Nu, ca aia-s mai cu mot. La poarta raiului te intreaba Sf. Petru daca crezi in gizas si daca spui da, scapi de judecata, ajungi direct in rai.
Iadul si raiul sunt dupa moarte propriile tale trairi!
Vei experimenta un fel de bucla a unei perioade din viata! Daca ai fost bun nu ai de ce sa iti faci griji.
Daca ai fost rau,.
Si da! Noi suntem un experiment al extraterestrilor si planeta nu este a noastra!
Pana in 2026 trebuie sa moara jumate din planeta dupa care extraterestri se vor arata si speranta de viata va urca la 500 de ani!
Succes cu vaccinul!
Nu toti sunt judecati dupa ce mor, oamenii sfinti de pe pamant intra direct in rai. In rest da, restul oamenilor vor fi judecati dupa faptele lor. Daca esti un om bun o sa ai si rasplata vesnica. Daca o sa zici ca sunt indoctrinat, te inseli. Credinta asta nu imi aduce nimic rau mie sau tie, credinta ortodoxa e despre iubire, iertare si mila. Deci pur si simplu nu ai niciun motiv pentru care ne-ai urî. Faptul ca multi romani sunt "crestini" si sunt rai nu e un motiv, aia nu sunt crestini "un crestin adevarat se cunoaste dupa fapte nu dupa vorba"...
Nici un om nu scapă de judecată, dar că Isus când va veni pe pământ să-și ia biserica, oamenii aleși de El cu siguranță își vor trăi veșnicia in ceruri.
Adică o ardea? Ce întrebare e asta?
Biserica e doar denumire unei clădiri care definește grupul de creștini, fii ai lui Dumnezeu botezați cu duhul sfânt. Deci nu contează dacă adunarea se face in templu, în biserici sau in propria casă. Grupul de creștini contează.
Tocmai ce am zis că nu contează clădirea și cum arată ea și ce oameni se adună, dacă într-adevăr ei sunt creștini v-ați întrebat. În lumea asta foarte mulți se consideră a fi creștini însă de mint.
Sibpim!
Unde este Dumnezeu când mor oameni nevinovați, copii de 20 de ani de covid? A îngăduit el sa fie discriminare și fascism, dacă "da" la ce bun? Chiar citisem odată un articol despre niște creștini ce tocmai ieșise din biserica și vine o dilie cu mașina luându-i sub roti, unde naibii era barbosul atunci? tot ceea ce se întâmplă acum este rezultatul selecției naturale, nu a lui Dumnezeu. Selecția naturala decide cine scăpa de covid și alte boli și cine nu! Asta este psihoza cu religia, Dumnezeu în realitate nu este preocupat sub nici o forma de noi, suntem pe cont propriu, și la ATI COVID suntem pe cont propriu, nu ne poate salva "creatorul".
Exact asta am vrut sa adaug "liberul arbitru" dar vad ca tu deja ți ai dat seama un adevărat "atotștiutor" care de fapt nu știe nici viitorul, asa contradicție penala pe fata nu am mai văzut, uite ca ni s-o luat și acest privilegiu. Oricum nu putem impune nimănui în ce zeus sa creadă, fiecare trăiește după principiul lui, ca trăiește într-o iluzie, ca nu,, este treaba lui/lor, dar este evident ce se întâmplă, nu poți contrazice REALITATEA, "ea" nu corespunde cu relatarea biblica, de la ora cutare suntem închiși ca găinile, nu eram noi destul de amărâți, a mai urmat și aceasta problema care nu se va sfârși prea curând, și va fi chiar din ce în ce mai rău, iar noi nu știu dacă o sa putem face ceva, noi din,, 89 incoa'' am hibernat în momentele când trebuia sa fim treji. Oricum problema asta nu o întâmpinăm doar noi, este la nivel mondial. Dumnezeu nu o putut anticipa viclenia omului, și nu este un rezultat al lui SATAN ci neputință lui, nepăsarea lui.
Noi murim din propriile păcate. Dumnezeu ar fi vrut să trăim o viață fericită și plină de dragoste aici pe pământ dar păcatul lu Adam și Eva a adus blestemul peste noi. Acum aceasta lume a noastră are ca rol să se autodistrugă, astfel împlinind Biblia. Ci doar cei care au ținut de credință și nu s-au lepădat de Dumnezeu vor fi scoși din blestem prin judecată. Astfel, daruindule viața veșnică lângă El, că răsplată pentru truda lor
Nu vreau sa ma contrazic cu tine. Asa e, ca tine
Nici eu nu contrazic, nu mă simt în stare, sau mai ezact nu sunt creată pentru asta, însă dau răspunsul îndoielii, doar acolo unde cred că știu ceva, nu sunt creștină ca să le știu pe toate. Și dacă aș fi nu ajut să bag pe gât lucruri pe care lumea nu le primește.
Îmi e drag de tine, asta e norocul tău, te loveam grav cu ditamai romanul, dar ești faina, asa ca te iert. Pentru asta faci cinste cu o ciorba de burta și un ardei iute
Că acesta este circuitul vieții. Fără să ne că din la religie că și așa nu stau bine cu ea. Dacă toată lumea ar trăi ar mai fi loc pe pământ?
Vai de mine, dar asta e una din macaturile mele preferate și a familiei mele. Știu că mi-ai fi zis un roman de oarece aceste lucruri de neînțeles pentru noi au format tot felul de idei și te idei, pentru că nu sa ajuns încă la un adevăr pe care să fi împărțite pe toată lumea, astfel ajungem să creăm române și să realizăm că nu am ajuns încă într-un capăt. De acea deseori cea mai bună decizie e să ne convingem pe noi și nu pe alții.
Aici deja discutăm despre un viitor pe care nu îl cunoaștem. Nu are rost să nu infiltrăm in necunoscut. Nici unul dintre noi.
Deci ciorba nu o mai dai și ardeiul iute dar continui sa îmi bagi cuțit după cuțit, ce sadica ești
Cum să nu ți-o dau, dacă aș putea, ți-am menționat doar că e preferata mea și a familiei mele. Iar eu care am crezut că vorbele acelea te liniștesc de fapt de înjunghie. Îmi pare rău, mai bine tac.
Dacă așa crezi tu.
Nuh, prezenta ta și o ciorba făcută de tine m-ar liniști. Era sub forma de gluma " cuțit după cuțit, și sadism" trebuie sa te învăț, dacă dai o ciorba calda evident. Mai trebuie sa și glumim din când în când. Vai de mine păpușă ce îți place ție sa dai ordine asta da atitudine de fata Alpha
"De acea îmi este teamă de astfel de întrebări. Mulți pun întrebări pe TPU despre religie, ori că vor să se convingă ori să-și bată joc de ea. Dar după părerea mea daca nu sunteți serioși cu întrebările, nu le mai puneți, astfel evitați conflicte, multe."
Cum dacă ai putea? Nu exista dacă și parca, ci nu vreau nu acept nici un refuz.
Nu trebuie sa taci, ești splendida asa cum ești.
Las-o men nu fi rău ca e amărâta, e o fata tare faina sa ști și buna la suflet.
Păi cum să-ți dau o ciorba fizica când suntem pe o rețea de socializare și nu știm nimic despre noi. Deci deocamdată nu pot. Și să-ți mai spun eu deși accept glumele, îmi place să le iau în serios, sau să le continui cu lucruri reale, astfel le dau viață.
Nu i stres, bei redbull și capeți aripi.
Ai grija de tine. Seara faina.
Bună idee . O seară împlinită să ai!
Stiai ca nu toate mor? https://bit.ly/319qOrf
De acea îmi este teamă de astfel de întrebări. Mulți pun întrebări pe TPU despre religie, ori că vor să se convingă ori să-și bată joc de ea. Dar după părerea mea daca nu sunteți serioși cu întrebările, nu le mai puneți, astfel evitați conflicte, multe.
Înțeleg.
Eu nu mă pierd doar mă retrag. Mi se pare că cel mai înțelept lasă de la el. E decizia ta cum procedezi.
"Nu de alta, dar cred si eu in Jesus si fac crime, violez, etc. "
Asa e, dar vezi tu ca Iisus a zis sa intorci si obrazul celalat iar cei enumerati de tine nu au facut asta...
Adica eu inteleg ca ei doar au zis verbal ca urmeaza calea lui Iisus si cred in el dar in realitate nu a fost asa.
Iti recomand sa citesti "Evanghelia pe scurt" de Lev Tolstoi (in 1890, Tolstoi, are curajul sa scrie carti impotriva bisericii si obiceiurilor acesteia dar el nu da la o parte invataturile bune din Biblia. Desi era o mare personalitate la vremea aceea, Tolstoi, este exclus din biserica)
Teoretic, noi doi, suntem de acord pe acest subiect doar ca il privim din unghiuri diferite
De ce am impresia ca 90% din cei care vorbesc despre religie, Biblia sau crestinism nu au citit nici macar cele 4 evanghelii?
Tu privesti lucrurile astea cu ochii unui judecator iar eu privesc lucrurile aste cu compasiune si mila.
Tu ii judeci iar eu incerc sa-i fac sa inteleaga...
Unii spun că după moarte îți vei revedea viața prin ochii celor pe care i-ai întâlnit și vei fi propriul tău judecător. Credința în Isus te ajută puțin dacă te face să îi tratezi mai bine pe cei cu care interacționezi.
LisaJulie întreabă: