Mai bine nu-i zici nimic, va încerca să te îndoctrineze iarăși.
Bravo, mă bucur că încep oamenii să mai vadă și dincolo de doctrină.
Ii zici asa:
Domnu Ninja fara suparare cred ca m-ai aburit suficient pana acum.
Nu ii spune nimic.
De ce?
Va incerca sa "te readuca pe calea cea dreapta", adica iti va tine o predica lunga si care nu te va ajuta deloc(poate doar sa te enerveze si sa iti pierzi timpul)
Probabil ar aprecia sinceritatea ta. Nu știu ce fel de duhovnic ar fi acela care nu apreciază adevărul
Daca ai un duhovnic o sa presupun ca ai avut o relație personala cu Dumnezeu și cu biserica, ca te-ai spovedit, împărtășit și ai participat activ la viata aceasta de crestin. Asta nu este de neglijat, o persoana care doar a auzit de Dumnezeu poate sa Il nege, dar pentru tine, care ai făcut câțiva pași spre El, parca nu iti este la fel de ușor sa renunti. Inclusiv faptul ca te-ai gândit sa iti anunti duhovnicul imi spune ca undeva, în sufletul tău, încă mai crezi. Măcar un pic.
Sunt momente în viata când ne îndoim, când nu mai găsim sens, momente când vrem sa renunțăm. Cu toții trecem prin asta. Poți sa Ii spui chiar și Lui "Doamne, dacă existi, arata-mi, ajuta-ma, fa ceva". Nu se va supara.
Acum ca sa iti răspund la întrebare, sunt de părere ca trebuie sa ii zici duhovnicului tau, poate iti va spune ceva ce nu știai, poate o sa iti arate un lucru pe care tu nu il vedeai sau nu il interpretai cum trebuie. El nu te va judeca, nu te va forta sa crezi daca tu nu mai vrei, nu o sa te lege în Biserica sa te spovedească cu forța. Decizia este numai și numai a ta. Crede-ma. Du-te la el cu inima deschisa și spune-i chiar asa " am venit aici ca să va spun ca nu mai cred". Iti va zâmbi cu siguranță, iti dai seama de cate ori a mai auzit același lucru? Câteodată suntem copii...
Sunt convinsa ca va știi ce sa iti spuna, tu doar încearcă sa fii receptiva, nu ai motive sa iti faci griji.
angelica02 întreabă: