| chiftelutacrocanta a întrebat:

Cum gandeste un om care n-a auzit niciodata nimic despre Dumnezeu?

Sa presupunem ca acelui om ii este data o biblie falsa despre crearea universuluii cu cuvinte marete,si afla din acea biblie falsa ca creatorul universului este un copac. Va crede el ce este scris acolo? De cate ori va merge la copac,se va uita ca nebunu la copac si va zice multumesc creatorule copac ca m-ai creat si eu stiu ca ma vezi acuma,si in acelasi timp va astepta un miracol din partea copacului sa se miste sau sa vorbeasca,si de cate ori va intampina o problema si va vedea copacul lipsit de frunze, va zice ca creatorul e suparat, si va gandi si el negativ, si toate ii vor merge prost? si de cate ori va inflori copacul va zice ca creatorul e multumit? si va gandi pozitiv si toate ii vor merge bine? Vreau sa stiu daca cuvintele religioase chiar dau un sentiment sau practic e doar increderea acea absurda pe interes venita din necunoscut?
Necunoscutul creaza iluzii care se destind pe alte meleaguri iluzorii si dau un sentiment tot la fel de iluzoriu din cauza interesului nostru? Are vreo legatura influenta oamenilor din jur?

Poate fi creierul chiar atat de bine influentat cu niste cuvinte venite din necunoscut,, miraculoase,, care par sa ne ajute in viata?

6 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Cam aşa ceva.

Faci progrese, felicitări.

| Oana92 a răspuns:

E greu de crezut ca exista persoane care nu au auzit vreodata de Dumnezeu sau de un ''inlocuitor'' pentru El. In toate popoarele, triburile, colturile lumii exista o teorie despre Cineva superior noua care a facut lumea.

E foarte posibil ca oamenii sa creada aceasta poveste cu copacul daca a crescut intr-un mediu in care respectivul copac a fost venerat si considerat Creator. Exista fireste si multe modalitati de a te documenta despre Divinitate.

Eu una cred ca e mai putin important felul in care Il numim, consider ca valoreaza mai mult sa fim buni si sa tinem cont de lucrurile bune pe care Dumnezeu le vrea de la noi. In fond, in toate religiile personajul superior are cam aceleasi cerinte de la oameni. Traditia si numele - astea sunt aspecte stabilite de oameni. Si conteaza sa crezi din suflet, nu doar pentru ca trebuie.


Mi-am facut licenta pe modul in care religia si urmarea unor ritualuri (rugaciune, post, mersul la Biserica) influenteaza starea de bine a persoanelor de varsta a treia. Si da, ideea de Dumnezeu si realizarea ritualurilor (am avut populatie ortodoxa si catolica) influenteaza in mod pozitiv starea de bine si nu e doar o chestie de suprafata pornita din ideea ca e mai bine sa crezi decat sa nu crezi. In tot ce am citit eu despre asta, ca cercetari ma refer, rezultatele au fost de acest gen.

| VelaJohnny a răspuns (pentru Oana92):

Crezi ca toate religiile te conduc spre adevaratul Dumnezeu?

| EneCristian a răspuns:

Sunt doua cazuri:
Fie el este crescut de mic si inoculat ca acea biblie e adevarata si va crede pana la un punct cand va vedea civilizatia.Fie nu va crede nimic.

| godge a răspuns:

Da exact asta se va intampla. Exact asta s-a intamplat si cand a aparut crestinismul islamul sau proce alta religie. Toata religia nu e decat o iluzie data de esecul formararii unei ipoteze corecte si lipsa verificarii ei.
De asemenea dupa un timp omul de care zici tu se va atasa de ideea ca acel copac e creatorul o va considera normalitate si pe toti cei nu o accepta ca fiind deviati.

| Gab_Gabone_1994 a răspuns:

Dacă acel om vede o mulțime de oameni care crede ca acel copac este Dumnezeu, va acționa spiritul de turma și va fi influențat. Exista însă șanse sa creadă și ceea ce citește din acea biblie falsa, totul depinde de cât de dezvoltată e imaginația lui și de cât de rațional este. Ideea e ca religia e cea mai mare forma de manipulare în masă.