Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Ce imi place cand va chinuiti ''Tot întâiul născut de parte bărbătească este al Meu; asemenea şi tot întâiul născut al vacii şi tot întâiul născut al oii.
20. Iar întâiul născut al asinei să-l răscumperi cu un miel, iar de nu-l vei răscumpăra, să-i frângi gâtul. Toţi întâii născuţi din fiii tăi să-i răscumperi şi nimeni să nu se înfăţişeze înaintea Mea cu mâna goală.''
Poti sa imi spui clar unde scrie ca intaiul nascut al omului sa fie sacrificat?
Acolo scrie rascumparat.
Daca tu prin "rascumparat" intelegi sacrificat e problema ta, nu a mea.
Este un singur caz in biblie cand s-a recurs la sacrificiul uman, dar acesta s-a facut datorita unei promisiuni prostesti, si este vorba de fetița lui Iefta.
Mie imi place Geneza ''Iar întâiul născut al asinei să-l răscumperi cu un miel, iar de nu-l vei răscumpăra, să-i frângi gâtul. Toţi întâii născuţi din fiii tăi să-i răscumperi şi nimeni să nu se înfăţişeze înaintea Mea cu mâna goală.''
''Iar întâiul născut al asinei să-l răscumperi cu un miel, iar de nu-l vei răscumpăra, să-i frângi gâtul. Toţi întâii născuţi din fiii tăi să-i răscumperi şi nimeni să nu se înfăţişeze înaintea Mea cu mâna goală. ruptul gatului e in aceeasi fraza cu primul nascut la om. Deci si la copil sa faci la fel.
Iti mai dau un indiciu: Avraam si Isaac. Daca Avraam nu stia ca zeului iudeu nu-i placeau jertfele omenesti, atunci de ce a incercat sa mi-l arda pe Isaac.
Poți să auzi ce spui?
Nu pot vedea, in ruptul capului, un gât rupt în aceeași frază cu primul născut din om, ca după ruperea gâtului urmează un punct, nu o virgulă.
Dacă nu respecti aceste reguli de punctuație, nu te aștepta să afli adevărul pe care nu vrei să-l auzi.
După cum văd, te certi și cu Dex-ul, pentru că nu vrei să-l asculți când îți spune că răscumpărarea se referă la un preț plătit pentru lucrul vândut.
Ultima referinta pe care ti-am dat-o avea sa te lamureasca si in cati bisdari se plateau anumite daruri, dar ai preferat calea cea mai usoara, sa ma acuzi de fanatism.
Mai mult, acolo se puteau vedea diferențele dintre primul născut al oamenilor și primul născut al animalelor, ca adica oamenii erau răscumpărați și animalele erau sacrificate.
Cu respect, ma retrag aici.
Tocmai am spus despre fiica lui Iefta, vrei să mă repet?
Ca acesta e un singur caz particular din biblie unde pot intalni cu adevarat lemnul cu focul pentru ca omul sa fie sacrificat, si aici fiind vorba de o greseala a lui Iefta, pe care o va face el la inceput si o va regreta mai tarziu.
Totuși, noi cunoaștem din prooroci gândurile Domnului cu privire la practica sacrificării copiilor pentru păcatele părinților sau pentru a obține un beneficiu oarecare: 31 Au zidit şi locuri înalte la Tofet*, în valea Ben-Hinom, ca să-şi ardă** în foc fiii şi fiicele – lucru pe care Eu nu-l poruncisem† şi nici nu-Mi trecuse prin minte. (Ier. 7:31).
What the fk''Pai daca stia Avraam ca lui Dumnezeu ii plac jerftele umane practica asta de la inceput, dar el nu stia cu ce fel de Dumnezeu sta de vorba.''? Si de ce a incercat sa mi-l sacrifice pe Isaac?
Dumnezeu nu se face raspunzator de pacatele altora, El nu cere jerfe umane si nu ii trec prin minte asa ceva, nici in trecut si nici in prezent.
31 Au zidit şi locuri înalte la Tofet*, în valea Ben-Hinom, ca să-şi ardă** în foc fiii şi fiicele – lucru pe care Eu nu-l poruncisem† şi nici nu-Mi trecuse prin minte. (Ier. 7:31).
E ok?
Hai ca versetul asta ti-l dau pana maine.
Vorbiti-mi cu subiect și predicat ca sa ne putem intelege.
Cine să accepte jertfa, Avraam sau Dumnezeu?
Daca Dumnezeu accepta jerta, care e de un moros placut oricarui zeu, il mai oprea pe Avraam din as sacrifica pe fiu-su?
Orice jertfa adusa de om unui zeu, fie ca e vorba de animale, roade ale pamantului, cantarea ta, toate sunt o multumire a ce mult bine ti-a facut, si altadata o parere de rau l-a cat de mult l-ai intristat prin ce i-ai facut.
Sa nu crezi ca un Dumnezeu care a facut cerurile si pamantul se bucura de roadele tale, intrucat toate roadele ii apartin lui, El se bucura de gestul tau.
La fel nici fetele nu se vor bucura de buchetul tau de flori, ele se vor bucura de gestul tau.
De sigur, intalnim si jerfe umane in religiile pagane, insa asa cum am mai spus, aici nu e cazul.
De ce?
Nu exista nicio porunca clara de la Dumnezeu in care sa se ceara jertfe umane, nici in istoria evreilor nu exista consemnari care sa arate ca evreii aveau un astfel de obicei dictat de la Dumnezeu.
Desigur ca au mai fost unii ca tine de nu au inteles planul lui Dumnezeu, dovada constand in acest verset:
"Au zidit şi locuri înalte la Tofet*, în valea Ben-Hinom, ca să-şi ardă** în foc fiii şi fiicele – lucru pe care Eu nu-l poruncisem† şi nici nu-Mi trecuse prin minte. (Ier. 7:31).
Daca nu intelegi rolul jertfelor, atunci trebuie sa intelegi ca varsarea de sange sau jerfa se face atunci cand ai pacatuit, iar faptul ca tu jertfesti un om nevinovat pentru pacatul tau denota invaliditatea acestui verset si nu numai:
"Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, şi tatăl nu va purta nedreptatea fiului."
Sper din toata inima ca vei baga ceva la cap, acum, pana nu e prea tarziu.
Unde vrei sa ajungi? Vrei sa ma prinzi in capcana Mititelul Era vorba despre ala cu fiica lui. In cazul lui Avraam e altceva. L-a pus sa isi jertfeasca fiul ca sa il testeze, dar daca Avraam stia ca nu-i plac jertfele, de ce a incercat sa mi-l omoare pe Isaac.
''30. În acel timp a făcut Ieftae făgăduinţă Domnului şi a zis: "De vei da pe Amoniţi în mâinile mele,
31. Când mă voi întoarce biruitor de la Amoniţi, oricine va ieşi din porţile casei mele în întâmpinarea mea va fi afierosit Domnului şi-l voi aduce ardere de tot".
32. Apoi a venit Ieftae la Amoniţi să se bată cu ei şi i-a dat Domnul în mâinile lui.
33. Şi i-a bătut cumplit de la Aroer până spre Minit în douăzeci de cetăţi şi până la Abel-Cheramim şi au fost umiliţi Amoniţii în faţa fiilor lui Israel.
34. După aceea a venit Ieftae în la casa sa şi iată fiica sa i-a ieşit în întâmpinare cu timpane şi jocuri; aceasta era singurul lui copil, căci el nu mai avea nici băieţi, nici fete.
35. Şi când a văzut-o el, şi-a sfâşiat haina şi a zis: "Ah, fiica mea! Tu m-ai răpus şi eşti dintre cei ce-mi tulbură biruinţa. Eu mi-am deschis gura pentru tine înaintea Domnului şi nu mă voi putea lepăda!"
36. Iar ea a zis către el: "Tatăl meu, dacă tu ţi-ai deschis gura pentru mine înaintea Domnului, fă cu mine ceea ce a rostit gura ta, de vreme ce Domnul a săvârşit prin tine răzbunarea împotriva Amoniţilor, vrăjmaşii tăi!"
Unde ca eu nu vad nimic?
Scrie ca Iefta a facut o juruinta, o juruinta
rostita fara cap, iar ca acest Iefta, prin juruinta lui, si-a adus pe fiica-sa ca jertfa Domnului, jerfta care nu e primita de Dumnezeu.
La el se aplica citatul "Unde nu-i cap, vai de picioare."
What the fk? Zeul iudeu a acceptat jertfa. Deci a fost de acord cu jertfa lui. Ce IQ ai? Chiar si tu ai afirmat ca a fost, dar ai adaugat ca a fost o promisiune prosteasca. Pe care ce sa vezi a acceptat-o Ai printurile.
Cand zici ca il spanzuri in fata soarelui, nu zeului iudeu, te referi ca vrei sa fie de rasul curcilor, asa cum esti tu acum.
Esti pierdut in intuneric.
''n acel timp a făcut Ieftae făgăduinţă Domnului şi a zis: "De vei da pe Amoniţi în mâinile mele,
31. Când mă voi întoarce biruitor de la Amoniţi, oricine va ieşi din porţile casei mele în întâmpinarea mea va fi afierosit Domnului şi-l voi aduce ardere de tot".
32. Apoi a venit Ieftae la Amoniţi să se bată cu ei şi i-a dat Domnul în mâinile lui.
33. Şi i-a bătut cumplit de la Aroer până spre Minit în douăzeci de cetăţi şi până la Abel-Cheramim şi au fost umiliţi Amoniţii în faţa fiilor lui Israel.
34. După aceea a venit Ieftae în la casa sa şi iată fiica sa i-a ieşit în întâmpinare cu timpane şi jocuri; aceasta era singurul lui copil, căci el nu mai avea nici băieţi, nici fete.
35. Şi când a văzut-o el, şi-a sfâşiat haina şi a zis: "Ah, fiica mea! Tu m-ai răpus şi eşti dintre cei ce-mi tulbură biruinţa. Eu mi-am deschis gura pentru tine înaintea Domnului şi nu mă voi putea lepăda!"
36. Iar ea a zis către el: "Tatăl meu, dacă tu ţi-ai deschis gura pentru mine înaintea Domnului, fă cu mine ceea ce a rostit gura ta, de vreme ce Domnul a săvârşit prin tine răzbunarea împotriva Amoniţilor, vrăjmaşii tăi!"
37. Apoi a zis iarăşi către tatăl său: "Iartă numai ce să-mi faci: Lasă-mă două luni, să mă duc să mă sui pe munte şi să-mi plâng fecioria cu prietenele mele!"
38. Atunci el a zis: "Du-te!" Şi a lăsat-o două luni. Şi s-a dus cu prietenele sale şi şi-a plâns fecioria în munţi.
39. Apoi după trecerea celor două luni ea s-a întors la tatăl său şi acesta a făcut cu ea cum făgăduise; şi ea n-a cunoscut bărbat.
40. Şi s-a făcut obicei în Israel, ca în fiecare an fiicele lui Israel să meargă să plângă pe fata lui Ieftae Galaaditeanul patru zile pe an.''
În Legea lui Moise stă scris:" Să nu se găsească la tine de aceia care trec pe fiul sau fiica lor prin foc, nici prezicător, sau ghicitor…"(Deuteronom 18, 10)
E evident de aici ca practicile pagane erau condamnate de Dumnezeu.
Nu e nimic de acoperit la Iefta, pentru ca nu i-a cerut Dumnezeu sa isi jertfeasca fiica, el prin nebunia lui a facut-o.
Dumnezeu e in umbra fraptelor lui, adica nu contribuie la pacatele sale.
Vezi ca subiectul asta al nostru este inca discutat de telogii rationalisti si cei conservatoristi.
Teologii rationalisti sunt cei care mananca mov ca tine, deoarece interpretările pe care ei le dau sunt eronate, tocmai datorită faptului că nu privesc Sfânta Scriptură ca pe un întreg. Din această cauză, scot texte scripturistice din context şi oferă interpretări eronate, pe care, apoi, le îmbracă într-o aură academică.
Pentru Iefta a fost, pentru Dumnezeu a fost mai mult prostie, la fel cum se intampla in Africa ca omanilor le place sa faca sex pe foamete si sa aduca copii nevinovati pe lume.
Stai, ca si asta e voia Lui.
Macar ei au ce sa le dea sa manance, dar aia din Africa nu se gandesc ca traiesc pe azi pe maine si in conditii mizere.
Nu ma indoiesc ca s-ar face si sex subnutrit la cat de proasta e specia umana...
Si nu, nu ma refer la tine, asta daca te simti atacat, ma refer la cei ca Iefta.
Am zis, si am mai zis ca se bat cap in cap cum ne batem noi, dar eu aici nu consider ca exista o contradictie, ci poate mai degraba o lipsa de intelegere, venita de la tine bineinteles.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.129.72.26) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro