| magdalenaaa a întrebat:

Cum imi dau seama cand cineva face blasfemie? Si daca civea spune ca dumnezeu nu exista, asta este blasfemie?

10 răspunsuri:
| emy a răspuns:

Nu, nu cred că e blasfemie. E doar realitatea.

| RAY a răspuns:

Blasfemia este folosirea nerespectuoasă a numelui unei divinități, defăimarea religiei, comiterea unui sacrilegiu.

ateismul este lipsa teismului nu ar putea fi o blasfemie

suntserios
| suntserios a răspuns:

Faptul ca i ai scris numele cu litera mica nu e o mica blasfemie?

| anonimg a răspuns:

Blasfemia poate fi manifestată în mai multe feluri.
1. Atunci când punem lucrările diavolului pe seama lui Dumnezeu (ex: când spunem că Dumnezeu este vinovat de păcatul existent în lume, și implicit de urmările acestuia: suferință și moarte, războaie, foamete, boli, dezastre naturale).
2. Atunci când punem lucrările lui Dumnezeu pe seama diavolului (ex: când Domnul Isus a făcut minuni, când a scos demoni din oameni, era acuzat că a făcut lucrul acesta cu puterea diavolului).
3. Când omul își atribuie puterea lui Dumnezeu (ex: doar Dumnezeu poate să ierte păcatele. Niciun om, oricât de sfânt ar fi el, el nu este Dumnezeu, nu face parte din Sfânta Treime ca să aibă puterea de a ierta păcatele. Noi putem -și trebuie- să iertăm pe aceia care ne-au greșit; dar păcatul este strict legat de om și de Dumnezeu, pentru că prin păcat omul a călcat Legea lui Dumnezeu. De aceea păcatul este călcarea legii lui Dumnezeu și omul trebuie să-și mărturisească păcatul înaintea lui Dumnezeu. Păcatul personal va fi mărturisit personal; păcatul unui colectiv, va fi mărturisit colectiv.) A ierta păcatele este blasfemie, hulă împotriva lui Dumnezeu. Doar sângele lui Isus poate să curățească păcătosul de păcatul lui. Acest lucru implică voința păcătosului de a-și mărturisi păcatul înaintea lui Dumnezeu.

| 1onurSimion a răspuns:

Blasfemia este cu totul altceva.iar în a nu crede în Dumnezeu este negarea propiei existențe...

| EestiSodalane a răspuns:

E absolut evident cand cineva face blasfemie. Și nu as considera ateismul in sine o pozitie blasfemitoare. Cel putin nu intotdeauna

| T0Teu a răspuns:

Tu ce crezi? E o diferenta intre "Eu nu cred in Dumnezeu " si "Nu exista Dumnezeu ". Daca spui ca nu exista minti

| andreiadrian03 a răspuns:

Cum sa fie blasfemie din moment ce nu a aparut niciodata tuturor ci numai unii au halucinat sau mintit?

N religii n dzei.Dzeu nu exista.

Cum puteti crede ca exista un Dzeu Dumnezeu care ar fi facut planete mai amarate Prea Bune cristoase isuse Fara Aparare dar ar fi ales Pamantul inferior, adica e inferior Dzeu Dumnezeu, oaie ratacita, nebun?