| mentholinks a întrebat:

Cum imi pot da seama daca sunt posedat, a pus Satana stapanire pe mine?

44 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Nu iti poti da seama.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nu poti sa iti dai seama. Pentru ca nu esti big grin

| Wr3nch a răspuns:

Nu esti pentru ca nu a existat posedarelaughing) Foarte interesant cum a disparut pe masura ce umanitatea a invatat mai multe despre bolile mentale, crize epileptice, etc.

| minrest a răspuns:

Orice ganduri care te fac sa te consideri posedat, sunt de fapt manifestarea bolii. Daca vezi urme de copite, e bine sa te gandesti la cai. Nu la zebre. Poate ca au scapat zebrele de la circ, e posibil, nu? Dar nu este credibil, cand sunt atatia cai, sa fi scapat singurele zebre din oras ca sa ne incurce pe noi.

| minrest a răspuns:

Satana este procuror; ca atare nu are dreptul sa faca delicte, luand controlul acuzatului, pe care sa le puna in sarcina acuzatului. Orice astfel de dovezi ar fi nule de drept. Nu se poate prezenta in fata judecatorului cu astfel de dovezi, caci Acesta stie cum sunt obtinute. Asa ca, nu exista posesie. In antichitate, se credea ca psihozele sunt manifestari ale posesiei de catre duhuri, dar astazi se stie ca sunt boli psihice, iar aceasta teorie explica mult mai bine, mai complet fenomenul.

| doctorandus a răspuns (pentru minrest):

Dar este foarte simplu de aflat cine e posedat. Unul care sustine ca Biblia impune monogamia este posedat, deoarece orice cititor al Bibliei se poate convinge cu ochii lui ca nu e asa.

| StrongHeart a răspuns:

Cand nu mai esti tu insuti, cand nu iti poti controla actiunile si te trezesti ca esti blocat in anumite tipare de gandire care te fac sa gandesti, sa vorbesti si sa faci voia lui, adica energia demonica iti distruge incet viata, care este foarte pretioasa.
Eu am fost posedat si modul in care m-am simtit nu se poate descrie in cuvinte.Nu mai esti tu,te urasti din toata fiinta,auzi voci, ai vedenii, vezi umbre, ai impresia ca e vorba de ceva demonic si partea nasoala e ca nu poti sa fugi, oriunde ai fugi te bantuie, actiunile din trecut, oamenii pe care i-ai dezamagit.
Poti sa simti caldura cand sunt -10 grade sau frig cand sunt 30 de grade,iti distruge toate simturile,sfarsesti la nebuni, la puscarie sau mort. Daca te afli in postura aia trebuie sa faci o schimbare urgent si sa te dedici cu totul luminii si fortelor binelui si sa lasi umbra trecutului in spate si sa te rogi sa fii iertat.
Nu poti fugi pentru ca este in tine, nu e ca o forta exterioara, ci una interioara, pentru ca in mod nevazut intra in viata ta, prin oameni, prin idei.Ideile iti modifica subconstientul.
Deci daca pune cu adevarat stapanire pe tine,iti distruge sanatatea,iti ia mintile,iti ia tot ce e drag,iti vrea sufletul efectiv,vrea sa te batjocoreasca cat mai mult si sa te faca sa suferi.
In acest caz,trebuie neaparat,oricat de necredincios ai fi,sa pui mana pe o biblie,sa iei apa sfintita,sa spui rugaciuni, canoane, sa repari ce poti repara, nu vrei sa te prinda moartea nepregatit.
Iti spun din experienta, nu e nimic cool in a il sluji pe diavol, e de fapt un mod mizerabil de a trai.
Trebuie sa slujim lui Dumnezeu, el e singurul care ne va elibera.El are cheia iadului si mortii.

| anonim_4396 a răspuns (pentru StrongHeart):

Ceea ce descrii tu acolo este o senzatie cauzata de teama, cand te afli in pericol esti amenintat, inecat in ceva care se petrece in jurul tau. Mintea ta nu constientizeaza ce se petrece de fapt, tot corpul tau reactioneaza, inspaimantat.
Amenintarile din jur iti cauzeaza mult stress, si neputand sa le indepartezi, te domina.
Ceea ce simti inauntru este o reflectie a lor, din frica care ti-o cauzeaza. Acest dusman este superior si nu poti scapa de el, devii el inauntrul tau, tot ce iti face se reflecta in tine.
Pentru ca unii oameni gasesc nevoia asta in religie, nevoia de a "fi cu familia cea buna" cand li se intampla rele. Exista si persoane care au familii reale si sunt terorizate in numele acestui dzeu de catre straini. Oamenii care nu se inteleg cu familiile lor reale, vor gasi acest refugiu de a avea "casa" in religie, o familie/casa imaginara. Pentru oamenii de rand, familia lor reala nu este indeajuns cand au de a face cu oameni importanti.

| StrongHeart a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu gasesc adevarul in biblie. Uneori Il urasc sau nu il inteleg,e un adevar cumplit, cu multe atrocitati, cu falsi profeti poate, confuzie, sentiment de vinovatie si regret.Intotdeauna minciuna e amestecata cu adevarul.
Dar este adevarul pur.Insa interpretarea mea a textelor biblice este limitata de minte. Mintea de fapt,daca nu e in armonie cu sufletul, devine o inchisoare.
Oamenii care ii terorizeaza pe altii in numele Lui, dupa mine, gresesc mai mult decat necredinciosii.
Pentru mine doar Dumnezeu da judecata finala, oamenii sunt simplii actori in teatrul vietii.

| anonim_4396 a răspuns (pentru StrongHeart):

La judecata esti in fiecare zi din viata, conteaza ziua de ieri ce ai adunat ieri, poti pierde acum sau poti continua. In viata oamenii sunt judecatorii care iti controleaza drumul, si te afecteaza psihic si emotional cum fiecare individual interactioneaza cu tine. Unii oameni prefera varianta usoara sa creada in dz care s-a ocupat de tot, altii isi bat capul cu fiecare fleac cum se incurca rolurile oamenilor contra preferintelor si alegerilor sale. atunci acuzi ca omul isi bate joc (pentru ca ai observat toate celelalte intamplari). Unii oameni prefera sa vada ca pe un miracol facut pe dz.
Cand nu poti schimba locul sau oamenii, le schimba timpul, se razgandesc, mai se strica ceva si trebuie inlocuita piesa, cand nou nu-ti permite viata.
Cand situatia persista, omul ori se obisnuieste ori se satura, depinde cat contribuie la situatie.
Unii nu-si amintesc trecutul de frica, ramane in subconstient si le afecteaza atitudinea si modul in care reactioneaza la cele legate de trauma.

| Seba2013 a răspuns:

Daca te stapanesc cele 7 vicii capitale insemna ca esti stapanit de pacat.
Gula( lacomia pantecelui), Desfranarea, etc., sunt afecte nocive pentru spiritualitate.
Cartea înțelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Eclesiasticul), Capitolul 23:5 Pofta pântecelui și a împreunării trupului să nu mă cuprindă și duhului celui fără de rușine să nu mă dai.
Tamaduirea de aceste vicii este dispretul pamantesc si cautarea esentei vietii adica Credinta. Este bine sa mancam sau sa ne casatorim dar nu sa ne stapaneasca.
Cum se pot controla aceste vicii, te invata aici: https://www.crestinortodox.ro/editoriale/infranarea-70260.html

Ca sa ma fac mai bine inteles, iti las si acest text:
Este imposibil să trăiești cu adevărat ca creștin dacă ești sclavul simțurilor. Adică, dacă trăiești căutând doar pentru a satisface plăcerea. Nu poți fi un adevărat catolic dacă trăiești în mijlocul exceselor, oricare ar fi acestea, deoarece nu va exista viață spirituală. Cel mai important lucru în viață va fi plăcerea, nu creșterea ca persoană, cu atât mai puțin căutarea vieții veșnice.
„Unde este comoara ta, acolo va fi inima ta", ne spune Isus Hristos. Dacă comoara unui om se găsește în plăcere, poate ridica ochii spre cer? Ești interesat să te străduiești să fii o persoană mai bună? Nu. Inima lui va fi concentrată asupra a ceea ce este cel mai important pentru el: plăcerea.

Deci, nu puteți bea vin sau bere? Este greșit să mâncați gustos? Important este dacă puteți sau nu, dar în ce măsură se face și în ce scop. Dacă caut doar plăcerea de a mânca sau a bea, acest lucru nu mă apropie de Dumnezeu și nu mă ajută să fiu o persoană mai bună.
Prin urmare, pentru a fi un bun creștin, trebuie să fii cu ochii pe ceea ce rezistă, pe Dumnezeu. Sobrietatea îți permite să o vezi. Lipsa sobrietății ne conduce să ne gândim doar la simțuri, la plăcerile lumești, cel mai îndepărtat lucru de la divin.

| alexalx1234 a răspuns:

Nu i-l cere. Mi l-a cerut pe al meu si imi spune : "0 șanse. Fizicul e de vină, eu zic sa cauti prin India femei". Ne ia la misto.

| mentholinks explică (pentru alexalx1234):

E prea tanara atunci.

| alexalx1234 a răspuns (pentru mentholinks):

Nu doar alea tinere fac asa stai linistit. Cred ca e vreun troll. Contul e facut recent.

| Anaagent007 a răspuns (pentru alexalx1234):

Man,imi pare rău pentru ce am zis, ce te grăbești si tu, o sa găsești până la urmă o fată, nu aștepta să te abordeze ele pe tine, fă tu primul pas mereu

| alexalx1234 a răspuns (pentru Anaagent007):

Am făcut mereu primul pas și mereu am fost respins. Chiar nu știu ce să mai fac

| Anaagent007 a răspuns (pentru alexalx1234):

Nu la tine e problema, doar că nu ai găsit fata potrivită si care sa te accepte asa cum ești per total

| anonim_4396 a răspuns (pentru alexalx1234):

Unde sa v-o mai zic si pe asta, voi nu intelegeti cand e vorba de relatie, pentru unii conteaza cine esti, ce faci, cum e viata ta... rareori conteaza cum arati. Pentru ca intr-o tara saraca ca asta, nu-si permite oricine sa arate a lux. De obicei oamenii vor sa fie linistiti sa nu se zbata prea mult, si sa se inteleaga cu cel ales. De asta si este tara saraca, unde e greu, nu vrea nimeni sa se bage.
Conteaza si pacea, linistea care o dai celuilalt, daca ii faci haos sau nu va intelegeti la ceva, persoana te va evita pe viitor. Daca nu poate avea lucrul la care n-o intelegi, atunci va ramane suparata langa tine.
Conteaza si cum ai cunoscut acea persoana, cum va intelegeti, ce stie despre tine si ce stii despre ea. Conteaza si persoanele care sunt la mijloc in relatia si vietile voastre. E usor sa renunti la un strain care nu se potriveste cu ceea ce ai nevoie. Nimeni nu alege sa renunte la viata sa pentru o persoana care nu vrea sa fie in viata sa. E enervant si multi fac asta din plictiseala si lipsa posibiliatilor.
Nu e ca si cum, tu esti un necunoscut care scrii la o fata pe net care ea deja are si altii reali care o vor. E normal sa refuze.
Dar de obicei persoanele cu experienta amoroasa sunt si considerate mai atractive din cauza modului nesimtit de a se baga in seama. Asta este pentru ca, iti face faza si automat o simti si inauntru. Unii oameni se cunsoc prin jocuri amoroase pentru relatii si apoi se despart pentru altii noi. Si cine nu poate avea mai mult de faza publica, ramane ratatul aratat cu degetu umilit, si se ascunde cautand pe altcineva altundeva, dar nimeni nu vrea sa fie cu o asemenea persoana. Si nimeni nu vrea sa participe psihologic sa inteleaga, toti vor sa fie la cerere dupa palcul lor fara interventia lor, ei vor miracole pe ascuns petrecute, fara sa miste ei ceva. Oamenii nu inteleg ca exista un progres, l-ai inceput si avansezi. Asa este si intr-o relatie, nu o cunosti azi si este sau nu este cu tine, ci trebuie sa treaca zilele in care te intelegi si te vezi cu persoana aia, nu se sare in relatie cu strainul. Daca din start nu vrea sa te mai vada, ai facut ceva, ai zis ceva deranjant.
Unii nu va dati seama, conteaza si mediul in care te aflii si impresia care o lasi. Uita-te din start la aspectul ei, cum arata cum se imbraca ea in comparatie cu tine, s-ar potrivi cu tine? Ce stil are ea, ce muzica asculta ea, intre ce fel de oameni sta ea, si ce anume esti tu? Lucrurile astea sunt de baza care conteaza cand cunosti pe cineva. aceste lucruri pot indeparta sau apropia o straina. relatia nu e o joaca, este o joaca cand deja faceati parte dintr-un grup, dar apoi vor aparea si probleme de grup cand va despartiti.

| alexalx1234 a răspuns (pentru anonim_4396):

Păi într-o țară dominată de manele, iubitorii de muzică electronică nu au nici cea mai mică șansă în a-și găsi o iubită, mai ales că genul ăsta de muzică nu este apreciat aici.

| anonim_4396 a răspuns (pentru alexalx1234):

Trebuiesc facute grupuri sociale, in care sa se adune lumea, cei care sunt deja fanii si altii sa descopere noutatile. Asta lipseste in tara asta. Manelistii se aduna in strada, pe la colt de strada si fac urat seara.
Vorbind de cluburi, nu ma pricep, dar sunt niste tineri care-si permit cam multe, si unii imbatranesc vazandu-le ca pe ceva rau.

| mentholinks explică (pentru anonim_4396):

Eu cred ca fetele sunt din ce in ce mai putin sociabile.

| ForeverAlone97 a răspuns (pentru anonim_4396):

Rareori contreaza cum arati? Esti normala?!

| anonim_4396 a răspuns (pentru ForeverAlone97):

Pai de obicei conteaza cum arati atunci cand ai defecte fizice. Pentru ca unii se sperie ca fata are picioarele paranteze, altora le place.
Dar vorbind de baieti, nu suntem intr-o tara unde fetele vor neaparat sa ai muschi si haine de firma italiana. Acela este mereu favoritul, nici nu le mai pasa de rusinea in care se afla cand se lauda ca i-a dat si bani si p**, Ca sauntem intr-o tara sa ca pentru 200 de ron razi in gura mare ca ti-a dat p***, ca unele sarantoace de alaturi, sa planga ca nu-si permit nici macar un serviciu sau sa cunoasca vreun baiat de toti anii trecuti de la 18. Ca-i asa tara cu posibilitatile, unora le da, si altele nu se poate nimic. Nu trebuie ca baiat, sa fi bronzat muschi, si imbracat in costum de piele, nu este necesar, dar pentru acel baiat, unele pot sa faca orice.
Probabil ai dat si tu de acelasi troll care face cate un cont pe zi si se leaga de toata lumea dand sfaturi de relatii si sex. Sunt cateva persoane obsedate de subiectele astea.
Una care ii pasa aspectul fizic, te vrea pentru propria reputatie si nu-i pasa de tine.

Oricum conteaza cum arati, aspectul fizic e factorul decisiv. Cine zice ca nu conteaza cum arati merita sa ii fwti 2 palme peste ochi. Ps: gramatica ta lasa de dorit.

Nu mai faceti reguli suferind prin scandaluri.

Unii nu inteleg de vorba buna.

Meriti sa primesti orice iti permiti sa gandesti, nimic in plus si nimic in minus.

| alexalx1234 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu am scolioza pe care o tratez de 9 ani si de care tot nu am scapat

laughing

| alexalx1234 a răspuns (pentru mentholinks):

Ce glumă bună. Sunt sociabile, dar doar cu băieți din aceia șmecheri. Sunt înnebunite după ei

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa interactionezi live cu un preot, si el va considera ca esti cand nu-i va conveni ceva la tine.

Pai nu sa-mi zica cineva, eu sa-mi dau seama.

| anonim_4396 a răspuns (pentru mentholinks):

Adica, cand nu faci pe placul unei persoane obsedate de aceasta religie, vei fi considerat posedat (de catre acea persoana acuzat).
Diavol/dzeu exista doar in mintea cui le gandeste.

Pai si daca exista si in afara mintii?

Pai nu exista ma, sunt doar ganduri, intrepretari a ceva real care cand interactioneaza cu tine, te afecteaza emotional negativ sau pozitiv depinde cum ai ales tu gandurile in comparatie cu ce s-a intamplat. Apoi incepi sa acuzi ca e dzeu cel bun sau diavolul la mijloc care a facut asa ceva sa se intample pentru tine.

Ma, Dzeu poate sa existe ca nu e demonstrat ca nu poate exista.

Desigur, cand te gandesti la ceva care s-a petrecut, poti gandi si ca dzeu ar fi intervenit cumva. Si folosim cuvinte separate pentru dzeu si comsos. Cosmosul il numeste ca fiind totusi creeatia unui dzeu, cand dzeu este un gand creatia unor oameni.
Dar, este cam invers de cum suntem educati sa gandim lucrurile.

Pai nu, tu ai citit Biblia? la Dumnezeul ala ma refer, nu la Cosmos.

Desigur, apoi am descoperit ca noi toti ne aflam inauntrul unui cosmos la care suntem toti conectati intre noi, si dzeul acela este un gand inauntrul mintilor noastre care ne da emotii care ne afecteaza comportamentul.

Asa e, dar daca mai e mai mult decat atat?

| SasaSasa2000 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ateu e sinonim cu Satanist.

| marinaru777 a răspuns:

Inchina te si saruta o cruce, da cu tamaie, mergi la maslu

| doctorandus a răspuns (pentru marinaru777):

E la misto? El are nevoie de medicamente.

| SasaSasa2000 a răspuns:

-Dacă ești mândru,oriunde e mândrie acolo e și satan.
Ma refer la mândrie rea. gen: "ahaha,e meu e mai bun,ratatule!"
,Nu la mândrie Buna, gen: ieși pe strada cu soția ta, și o ți că și cum ai zice " ia uitați ce soție frumoasa am eu".
Dacă suferi de o boală care ați schimbă felul de a fii, gen. Alzheimer, Parkinson chiar și cancer, etc.
Dacă da, un slujitor de a lui Satana locuiește în tine.
- asta doar tu poți identifica dacă răspunsul este da sau nu.