cei ce sunt atei dar sunt oameni buni au tot respectul meu, dar Domnul ii asteapta si pe ei la El.
Eu de obicei nu cataloghez oamenii ca si "credinciosi" "necredinciosi". Oamenii de care iti zic, se duc la biserica in fiecare duminica, participa la slujbe si la ritualuri, dar daca ai fi cazut pe strada ar trece pe langa tine nepasatori. Sunt de acord ca, credinta in divinitate poate da un plus de bunatate omului, dar nu este general valabil. Din ce am observat foarte multi nu au habar care este treaba cu credinta. Exista oameni care cred ca daca te rogi o sa iti pice ceva din cer, exista oameni care urmaresc doar sa obtina mantuirea si un loc caldut in Rai, exista oameni care se roaga de frica, exista oameni care dau bani la saraci gandind ca i se intorc inzecit dupa moarte.Nu vreau sa critic religia crestina, dar parerea mea sincera e ca promoveaza prea mult idea ca daca faci bine, iti iubesti si ajuti aproape o sa primesti o rasplata de la Dumnezeu. Cei mai multi crestini care fac lucruri bune o fac ori din frica de iad, ori pentru ca " asa a zis Dumnezeu", ori pentru a primii cazare pe perioada nedeterminata in Rai. Ceea ce dupa parerea mea nu este corect. Eu apreciez oamenii care daca fac bine sau rau, o fac pentru ca asa simt ei, independent de orice alt lucru. Nu neg importanta invataturilor crestine, dar nu pot nici sa nu constat lucrurile care nu sunt tocmai in regula. Pe scurt, voiam sa zic ca religia ( crestinismul) promoveaza valorile umane, credinta nu este direct proportionala cu bunatatea.
Focul este intretinul in primul rand de oxigen dar pentru un ignorant de stiinta e ok raspunsul
Esti cel mai amuzant om pe care l-am cunoscut.Tu mori daca pur si simplu raspunzi la intrebare? Stai linistit stiu ca arderea este intretinuta de oxigen nu sunt deloc un ignorant de stiinta.
De ce il intretine oxigenul?
Am fost lipsit de Dumnezeu si nu am ucis, nu am violat.Dar daca tu esti asa de sigur ca asta asi face atunci mai bine raman cu Domnul.
Focul nu este intretinut doar de paie (desi inteleg logica), iar credinta nu este intretinuta de fapte bune si iubire. Credinta este intretinuta de lipsa ratiunii, de orbirea logicii, caci asta este necesar pentru a crede ceva, fara motiv sau dovada.
Moralitatea nu reprezinta infaptuirea lucrurilor bune pentru ca cineva iti spune asta sau pentru ca te temi de un zeu, ci reprezinta infaptuirea de lucruri bune pentru ca vrei sa o faci.
DeProfundis99 întreabă: